Το group therapy του Μάντσεστερ : Ο Μαρτίνς ζήτησε και από τους 23 παίκτες να μιλήσουν για τον αγώνα με τη Σίτι!

19:12 4/11/2020 - Πηγή: To10.gr

Ενας αγώνας ποδοσφαίρου σε επίπεδο Champions League, κόντρα σε ένα ποδοσφαιρικό «θηρίο» όπως η Μάντσεστερ Σίτι, έχει άγνωστες ιστορίες που προκαλούν ενδιαφέρον. Ιστορίες που εξηγούν τον τρόπο λειτουργίας ενός συνόλου. Και στην προκειμένη περίπτωση, εξηγούν τον τρόπο που ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να προετοιμάσει σε ψυχολογικό επίπεδο τους ποδοσφαιριστές του.

Στο τελευταίο meeting, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με την «Λερναία Ύδρα» του Πεπ

Γκουαρντιόλα, ο Μαρτίνς μάζεψε τους ποδοσφαιριστές του για να τους δείξει βίντεο, να αναλύσει τον τρόπο παιχνιδιού της Σίτι, την τακτική που θα ακολουθούσε ο Ολυμπιακός, αλλά και να συζητήσουν. Με το τελευταίο σκέλος της τοποθέτησής του να είναι το πιο ενδιαφέρον. Ισως η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία της τριήμερης παρουσίας των Ερυθρόλευκων στο Μάντσεστερ.

Αφού ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική δουλειά, λοιπόν, ο Μαρτίνς ζήτησε από όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε μαζί του, να του μιλήσουν για τις σκέψεις τους αναφορικά με το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι. Τους ζήτησε να τους πουν τα προαισθήματά τους, αλλά και τι πίστευαν ότι έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι, για να έχει τύχη.

Οταν λέμε ότι τους ρώτησε όλους, εννοούμε όλους. Και τους 23 ποδοσφαιριστές της αποστολής. Από τον Βαλμπουενά και τον Ραφίνια έως τον Τζολάκη, τον Καραργύρη και τον Βρουσάι. Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τους ακούσει όλους.

Πρώτοι τον λόγο πήραν οι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές. Ο Βαλμπουενά υποστήριξε πως «είμαστε καλή ομάδα και όταν παίζουμε με πάθος και συγκεντρωμένοι μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους. Να αποφύγουμε τα λάθη και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας, έχουμε τύχη».

Η άποψη του Ραφίνια είχε ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς έζησε για 3 χρόνια τον Γκουαρντιόλα και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον τρόπο δουλειάς του. Μάλιστα, ανέφερε πως «θα μας πιέσουν από το πρώτο λεπτό. Θα θελήσουν να τελειώσουν το παιχνίδι και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό το διάστημα, να μην κάνουμε λάθη και να τους προβληματίσουμε με τις αντεπιθέσεις μας. Εχουμε την ποιότητα να τα καταφέρουμε».

Ο Χολέμπας υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να κάνει τη Σίτι να πονέσει. «Έπαιξα πολλές φορές εναντίον τους. Όταν τους παίζεις σκληρά, και δυναμικά, δεν τους αρέσει. Αν τους αφήσουμε χώρους θα μας σκοτώσουν. Πρέπει να πάμε δυνατά πάνω τους, να τους πονέσουμε, να μας αισθανθούν αν θέλουμε να έχουμε τύχη». Το ίδιο είπε και Εμβιλά, ο οποίος υποστήριξε επιπλέον ότι «είναι σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην χάνουμε την μπάλα κοντά στην περιοχή μας, γιατί θα το πληρώσουμε».

Ο Σεμέδο υποστήριξε ότι «εάν θέλουμε να περάσουμε πρέπει να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι από τη Σίτι και έχουμε δείξει ότι μπορούμε».

Οι περισσότεροι συμφώνησαν με τις «παλιοσειρές» και όσα ανέφεραν, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ευχαριστεί τους παίκτες και να τους επισημαίνει ότι «θέλω να κρατήσετε στο μυαλό σας όσα είπαμε εδώ και να τα δω στον αγωνιστικό χώρο. Εάν κάνουμε όσα είπαμε σε αυτή την αίθουσα, θα βγούμε από το γήπεδο ικανοποιημένοι με τους εαυτούς μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα