Άρης: 32 χρόνια από το «αντίο» στον Κλεάνθη Βικελίδη

Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Κλεάνθης Βικελίδης, με την ΠΑΕ Άρης να μην τον ξεχνά. 

Με ανάρτησή της στα social media, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ αναφέρθηκε στον θάνατο του Κλεάνθη Βικελίδη, στις 4 Νοεμβρίου 1988.

«Σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια, στις 4 Νοεμβρίου 1988, «έφυγε» από τη ζωή και ταυτόχρονα περνούσε στην αιωνιότητα ο θρυλικός Kλεάνθης Βικελίδης.

Ο Κλεάνθης Βικελίδης, γεννημένος το 1915,

ακολούθησε τα χνάρια των δύο μεγαλύτερων αδερφών του, του Νικηφόρου και του Κώστα (ο τελευταίος ήταν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές της μεγάλης ομάδας που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα το 1928).

Ο Κλεάνθης Βικελίδης έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στις 28 Φεβρουαρίου 1932 εναντίον του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου. Σε μια χρονιά, όπου η ομάδα μας πανηγύρισε την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος.

Να σημειωθεί ότι τη δεκαετία του ’30 είχε πολλές διακρίσεις. Αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ σε σχεδόν όλες τις διοργανώσεις που πήρε μέρος και κέρδισε την αγάπη της κερκίδας με την παλικαριά του.

Το 1946 οδηγεί τον Αρη στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας.

Το 1949, όμως, ένας τραυματισμός στο πόδι τον υποχρεώνει να σταματήσει την καριέρα του. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης εκείνη τη χρονιά ήταν το τελευταίο μετάλλιο στην πλούσια τροπαιοθήκη του.

Μετά από λίγο ακολούθησε την καριέρα του προπονητή. Έκανε ένα σύντομο πέρασμα σε μικρότερες ομάδες, ενώ όταν τον χρειάστηκε ο Αρης ήταν εκεί, αφού κάθισε για τρεις χρονιές στον πάγκο του.

Τη δεκαετία του ’60 ανέλαβε χρέη γενικού αρχηγού και παράγοντα της ομάδας μας.

Στις 4 Νοεμβρίου 1988, η μεγάλη… κίτρινη καρδιά του τον πρόδωσε κοντά στο σπίτι του, στην οδό Τσιμισκή. Ήταν μόλις 73 ετών…

Ο επίσημος Αρης τιμώντας τον μεγάλο αυτό ποδοσφαιριστή, προπονητή, παράγοντα και κυρίως Αρειανό, το 2004 μετονόμασε το γήπεδο Χαριλάου σε «Κλεάνθης Βικελίδης», αναφέρει σχετικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

: Σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια, στις 4 Νοεμβρίου 1988, «έφυγε» από τη ζωή και ταυτόχρονα περνούσε στην αιωνιότητα ο θρυλικός ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ… #ARISFC #KleanthisVikelidis #ARISFamily

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARIS F.C. (@arisfc_official) στις 4 Νοέ, 2020 στις 1:53 πμ PST

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρης: 69 χρόνια από τα εγκαίνια του γηπέδου Χαριλάου

Το άρθρο Άρης: 32 χρόνια από το «αντίο» στον Κλεάνθη Βικελίδη εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα