Πιτίνο : «Αυτή δεν είναι σωστή απόφαση. Είναι παρωδία»

Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που λένε ό,τι έχουν στο μυαλό τους, δίχως να λογαριάζουν αν αυτό είναι… πολιτικά ορθό, αν έρχεται σε κόντρα με όσα ο κόσμος αντιλαμβάνεται, ή θα ήθελε να ακούσει. Ως εκ τούτου ο Ρικ Πιτίνο είναι αξιόπιστος συζητητής κι οι απόψεις του (σε συνδυασμό με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει και τον ιδιαίτερο -αλέγκρο- χαρακτήρα του) πάντα ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Πώς υποδέχθηκε την ποινή που επέβαλε η Ευρωλίγκα στην ομάδα του;

«Η Ευρωλίγκα έχει δίκιο. Απαγορεύεται να καπνίζεις. Είναι

επικίνδυνο να ανάβεις καπνογόνα. Όμως, στο ΝΒΑ, ή στο κολέγιο, δεν σταματάς τον κόσμο από το να φωνάζει. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την απόφαση. Έχουν δίκιο. Όμως, πριν από 24 ώρες τιμωρούν την ομάδα και τον κόσμο, που θα ερχόταν από πέντε διαφορετικές χώρες, για να δει τον αγώνα.

Μπορείς να τιμωρήσεις την ομάδα, μπορείς να πεις: «ΟΚ, δεν θα έχετε κόσμο με τη Ρεάλ». Ξέρετε πόσοι είχαν κλείσει αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία; Θα έρχονταν και σκάουτερ από άλλες χώρες. Αυτή είναι μια κακή απόφαση της Ευρωλίγκας. Ο κόσμος δεν συμπεριφέρθηκε σωστά. Πρέπει ως ομάδα να πληρώσουμε το πρόστιμο. Όμως και η Ευρωλίγκα έχει λάθος, γιατί μας τιμώρησε 24 ώρες πριν από το ματς. Αν θέλουν να μας τιμωρήσουν ενόψει Ρεάλ, το καταλαβαίνω, κάτι πρέπει να γίνει».

Είπε και κάτι ακόμα, αναφερόμενος στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δείχνοντας πόσο ακομπλεξάριστος και συνάμα λάτρης του αθλήματος είναι: «Θα είναι ένα ματς απέναντι σε έναν θρυλικό προπονητή, που έχει κερδίσει τόσα τρόπαια και ο κόσμος μας δεν θα μπορέσει να έρθει να το δει. Είναι παρωδία. Στα 42 χρόνια μου στη δουλειά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Η Ευρωλίγκα έχει δίκιο. Αλλά 24 ώρες πριν; Δεν πρέπει να λειτουργείς όπως ο κόσμος. Πρέπει να παίρνεις σωστές αποφάσεις. Αυτή δεν ήταν σωστή απόφαση».

Keywords
Τυχαία Θέματα