Πρωταθλητής στο NCAA ο Γιάννης Νικοπολίδης!

Πρωταθλητής στο NCAA, αναδείχθηκε  με τους Georgetown Hoyas, ο 19χρονος ταλαντούχος διεθνής Έλληνας πορτιέρο Γιάννης Νικοπολίδης. Η ομάδα του μετά από μια εξαιρετική εντυπωσιακή σεζόν επικράτησε με 7-6 στα πέναλτι της Virginia (3-3 παιχνίδι) στον τελικό του φετινού Final Four!

Ο γιος του Αντώνη Νικοπολίδη, μοιράστηκε τους αγώνες με τον 19χρονο διεθνή Αμερικανό Τόμας Ρομέρο, και κατάφερε να κρατήσει αλώβητη την εστία του 5 φορές σε 11 συμμετοχές. Ο  Έλληνας

«κίπερ» κατέβασε τα ρολά στον ημιτελικό κόντρα στο Stanford (2-0) και έδωσε στην ομάδα του τη δυνατότητα να προκριθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε ένα τελικό NCAA.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε κατακτήσει τον τίτλο της Super League U17, πριν αναχωρήσει για Αμερική μέσω της ευκαιρίας που του έδωσε η AZ Sport Scholarships, κατάφερε να έχει αξιοσημείωτη παρουσία στη σεζόν, παίζοντας στους μισούς αγώνες των Hoyas!

Στον μεγάλο τελικό κόντρα στη Virginia, ο προπονητής των Hoyas χρησιμοποίησε τον Ρομέρο κάτω από τα γκολπόστ, ωστόσο το Georgetown ήταν ανώτερο και θα μπορούσε να έχει καθαρίσει την παρτίδα, πριν τα πέναλτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νικοπολίδης ήταν ο μοναδικός από τους τερματοφύλακες που έπαιξαν στο Final Four της NC που δε δέχτηκε γκολ, ενώ η σεζόν των Hoyas ήταν η κορυφαία του αθλητικού προγράμματος ποδοσφαίρου του Georgetown καθώς πέραν του πρώτου τροπαίου, έκαναν ρεκόρ νικών με 20 επιτυχίες.

Σε ότι αφορά τον Γιάννη Νικοπολίδη, είναι η δεύτερη σεζόν του με την ομάδα του κορυφαίου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος των ΗΠΑ, όπου σπουδάζει παράλληλα Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Με αυτόν τον τρόπο ο Γιάννης Νικοπολίδης έγινε ο δεύτερος Έλληνας που κατακτάει το ποδοσφαιρικό NCAA μετά τον Άρη Ζαφειράτο που είχε αναδειχθεί πρωταθλητής με το University of Indianapolis το 2012!

View this post on Instagram

Finished the fight. Your 2019 Georgetown Men’s Soccer team are National Champions for the first time in program history. Thank you Hoya fans for the incredible ride. This is just the beginning. #ROLLHOYAS | #HOYASAXA #RingSZN

A post shared by Georgetown Men’s Soccer (@hoyamsoccer) on Dec 15, 2019 at 11:05pm PST

View this post on Instagram

Ούτε η επίθεση του @stanfordmenssoccer ούτε η καταρρακτώδης βροχή ήταν πρόβλημα στον ημιτελικό για τον @giannis_nikopolidis που έσβησε την αντίπαλη επίθεση και οδήγησε το @hoyamsoccer στο 2-0 και στον τελικό του #NCAA για δεύτερη φορά στην ιστορία του! Μόλις στη δεύτερη σεζόν του στις ΗΠΑ ο πρώην άσος του @olyfcacademy αγγίζει το όνειρο κάθε student/athlete, πραγματοποιώντας μια φανταστική με τους #GeorgetownHoyas! 19 νίκες για τους #Hoyas (season high) και 5ο shutout για τον sophomore Νικοπολίδη! Στον μεγάλο τελικό οι #Hoyas θα βρουν μπροστά τους το #topseed @uvamensoccer! ___________________________________ #collegecup #ncaa #ncaasoccer #ncaachampionship #georgetown #georgetownhoyassoccer #hoyasaxa

A post shared by AZ Sport Scholarships (@azsportscholarships) on Dec 14, 2019 at 6:02am PST

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Πρωταθλητής στο NCAA ο Γιάννης Νικοπολίδης! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα