Παναθηναϊκός: Χαρά, ανασφάλεια και προβληματισμός

20:00 6/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Χαρούμενοι που κλώτσησαν και πάλι μπάλα ήταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού την Τετάρτη. Ακόμα δεν μπορούν να παίξουν δίτερμα ή να εκτελέσουν πιο σύνθετες ασκήσεις λόγω των πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό, αλλά η αίσθηση του χόρτου μετά από 55 μέρες χαροποίησε τους πάντες.

Προφανώς, θέμα συζήτησης και χαβαλέ ήταν ο τρόπος της εκγύμνασης. Οι αποστάσεις ασφαλείας, η έλλειψη επαφής και τα ξεχωριστά γκρουπ δίνουν μία καινούργια αίσθηση σε όλους, αφού ουδέποτε στο παρελθόν είχαν προπονηθεί υπό τέτοιες

συνθήκες. Όμως, κατανοούν ότι είναι για την ασφάλεια τους και για να επανέρθουν χωρίς να ρισκάρουν.

Περαιτέρω, δεν είναι μυστικό ότι οι πιο πολλοί παίκτες, ειδικά οι μικρότεροι σε ηλικία, ανυπομονούν για τη δράση. Οι πιο μεγάλοι του ρόστερ, οι οποίοι έχουν και οικογένεια, είναι πιο επιφυλακτικοί και επικεντρώνονται στο «τώρα» και στο άγνωστο που επικρατεί για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Εξυπακούεται ότι οι ποδοσφαιριστές  επιθυμούν να επανέρθουν στην καθημερινότητα που γνωρίζουν, το συντομότερο δυνατόν. Όμως, από την άλλη, αντιλαμβάνονται ότι αυτό δεν είναι εύκολο και δεν εξαρτάται από εκείνους. Επιπλέον, όλοι τηρούν στάση αναμονής για τις αποδοχές τους, αφού έχουν αποδεχτεί ότι θα υπάρξει μείωση αλλά αντιδρούν σε ένα μεγάλο «ψαλίδι».

Ο Γιώργος Δώνης έχει άλλα ζητήματα που τον απασχολούν και δεν είναι το ίδιο απορροφημένος με την επανέναρξη των προπονήσεων. Αφενός αφορούν τη σχέση του με τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Τσάβι Ρόκα, αφετέρου με την ομαλή προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τα Play Off, εφόσον διεξαχθούν.

Ο Δώνης και οι συνεργάτες του προσπαθούν να διαχειριστούν την πρωτόγνωρη κατάσταση, να προετοιμάσουν κατάλληλα τους παίκτες για να διασφαλίσουν ότι θα παίξουν αρκετά ματς μέσα σε λίγες μέρες και να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους ενός μυϊκού τραυματισμού. Δεν είναι εύκολο αυτό για ένα προπονητικό επιτελείο, χωρίς ανάλογο προηγούμενο…

Keywords
Τυχαία Θέματα