Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς θα (μας) χαμογελάσει μια και καλή…

10:27 10/8/2019 - Πηγή: To10.gr

Φαίνεται θα το έχει πάρει από το Σάντος. Χαμογελάει ελάχιστα όταν στέκεται μπροστά στο μικρόφωνο για να κάνει δηλώσεις. Πως είναι στην προσωπική του ζωή δεν μπορούμε να ξέρουμε κι ούτε μας αφορά. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι πάντα μετρημένος. Μόνο μια φορά που είχε δηλώσει ότι η ομάδα του μπορεί να περάσει την Μίλαν είχα βρεθεί να απορώ με την αισιοδοξία του. Αποδείχτηκε πως είχε δίκιο. Τώρα παρά τη μεγάλη νίκη εκτός έδρας επί τη Μπασάκ δηλώνει ότι δεν τέλειωσε τίποτα κι ότι το παιχνίδι ξεκινάει από το 0-0.

Ούτε μια χαραμάδα εφησυχασμού και χαλάρωσης. Ούτε σκέψη για τον επόμενο

αντίπαλο. Μην ξεχνάμε ότι αμέσως μετά τη σπουδαία νίκη στην Πόλη έκανε δηλώσεις στις οποίες συμπεριέλαβε τις ανησυχίες του για κάποιες αδυναμίες στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Κι είναι αλήθεια πως όταν έχεις να διαχειριστείς μια νίκη εκτός έδρας επί ενός ικανού αντιπάλου βρίσκεσαι σε δίλημμα: Να παίξεις συντηρητικά με στόχο να διαφυλάξεις το υπέρ σου αποτέλεσμα ή να παίξεις κανονικά θέλοντας να επιβάλεις τον ρυθμό σου.

Έχω την εντύπωση κρίνοντας από τις τελευταίες δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού πως έχει ήδη απαντήσει στο ερώτημα. Ο Ολυμπιακός θα βγει να παίξει για να νικήσει την αντίπαλό του κι όχι για να διαφυλάξει τα κεκτημένα. Η Μπασάκ είναι ομάδα που για να ξεδιπλώσει τις επιθετικές της αρετές στηρίζεται στην καλή κυκλοφορία , στην κατοχή της μπάλας.  Θα ήταν λάθος να της παραχωρήσουν γήπεδο οι ερυθρόλευκοι. Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει μάθει να αμύνεται κρατώντας την μπάλα, δίνοντας κατά το δυνατό λιγότερο χώρο και χρόνο στον αντίπαλό του για να επιτεθεί. Ανεξάρτητα λοιπόν από την ικανότητα των Τούρκων να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ματς του Φαλήρου, οι ερυθρόλευκοι θα βγουν για να κυριαρχήσουν και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Οι Τούρκοι, μη έχοντας άλλη επιλογή θα κάνουν αναγκαστικά το ίδιο. Εκεί όπως φάνηκε και στο «Φατίχ Τερίμ» η ελληνική ομάδα υπερτερεί αμυντικά. Οι ερυθρόλευκοι με το δίδυμο Μεριά-Σεμέδο  έχουν δημιουργήσει μια συμπαγή άμυνα που της παρέχει ασφάλεια και σιγουριά ο Ζοσέ Σα. Σε ένα παιχνίδι που οι επιθετικές προσπάθειες θα διαδέχονται η μία την άλλη, νομίζω πως ο Ολυμπιακός διαθέτει πλεονέκτημα εξαιτίας της καλής ανασταλτικής συμπεριφοράς του.

Όλα αυτά βεβαίως, είναι στα χαρτιά. Ωστόσο ο σχεδιασμός του Μαρτίνς να πάει σε παιχνίδι κυριαρχίας είναι σωστός. Ο κόουτς έχει να ποντάρει στην παρουσία του Καμαρά που μπορεί ανά πάσα στιγμή να του προσφέρει στην αναμέτρηση περισσότερα τρεξίματα και περισσότερους παίκτες πίσω από την μπάλα. Σε κάθε περίπτωση το καμπανάκι που χτύπησε προς πάσα κατεύθυνση με τις δηλώσεις του ο κόουτς Μαρτίνς πρέπει να ήχησε δυνατά στα αυτιά των ποδοσφαιριστών του…

Keywords
Τυχαία Θέματα