Ο Ανσαριφάρντ ήταν σαν να έπαιζε χρόνια στην ΑΕΚ

10:00 22/9/2020 - Πηγή: To10.gr

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με το… δεξί στο πρωτάθλημα αφού πέρασε από το Αγρίνιο με το 2-0 επί του Παναιτωλικού παρουσιάζοντας βέβαια δύο διαφορετικά πρόσωπα. Ένα πολύ κακό στο πρώτο ημίχρονο κι ένα βελτιωμένο στο δεύτερο που έφερε και τη δύσκολη νίκη. Μπορεί τα φώτα να έπεσαν -και δικαιολογημένα- στους σκόρερ, στον Τσιντώτα που έπιασε το πέναλτι και στον Βασιλαντωνόπουλο ωστόσο πολύ θετική ήταν και η παρουσία του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Ο Ιρανός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Ένωση και παρόλο που δεν κατάφερε

να σκοράρει, έδειξε με το καλημέρα ότι μπορεί να βοηθήσει και να προσφέρει πολλά στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Αν και πριν το παιχνίδι φάνταζε πιο πιθανό να παίξει μόνος του στην επίθεση, τελικά ξεκίνησε μαζί με τον Ολιβέιρα. Το πρώτο μέρος ήταν κακό δημιουργικά για την ΑΕΚ που δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, κάτι που φυσικά άλλαξε άρδην με την είσοδο του Μάνταλου στο δεύτερο και τη μετατόπιση του Καρίμ στα δεξιά.

Είτε ως παρτενέρ του Ολιβέιρα είτε μετά στα δεξιά, ο Ανσαριφάρντ έδειξε πάντως ότι ήταν σαν να έπαιζε χρόνια στην ΑΕΚ. Συμμετείχε στο παιχνίδι, ήταν μες τις φάσεις, προσπαθούσε να δημιουργήσει κιόλας αλλά τα χάλασε στην τελική προσπάθεια. Κυρίως σε μια δυο περιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει δώσει πάσα σε συμπαίκτη του. Τελείωσε το παιχνίδι με μόλις μία τελική προσπάθεια αλλά με συμμετοχή σχεδόν σε ό,τι καλό έφτιαξε η ομάδα του στο παιχνίδι.

Έδειξε υψηλό βαθμό προσαρμοστικότητας, τόσο όσον αφορά το σύνολο όσο και στην αλλαγή διάταξης μέσα στο παιχνίδι, κάτι που μόνο εύκολο δεν ήταν δεδομένου πως έκανε το ντεμπούτο του, χωρίς ουσιαστικά να έχει παίξει ούτε καν σε φιλικό πριν, με τους νέους του συμπαίκτες. Βέβαια δεν θα τον μάθουμε τώρα σαν παίκτη τον Ιρανό. Είδαμε πολύ καλά τι μπορεί να κάνει στα χρόνια που αγωνίστηκε στον Πανιώνιο και στον Ολυμπιακό (78 ματς με 31 γκολ στο πρωτάθλημα) αλλά για πολλούς ήταν ερωτηματικό αγωνιστική του κατάσταση λόγω του ότι έπαιζε στο Κατάρ.

Το θέμα βέβαια είναι να βρει ο Καρέρα τρόπους ώστε να τροφοδοτούνται και να μπορούν να αξιοποιηθούν οι επιθετικοί του ώστε να μπορούν να κάνουν και αυτοί τη δουλειά τους καλύτερα. Γιατί αν κάτι έλειψε από την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο του ματς στο Αγρίνιο αλλά και στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου ήταν αυτό, με τον Ολιβέιρα ειδικά να μην παίρνει ούτε μία σωστή πάσα στο ματς του Βόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα