«Καμπανάκι» για τον κοροναϊό: «Είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα στην Ελλάδα»

10:16 8/3/2020 - Πηγή: To10.gr

Καλεσμένη στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» βρέθηκε η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας τΕΚΠΑ, Μαρία Τσολιά, όπου και μίλησε για τις εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

 Άλλα 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου το Υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών στους 66.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι

όλοι ελληνικής καταγωγής.

Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Όπως δήλωσε η κ.Τσολιά «σίγουρα μιλάμε για μια δύσκολη κατάσταση στην οποία θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε. Στην Ιταλία έχει κλιμακωθεί το πρόβλημα ωστόσο στη χώρα μας  χάρη στις τεράστιες προσπάθειες από τις αρμόδιες αρχές φαίνεται ότι βρίσκεται υπό έλεγχο, ενώ θα πρέπει να θεωρηθεί σίγουρο ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα στη χώρα μας».

Η ίδια τόνισε πως τα μέτρα υγιεινής που ο καθένας μπορεί να πάρει μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης, τοποθετώντας την ατομική ευθύνη του καθενός σε πρώτο πλάνο, μίλησε και για το ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες, αλλά και για το ποιοι  και πότε πρέπει να χρησιμοποιούν τις μάσκες για τις οποίες όπως είπε γίνεται κατάχρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα