Η Μπαρτσελόνα σπάει το «φράγμα» του δισεκατομμυρίου

18:53 1/10/2019 - Πηγή: To10.gr

Το ποδόσφαιρο έχει πάψει προ πολλού να είναι ένα απλό άθλημα και έχει εξελιχτεί σε μία βιομηχανία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ… Οι προϋπολογισμοί των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων ξεπερνούν τους αντίστοιχους αρκετών μικρών κρατών και αποδεικνύουν τη δυναμική που έχει αποκτήσει το σπορ.

Όμως, οι αριθμοί ανεβαίνουν πια σε δυσθεώρητα ύψη. Σε μία ξεκάθαρη ένδειξη της εκτόξευσης των οικονομικών μεγεθών στο ποδόσφαιρο, η Μπαρτσελόνα θα γίνει το πρώτο club παγκοσμίως με έσοδα που θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Συγκεκριμένα,

ο οικονομικός διευθυντής των Καταλανών, Ενρίκ Τομπάς, παρουσίασε προ ημερών στο Διοικητικό Συμβούλιο το νούμερο του 1,047 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη σεζόν 2019-2020.

Ο Τομπάς θα καταθέσει την τελική εκτίμηση του για τον προϋπολογισμό ενώπιον των μελών της Μπαρτσελόνα στη Γενική Συνέλευση της Κυριακής 6 Οκτωβρίου. Το σώμα θα κληθεί να εγκρίνει το πρώτο μπάτζετ με έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, κάτι που αναμένεται να συμβεί και θα… γράψει ιστορία.

Ο προϋπολογισμός με την πρόβλεψη του 1,047 δισεκατομμυρίου ευρώ συνιστά ρεκόρ για το χώρο του αθλητισμού, γενικότερα και όχι μόνο για τη «στρογγυλή θεά». Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είχε προβλέψει ότι θα σπάσει το «φράγμα» του δισεκατομμυρίου στο μπάτζετ του 2020-2021, όμως ο κύκλος εργασιών της «Μπάρτσα» διέψευσαν νωρίτερα τις προσδοκίες της.

Keywords
Τυχαία Θέματα