Καλή η αρχή για την ελληνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Με δύο προκρίσεις Ελλήνων αθλητών άρχισαν χθες στην Αττάλεια (Τουρκία) τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μουάιτάι Νέων 2019 της IFMA (International Federation of Muaythai Associations). Οι Νίκος Κιουρντσίδης και ο Μάριο Γκούσο, ύστερα από νίκες, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση των κατηγοριών τους. Σήμερα θα ανέβουν στα ρινγκ έξι αθλητές και αθλήτριές μας.

Στα 54κ. εφήβων, ο Νίκος Κιουρντσίδης, αν και τραυματίας, υπερίσχυσε του Μπράντο Βιλαζάνο Ογκάζ (Μεξικό) και προκρίθηκε στους 16. Ο νεαρός πρωταθλητής μας αγωνίστηκε με μόνο μία εβδομάδα προπόνηση καθώς είχε ένα ατύχημα. Για την είσοδο στους προημιτελικούς
θα αντιμετωπίσει τον Λάσαχ Βαργκιασβίλι. Στους οκτώ των 71κ. νέων ανδρών πέρασε ο Μάριο Γκούσο καθώς δεν προσήλθε ο αντίπαλός του. Στις 2/10 θα ανεβεί στο ρινγκ με τον Αζέρο Κανάν Χαζάνοβ. Ο Ιωάννης Παύλος Πασχαλίδης (54κ., νέοι άνδρες) ηττήθη στα σημεία και ο Αλέξης Σούμπασι (67κ., έφηβος) έχασε με διακοπή από τον διαιτητή. «Οι αθλητές μας προσπάθησαν για το καλύτερο. Έχουμε ήδη δύο προκρίσεις και είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Αθλητές και προπονητές έχουν δουλέψει πολύ ώστε να έχουμε καλές εμφανίσεις σε αυτή την τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση», τόνισε ο Θεόδωρος Γκίτσας, αρχηγός αποστολής.

Σήμερα το απόγευμα θα αγωνιστούν οι: Μαρκέλα Γιαννούλη (42κ. κορασίδων), Ιωάννης Μποζίνης (48κ., εφήβων), Μαρία Σιούτη (51κ., νεάνιδες), Γιώργος Κιουρντσίδης (57κ., νέοι άνδρες), Γιώργος Παπαδάκης (67κ., νέοι άνδρες), Αιμιλία Καπρή (60κ., νέες γυναίκες).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Θεόδωρος Γκίτσας επιλέχθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία για να είναι εισηγητής στο σεμινάριο προπονητών όπου θα πάρουν μέρος προπονητές από όλο τον κόσμο να πάρουν πιστοποίηση από την παγκόσμια ομοσπονδία.
Στα παγκόσμια πρωταθλήματα της Τουρκίας παίρνουν μέρος περισσότεροι από 800 αθλητές και αθλήτριες από 75 χώρες.

H Ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Force1 για την πολύτιμη στήριξή της προς τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας με υψηλής ποιότητας μαχητικό εξοπλισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα