Μπρούνο Αλβες: Κάνει πλάκα και στα 38 του, πάνω από Φαν Ντάικ και Ντε Λιχτ!

11:05 2/4/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο Βίτζιλ Φαν Ντάικ είναι για πολλούς ο κορυφαίος αμυντικός στον κόσμο την τελευταία διετία τουλάχιστον. Ο Ολλανδός «κούμπωσε» ιδανικά στη Λίβερπουλ και ηγείται των κόκκινων, οδηγώντας την ομάδα του στην επιστροφή στην κορυφή της Αγγλίας μετά από 30 χρόνια.

Τα νούμερα του είναι εντυπωσιακά, η παρουσία του και το πάθος του επίσης, παρόλα αυτά στατιστικά υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που υπερέχει από τον Φαν Ντάικ τη φετινή σεζόν. Ένας παλιός γνώριμος στο ελληνικό κοινό, ο οποίος βρίσκεται στη «δύση» της καριέρας του αλλά που κάνει

πράγματα και θαύματα. Ο λόγος για τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Μπρούνο Άλβες, ο οποίος αγωνίζεται στην Πάρμα ή τουλάχιστον αγωνιζόταν μέχρι να ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο πρώην «κίτρινος» στόπερ λοιπόν είναι ο μοναδικός από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης που είναι πάνω από τον Φαν Ντάικ σε στατιστικά και αριθμούς. Και για να είμαστε και πιο σαφείς, ο Άλβες δεν είναι μόνο πάνω από τον Ολλανδό, αλλά βρίσκεται πρώτος σε κερδισμένες μονομαχίες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι απίστευτες επιδόσεις του Μπρούνο Αλβες στα ποδοσφαιρικά «γεράματα» τον έφεραν πάνω από παίκτες όπως ο Φαν Ντάικ, αλλά και οι Ματάις Ντε Λιχτ, Γιαν Βερτόνχεν, Ντέγιαν Λόβρεν αλλά και πολλούς ακόμα. Προϋπόθεση για να βρεθεί κάποιος στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία είναι να έχει διεκδικήσει τουλάχιστον 100 εναέριες μονομαχίες. Ο Άλβες λοιπόν έχει διεκδικήσει και μάλιστα έχει ποσοστό κερδισμένων προσπαθειών 78,4 τόσο στον επιθετικό τομέα αλλά και στον αμυντικό.

Για να καταλάβει κανείς το εξωπραγματικό ποσοστό του Αλβές, αρκεί να μάθει ότι ο Φαν Ντάικ αριθμεί 74,9 σε εναέριες μονομαχίες, όντας στη δεύτερη θέση. Ακολουθούν πολλοί ακόμα με ποσοστό κάτω από 70%, ενώ πάνω από αυτό στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα έχουν μόνο ο Γκραντ Χάνλεϊ της Νόριτς και ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι της Λάτσιο. Αξίζει να σημειωθεί πως στη λίστα βρίσκονται και επιθετικοί, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να καταλαμβάνει την 20η θέση με ποσοστό επιτυχίας 59,1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα