Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέα μέτρα για το μπάνιο στη θάλασσα και το ψάρεμα – Τι ισχύει

10:03 2/4/2020 - Πηγή: Sportime

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπορεί οι περισσότεροι πολίτες να έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού, όμως όπως φαίνεται η κυβέρνηση σκοπεύει να τα αυστηροποιήσει ακόμη περισσότερο. Κι αυτό καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν κατάχρηση των μέτρων και προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις (βόλτες κτλ).

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το νέο μέτρο θα προβλέπει χρονικό περιορισμό και όριο στα SMS και αναμένεται ανακοινωθεί εντός των τριών επόμενων ημερών. Έτσι θα καταστεί δυνατό να ελεγχθούν καλύτερα οι ημέρες

της γιορτής του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το… έστρωσε στον Χορτιάτη: Έντονη χιονόπτωση και 30 πόντοι χιόνι! (vid)

Εξάλλου, όσον αφορά το αν το κολύμπι στη θάλασσα και το ερασιτεχνικό ψάρεμα εξαιρούνται από την απαγόρευση κυκλοφορίας και μπορεί να θεωρηθεί ως σωματική άσκηση την απάντηση έδωσαν οι αρμόδιες αρχές. Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει για το μπάνιο στη θάλασσα και το ψάρεμα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας δίνει συγκεκριμένες διευκρινίσεις σε θέματα που δεν είχαν καλυφθεί από την ΚΥΑ για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις οποίες προκύπτει ότι απαγορεύονται:
*Το μπάνιο στη θάλασσα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Απαγορεύεται το μπάνιο σε παραλίες και το ερασιτεχνικό ψάρεμα, αλλά και η χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής.(κανό, καγιάκ, wind surf, kite surf, SUP, ιστιοπλοΐα κλπ.)

*Η υποβρύχια αλιεία (ψαροτούφεκο)

*Το ψάρεμα από ξηράς

Η απαγόρευση για τις παραπάνω δραστηριότητες ισχύει έως και τις 6 Απριλίου 2020 «ή όσο ισχύσει ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών λόγω εξάπλωσης του κορονοϊού» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τις 21 Απριλίου απαγορεύεται, επιπρόσθετα «…η κυκλοφορία κάθε τύπου σκάφους καθώς και ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών πλοίων και σκαφών αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων, όπως αυτές προβλέπονται στην προαναφερόμενη ΚΥΑ και αποδεικνύονται με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα που ο Νόμος ρητά ορίζει».

The post Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέα μέτρα για το μπάνιο στη θάλασσα και το ψάρεμα – Τι ισχύει appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα