Μπενφίκα – Λιόν 2-1

Την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League πέτυχε η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Η ομάδα του Ελληνα πορτιέρο τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λιόν και χρειάστηκε το… δώρο του Αντονι Λόπες για να καταφέρει να πάρει το τρίποντο (2-1).

Ο Πίτσι στο 86’ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του πορτιέρο της γαλλικής ομάδας και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, χαρίζοντας στην Μπενφίκα την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Με αυτό το τρίποντο η πορτογαλική ομάδα έμεινε ζωντανή στο

κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση, καθώς μείωσε στον πόντο τη διαφορά από τη δεύτερη θέση, στην οποία ισοβαθμούν οι Ζενίτ και Λιόν με 4. Στην κορυφή του ομίλου είναι η Λειψία με 6 βαθμούς.

Η εικόνα του αγώνα:

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Σίλβα με ένα πολύ ωραίο γκολ έβαλε μπροστά στο σκορ την Μπενφίκα και έβαλε φωτιά στο «Ντα Λουζ».Στο 30’ η Λιόν άγγιξε την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Κορνέτ έφυγε άουτ.

Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σεφέροβιτς, ο οποίος στο 37’ έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της πορτογαλικής ομάδας. Στο δεύτερο ημίχρονο η Λιόν πίεσε την άμυνα της Μπενφίκα και στο 70’ κατάφερε να ισοφαρίσει με ωραίο γκολ του Ντεπάι.

Οι γηπεδούχοι μετά την αρχική ψυχρολουσία πήραν και πάλι τα ηνία του αγώνα, με τον Πίτσι στο 86’ να σκοράρει μετά το δώρο του Λόπες και να δίνει το τρίποντο στην Μπενφίκα.

Οι συνθέσεις:

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Ταβάρες, Ρούμπεν Ντίας, Φέρο, Γκριμάλδο, Ζέντσον Φερνάντες, Φλορεντίνο, Γκάμπριελ, Ράφα Σίλβα (20′ Πίτσι), Σεφέροβιτς (59′ Κάρλος Βινίσιους), Σέρβι (77′ Ντε Τομάς)

Λιόν: Λοπές, Ντιμπουά, Ντεναγέρ, Μαρσέλο, Κονέ, Τεριέ (56′ Τιάγκο Μέντες), Αουάρ (88′ Ρεϊνέ), Τουσάρ, Κορνέ (66′ Τραορέ), Ντεμπελέ, Ντεπάι

Keywords
Τυχαία Θέματα