Οσο ο Τσιμίκας πλησιάζει τον Αλάμπα τόσο ο Ολυμπιακός θα πλησιάζει την (κάθε) Μπάγερν…

Μου αρέσει πάρα πολύ ο Αλάμπα. Σπουδαίος αριστερός μπακ από του ς καλύτερους στην Ευρώπη. Στην Εθνική Αυστρίας παίζει δεκάρι. Ο Τσιμίκας το βράδυ της Τρίτης μου άρεσε πιο πολύ. Εβαλε εντυπωσιακή ασίστ στον Ελ Αραμπί, αφού πρώτα κατάπιε τον Μίλερ και είχε άλλη μια σέντρα μισό γκολ Δεν του ξέφυγε ούτε μια φορά ο Γκνάμπρι.

Κι ο Γκνάμπρι μου αρέσει πολύ. Είναι ο πιο φορμαρισμένος εξτρέμ στην Ευρώπη. Το βράδυ της Τρίτης ο Ποντένσε μου άρεσε πολύ περισσότερο. Κάθε φορά που εφορμούσε προς την γερμανική

περιοχή δημιουργούσε καταστάσεις πανικού. Κι Τιάγκο Αλκάνταρα μου αρέσει πολύ αλλά το βράδυ της Τρίτης ο Γκιγιέρμε μου άρεσε περισσότερο…

Ο Ολυμπιακός έχασε από την Μπάγερν διότι θέλει κάτι ακόμα για να περάσει από το γκρουπ των καλών ευρωπαϊκών ομάδων στο κλειστό γκρουπ με τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Για να το πετύχει χρειάζεται να περιορίσει τα ατομικά λάθη όπως αυτό που έκανε ο Σεμέδο και στοίχισε το δεύτερο γκολ της Μπάγερν. Χρειάζεται να αξιοποιεί τα λάθη των άλλων όπως έκανε ο Λεβαντόφσκι με τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού. Εδώ, πραγματικά μιλάμε για διαφορά στις λεπτομέρειες αλλά είναι τελικά οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και τέτοιες λεπτομέρειες ξεχωρίζουν τον καλό παίκτη από τον μεγάλο.

Το θέμα είναι να υπάρχει πλάνο και να διαπιστώνεται συνεχής βελτίωση. Ο Τσιμίκας που είδαμε κόντρα στους Βαυαρούς είναι ακριβώς αυτό: Ενας παίκτης που βελτιώνεται συνεχώς. Ο Ολυμπιακός απέναντι στην βαυαρική μηχανή δούλεψε εξαιρετικά. Δεν παραδόθηκε στην αφόρητη πίεση των παικτών του Κόβατς. Αμύνθηκε οργανωμένα και όχι τυφλά. Δεν κατέφυγε σε ηρωισμούς και κάθε φορά που κατάφερνε να ξεφύγει από την πίεση, έφτανε με σχέδιο και ταχύτητα στην περιοχή του Νόιερ.

Ετσι μπήκε και το γκολ του εκτελεστή Ελ Αραμπί. Στο δεύτερο ημίχρονο ανταπέδωσε την πίεση κάνοντας ακριβώς αυτό που του έκανε η Μπαγερν στο πρωτο ημίχρονο. Αν η κεφαλιά του άψογου τακτικά Γιώργου Μασούρα έβρισκε στόχο θα γραφόταν αλλιώς η ιστορία του παιχνιδιού. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ποιότητα μιας ομάδας που ρίχνει εφτά γκολ εκτός έδρας στην Τότεναμ.

Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Ολυμπιακός κοιτάζει πίσω του και βλέπει τις υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, κοιτάζει μπροστά και βλέπει τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εχει αλλάξει επίπεδο όσο κι αν είναι περίπου υποχρεωμένος να κατακτά το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Η ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Μαρτίνς αξίζει να βρεθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Αν έλειπε η άσχημη βραδιά στο Βελιγράδι ο στόχος θα μπορούσε να είναι υψηλότερος. Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπάγερν κατέθεσε εκ νέου τα ευρωπαϊκά του διαπιστευτήρια..

 Υ.Γ Οι βάνδαλοι που ανοσιούργησαν στου Ρέντη δεν έχουν θέση ανάμεσα στους φίλους του Ολυμπιακού…

Keywords
Τυχαία Θέματα