«Αργυροί» οι Παπαθανασίου/Νούτσος στην 63η «Nice Christmas Reggatta»

Με μετάλλιο σε μεγάλο διεθνή αγώνα φεύγει το 2019 για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Είναι αργυρό και το κατέκτησαν στα Σταρ οι Αιμίλιος Παπαθανασίου – Στέλιος Νούτσος στη Νίκαια της Γαλλίας. Εκεί έγινε η «63η Nice Christmas Reggatta» του European Winter Circuit που δίνει 250 βαθμούς για

την συμμετοχή στον τελικό του περίφημου Star Sailor League.

Στον αγώνα έτρεξαν 26 σκάφη με 52 αθλητές από 9 χώρες και το μετάλλιο των ιστιοπλόων του Ολυμπιακού αποκτά μεγαλύτερη αξία, δεδομένου ότι είχαν να αντιμετωπίσουν πολύ μεγάλα ονόματα της κλάσης και της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας γενικότερα.

Πρώτος τερμάτισε ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Αυστριακός Χ. Σπιτζάουερ με πλήρωμα τον Κ. Νεχάμερ, οι οποίοι συγκέντρωσαν 13 βαθμούς.

Οι Α. Παπαθανασίου – Σ. Νούτσος με το σκάφος «THRYLOS» ήταν δεύτεροι με 24 βαθμούς και την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Ιταλοί Π. Ναζάρο – Α. Βόνγκερ με 30 βαθμούς. Ο διάσημος Γάλλος Ξ. Ρόχαρτ – Ολυμπιονίκης της Αθήνας και παγκόσμιος πρωταθλητής – με πλήρωμα τον Τ. Γκιόργκι τερμάτισε στην 10η θέση.

Στις 7 ιστιοδρομίες που έγιναν το ελληνικό σκάφος τερμάτισε 1, 10, 3, 2, 8, 1, 9 αντίστοιχα. Οι Παπαθανασίου – Νούτσος έκαναν έναν εξαιρετικό αγώνα και μετά από αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι θα τα καταφέρουν να βρίσκονται στον τελικό του Star Sailor League, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2020 στις Μπαχάμες.

Keywords
Τυχαία Θέματα