ΑΕΚ: Η ευκαιρία της για σερί

Το ντεμπούτο του Μάσιμο Καρέρα στην Ξάνθη συνοδεύτηκε με νίκη, όπως άλλωστε συνηθίζει ο προπονητής της Ένωσης στις δικές του πρεμιέρες ως πρώτος προπονητής (έχει τέσσερα στα τέσσερα). Σε συνδυασμό μάλιστα με την 5αρα της προηγούμενης αγωνιστική απέναντι στον Πανιώνιο, η ΑΕΚ έκανε δύο νίκες σερί και χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ.

Την Τετάρτη οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται τον Αστέρα Τρίπολης

και το Σάββατο, στο τελευταίο ματς της χρονιάς, θα ταξιδέψουν στην Λαμία για το ματς με την τοπική ομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι του νέου έτους θα φιλοξενήσουν στο ΟΑΚΑ τον ουραγό Παναιτωλικό και στη συνέχεια ακολουθεί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Από το πρόγραμμα καταλαβαίνει κανείς πως δεν είναι απίθανο, μάλλον θα είναι το φυσιολογικό, η ΑΕΚ να κάνει τρεις νίκες στα επόμενα τρία ματς, μέχρι το ντέρμπι Δικεφάλων και να συμπληρώσει ένα νικηφόρο σερί πέντε αγώνων, το κορυφαίο της για φέτος. Εντωμεταξύ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν κάποια δύσκολα ματς στο μεσοδιάστημα με Παναθηναϊκό και Άρη αντίστοιχα που θα δώσουν ίσως στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να μαζέψει κάπως τη διαφορά.

Βεβαίως λόγος για διεκδίκηση πρωταθλήματος είναι μάλλον ουτοπικό να γίνει με το -10 από την κορυφή και ειδικά όταν κυνηγάς δύο ομάδες αλλά δεδομένου ότι φέτος υπάρχουν και τα πλέι οφ, αν η ΑΕΚ καταφέρει και συμμαζέψει κάπως την κατάσταση αρχής γενομένης από τα προσεχή ματς, ίσως δώσει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην δική της χρονιά αλλά και στο πρωτάθλημα.

Αν μάλιστα ο Καρέρα ακολουθήσει τα χνάρια του… Χιμένεθ, όπως έδειξε στο ξεκίνημά του στα Πηγάδια αλλά και με όσα προκύπτουν από τα λεγόμενά του σε αυτές τις πρώτες του μέρες στην ομάδα θα μπορούσε το παραπάνω σενάριο να γίνει πιο εφικτό και ρεαλιστικό. Με πιο σφιχτή άμυνα δηλαδή, το πάθος και την αυταπάρνηση που διέκρινε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ κυρίως στη δεύτερη θητεία του Ισπανού προπονητή αλλά ακόμα και επί Πογέτ που της έδωσαν πολλές και μεγάλες νίκες σε ντέρμπι.

Για να συμβούν βέβαια όλα τα παραπάνω θα χρειαστεί και γενναία βοήθεια από τη διοίκηση στην προσεχή μεταγραφική περίοδο με ενίσχυση του ρόστερ ώστε να στρωθεί και το έδαφος για το καλοκαίρι που σίγουρα οι αλλαγές που θα (πρέπει να) γίνουν θα είναι πολύ περισσότερες. Τα «αν» και τα υποθετικά σενάρια είναι λοιπόν πολλά, στο χέρι των ανθρώπων της ΑΕΚ (ποδοσφαιριστών και μη) είναι όμως να γίνουν πραγματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα