Europa League: Πόσες πιθανότητες πρόκρισης στους «8» έχει ο Ολυμπιακός

20:06 15/3/2020 - Πηγή: To10.gr

Η εξάπλωση του κορωνοϊού και η ραγδαία άνοδος των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει βάλει στον… πάγο τις αθλητικές διοργανώσεις, με την UEFA να ανακοινώνει την αναβολή των αγώνων σε Champions League και Europa League, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ανάμεσά τους είναι και ο επαναληπτικός του Ολυμπιακού

με την Γουλβς στην Αγγλία, για τη φάση των «16» του Europa League. Η ρεβάνς του 1-1 του «Γ. Καραϊσκάκης», όπου οι Ερυθρόλευκοι απέδειξαν ότι είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Σε ένα ματς που αγωνίστηκαν χωρίς τη μεγάλη τους δύναμη, καθώς το γήπεδο ήταν άδειο από οπαδούς λόγω του κορωνοϊού, αλλά και με δέκα παίκτες για περισσότερα από 60 λεπτά, λόγω της αποβολής του Ρούμπεν Σεμέδο στο 60’, κατάφεραν να παραμείνουν όρθιοι απέναντι στην ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο.

Μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν πάρει ακόμα και τη νίκη, εάν η τύχη δεν τους γύριζε την πλάτη. Οι παίκτες του Μαρτίνς προηγήθηκαν με γκολ του Ελ Αραμπί στο 54’, το οποίο προήλθε από την πολύ ωραία συνεργασία του Καμαρά με τον Γκιγιέρμε, αλλά λίγα λεπτά αργότερα ισοφαρίστηκαν από ένα τυχερό γκολ του Νέτο. Σε μια φάση, που η μπάλα χτύπησε πάνω στον Μπουχαλάκη, άλλαξε πορεία, αιφνιδίασε τον Σα και κατέληξε στα δίχτυα της «ερυθρόλευκης» εστίας.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε με τον πλέον περίτρανο τρόπο απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Αγγλίας ότι φέτος είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Εχει δημιουργηθεί από τον Μαρτίνς για να κάνει… ζημιές και να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Απέναντι στην Αρσεναλ οι Πειραιώτες έκαναν έναν άθλο και έγραψαν μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία τους. Μια επική εμφάνιση στο Εμιρέιτς, που τους έδωσε την πρόκριση στους «16».

Τώρα, θα επιστρέψουν στην Αγγλία, όταν βεβαίως το επιτρέψουν οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί σε όλη την Ευρώπη με την εξάπλωση του κορωνοϊού και δώσει η UEFA την συγκατάθεσή της για την διεξαγωγή των αναμετρήσεων σε Champions και Europa, με στόχο να αποκλείσουν άλλη μια αγγλική ομάδα.

Την Γουλβς του Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος αγωνίστηκε ως αλλαγή στο πρώτο ματς. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη αφήνει τα πάντα ορθάνοιχτα όσον αφορά την ρεβάνς, με την ιστοσελίδα «fivethirtyeight.com» να δίνει στον Ολυμπιακό 29% πιθανότητες για να προκριθεί στους «8» του Europa League! Παράλληλα, δίνει 14% στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να φτάσει στα ημιτελικά, 6% στον τελικό και 3% να κατακτήσει τον τίτλο.

Η αγγλική ομάδα, σύμφωνα με τον εν λόγω πίνακα, έχει 71% πιθανότητες να περάσει στους «8» και 40% να φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Κυρίως λόγω του εκτός έδρας γκολ, το οποίο πέτυχαν στο Φάληρο. Εάν το ματς είχε λήξει 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού, φυσικά, το ποσοστό της Γουλβς θα είχε πέσει και θα είχε ανέβη το αντίστοιχο ποσοστό της πειραϊκής ομάδας. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν τις πιθανότητές τους και θα ταξιδέψουν στην Αγγλία, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, για να τις διεκδικήσουν και να κυνηγήσουν έναν ακόμα… άθλο!

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, σύμφωνα με το «fivethirtyeight.com», η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να κατακτήσει το φετινό Europa League είναι η Γιουνάιτεντ με 28% και ακολουθεί η Λεβερκούζεν με 20%. Οι Κόκκινοι Διάβολοι στη φάση των «16» έχουν κληρωθεί με την ΛΑΣΚ, την οποία διέλυσαν στο πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας με 5-0, ενώ η Λεβερκούζεν κέρδισε στη Σκωτία τους Ρέιντζερς με 3-1.

Αυτό όλα βεβαίως έχουν αξία εάν και εφόσον ολοκληρωθεί η φετινή διοργάνωση, καθώς μετά την ραγδαία άνοδο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και την εξάπλωση του κορωνοϊού κανείς δεν γνωρίζει πότε θα γίνουν ξανά αγώνες σε Champions League και Europa League.

Keywords
Τυχαία Θέματα