Σε φάση ανανέωσης ο ΠΑΟΚ

19:41 15/3/2020 - Πηγή: To10.gr

Μπορεί ο Κορωνοϊός να έχει «παγώσει» τα πάντα και να μην υπάρχουν αθλητικές δραστηριότητες αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι περισσότερες ομάδες δεν προγραμματίζουν το μέλλον τους. Αυτό το νεκρό διάστημα και όσο διαρκέσει, μέχρι να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα, δίνει την ευκαιρία για περισυλλογή και συζητήσεις για την επόμενη ημέρα. Στον ΠΑΟΚ, έχει ανοίξει αυτό το κεφάλαιο και προσπαθούν να οργανωθούν για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο

Ιβάν Σαββίδης έχει αποφασίσει να στελεχώσει τα γραφεία της ΠΑΕ, αλλά και την διοίκηση με ανθρώπους που έχουν εμπειρία και μπορούν να βοηθήσουν στο να επιτευχθούν οι υψηλοί στόχοι για την επόμενη χρονιά. Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια τα πάντα περνούσαν από τα χέρια του αντιπροέδρου Μάκη Γκαγκάτση. Μπορεί ο τελευταίος να τα είχε καταφέρει με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις σημαντικές υποθέσεις, όμως ο σύλλογος δεν μπορεί να περιμένει από έναν άνθρωπο να τα κάνει όλα.

Μια από τις κινήσεις που έγιναν για να βοηθηθεί ο Γκαγκάτσης και να απεμπλακεί από τις πολλές υποθέσεις, ήταν η επιστροφή στην Ασπρόμαυρη ΠΑΕ του Κυριάκου Κυριάκου. Ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας, θα πάρει θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΟΚ, έχοντας αυξημένες αρμοδιότητες που αφορούν κυρίως τον τομέα ευθύνης του, αυτόν της επικοινωνίας. Στη Μικράς Ασίας αναζητούν κι άλλα ικανά στελέχη που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μια δυνατή ομάδα για την διευθέτηση διάφορων υποθέσεων-καταστάσεων.

Δεν είναι μόνο το διοικητικό κομμάτι, υπάρχει και το αγωνιστικό και αφορά τους ανθρώπους που το απαρτίζουν. Ένα από τα ανοικτά ζητήματα είναι αυτό του αθλητικού διευθυντή. Το μέλλον του Πορτογάλου Μάριο Μπράνκο στην Τούμπα είναι αβέβαιο. Στον Μπράνκο χρεώνουν το γεγονός ότι το καλοκαίρι δεν ήρθε κάποια πρόταση από το εξωτερικό για την πώληση κάποιου ποδοσφαιριστή, αλλά και τον ερχομό κάποιων νεαρών παικτών.

Λέγεται πως στον ΠΑΟΚ βρίσκονται σε συζητήσεις με υποψήφιους αθλητικούς διευθυντές. Για την ώρα οι συζητήσεις αυτές περιορίζονται σε ανθρώπους από το εξωτερικό, που ως μεγαλύτερο προσόν τους έχουν την ικανότητα για «έξυπνες» αγορές και πωλήσεις. Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να δούμε και κάποιο Ελληνικό δίδυμο στην τεχνικό ηγεσία της ομάδας, παρότι τα ποσοστά είναι πολύ μικρά.

Στον αέρα βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι. Οι αγώνες των play offs θα βοηθούσαν για να την αξιολόγηση τους και φυσικά την παραμονή κάποιων στην Τούμπα. Η μετάθεση των αγώνων για τους μήνες Μάϊο-Ιούνιο δυσκολεύει την κατάσταση καθώς θα πρέπει να αποφασισθεί σύντομα το πλάνο της ομάδας για την επόμενη χρονιά. Επίσης ανοιχτό παραμένει το θέμα παραμονής του Αμπελ Φερέιρα στην Θεσσαλονίκη και τη νέα χρονιά.
Όλα πάντως δείχνουν ότι το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ θα μπει σε μια φάση ανανέωσης και στα στελέχη που θα απαρτίζουν τα γραφεία της ΠΑΕ αλλά και στους ποδοσφαιριστές που θα δημιουργήσουν εκ νέου μια ομάδα ανταγωνιστική και ικανή να διεκδικεί τρόπαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα