«Βόμβα» νίκης ο Γκριγκόνις στο Μονακό, σε μια μυθική ανατροπή για τον Παναθηναϊκό! (vids)

Μυθική ανατροπή πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο Πριγκιπάτο, καθώς παρότι είχε βρεθεί να χάνει ακόμη και με 15 πόντους από τη Μονακό, απάντησε με 35-23 επιμέρους σκορ στην 4η περίοδο για να νικήσει τελικά με 90-91! Τρίποντο – μαχαιριά για τους Γάλλους από τον Γκριγκόνις στο… μηδέν!

Running out of words to describe this game…

Grigonis calls GAME #MagicMoment I @paobcgr pic.twitter.com/kWJjh83S0E

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) December 20, 2023

Μέχρι και το 33′ (78-66) η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έμοιαζε χαμένη, όμως κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν σχεδόν «άφαντος» ως τότε, όμως με προσωπικές ενέργειες (μαζί και με τον επίσης «εξαφανισμένο» Λεσόρ) επανάφεραν το τριφύλλι στη διεκδίκηση της νίκης.

Ο Οκόμπο με καλάθι και φάουλ έβαλε μπροστά τη Μονακό (90-88) και αστόχησε επίτηδες στη βολή ώστε να κυλήσουν τα 2,5 δευτερόλεπτα που απέμεναν. Το έκανε όμως «άτσαλα», ρίχνοντας τη μπάλα στο ταμπλό και όχι στη στεφάνι ώστε να συμβεί αυτό. Αποτέλεσμα ήταν η οι  πράσινοι να έχουν την επαναφορά από την πλάγια γραμμή μετά το τάιμ άουτ που μεσολάβησε.

Η Μονακό που ήταν τραγική στην άμυνα στην τελευταία περίοδο «επέτρεπε» στον Γκριγκόνις να σουτάρει από την κορυφή για τρεις. Η μπάλα κατέληξε στο πλεχτό και η κόρνα βρήκε τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου που ήταν στις εξέδρες, να πανηγυρίσουν έξαλλα.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα (12-20 στο 8′) βρίσκοντας επιθετικές λύσεις από την περιφέρειά του και συγκεκριμένα από τον «ζεστό» Γκριγκόνις, αλλά και τον Σλούκα. Καλό passing game, καλές επιλογές και ευστοχία.

Κάπου εκεί όμως η Μονακό άρχισε να βγάζει τρομερή ενέργεια στην επίθεση και η ομάδα του Αταμάν αδυνατούσε α «παρακολουθήσει» τους αντίπαλούς της αμυντικά. Έτσι κάπου «χάλασε» το μυαλό.

Οι 28 πόντοι των Γάλλων στο δεύτερο δεκάλεπτο τα λένε όλα, με τους πράσινους να είναι πάντα ένα… κλικ πίσω και να μην προλαβαίνουν να καλύψουν είτε τα ελεύθερα σουτ, είτε τις διεισδύσεις, είτε να ανακόψουν το πικ εντ ρολ των αντιπάλων τους.

Έτσι πήγαμε στο ημίχρονο με την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς στο +8 και κάπως έτσι κύλησε και όλο το μεγαλύτερο μέρος από το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν συνεχώς μια διαφορά λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τους 10 πόντους (60-45, 78-66 ). Και ναι μεν ο Παναθηναϊκός δεν επιτρέπεται  στη Μονακό να ξεφύγει περισσότερο, από την άλλη όμως δεν μπορούσε και να πλησιάσει περισσότερο ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Η ελληνική ομάδα μπήκε στην 4η περίοδο υπολειπόμενη με 7 πόντους και εκεί είχαμε μια απίστευτη αντίδραση από τον Παναθηναϊκό και μια απίστευτη κατάρρευση για τη Μονακό. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να γυρίσει από το -12  του 35′ (78-66), καθώς ο Ναν πήρε… φωτιά έχοντας βοήθεια και από τον Λεσόρ που πλήγωσε τους Γάλλους μέσα στη ρακέτα.

Ένα μεγάλο τρίποντο του Σλούκα 2 λεπτά πριν το φινάλε έφερε το ματς στα ίσια (84-84), και τον Σλούκα λίγο αργότερα να κάνει ένα ανόητο φάουλ στον Τζέιμς από το οποίο προέκυψαν τρεις βολές (88-84) με 52” για το τέλος. Το αποτέλεσμα ήταν η Μονακό να φαίνεται ότι εύκολα δύσκολα θα έπαιρνε τη νίκη, όμως τη συνέχεια σας την αναφέρουμε πιο πάνω. Και ήταν γλυκιά για τον Παναθηναϊκό.

Ποιος παίκτης έχασε το μαρκάρισμα του Γκριγκόνις στο τέλος; Ναι σωστά μαντέψατε. Ο Έλι Οκόμπο που έκανε και τη «γκάφα» με τη βολή που στοίχισε ακριβά στην ομάδα του…

Στο 8-7 το ρεκόρ του Παναθηναϊκού πλέον,  όπως ακριβώς και η Μονακό πλέον που χάνει στην ισοβαθμία από το τριφύλλι.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 47-39, 61-54, 90-91

Δείτε εδώ το αναλυτικό φύλλο αγώνα

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα