Βασιλόπουλος: «Έχουμε ένα υπερόπλο»

16:23 3/8/2019 - Πηγή: Sportime

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος αναλύει στην έντυπη έκδοση του Sportime το φαινόμενο- Αντετοκούνμπο, πιστεύει στο μετάλλιο και περιγράφει τον σκληρό του αγώνα. 

Μέσα από τις δυσκολίες έμαθε να επιβιώνει και να γίνεται πιο δυνατός. Εκεί που κανείς δεν τον πίστευε, εκείνος επέστρεψε και τώρα παλεύει για μια θέση στο Μουντομπάσκετ της Κίνας.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι από τους πιστούς «στρατιώτες» της Εθνικής Ομάδας και όπως εκμυστηρεύτηκε στο Sportime η γαλανόλευκη θα γυρίσει από την Κίνα με ένα μετάλλιο.

«Εγώ είμαι από τις παλιές «καραβάνες»

της Εθνικής. Στα «παράθυρα» μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση, είχαμε τον ρόλο του συμβούλου στους μικρούς και τους εξηγήσουμε πως λειτουργεί η Εθνική. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι. Πλέον είναι διαφορετικά τα πράγματα. Στην προεπιλογή υπάρχουν παιδιά με μεγάλη εμπειρία, μεγάλο ταλέντο. Εμένα μου έχει λείψει πάρα πολύ να είμαι σε υψηλό επίπεδο και απολαμβάνω την κάθε στιγμή με αυτά τα παιδιά», ήταν τα πρώτα λόγια του 35χρονου φόργουορντ.

Στη συνέχεια ο Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στο… δικό του παραμύθι κι όλα αυτά που έχει ζήσει: «Δεν το πίστευα ότι θα βρισκόμουν στην προεπιλογή. Κάποια στιγμή είχα φτάσει στο σημείο να πω ότι τα παρατάω και σταματάω. Οι στιγμές που είσαι μόνος σου είναι δύσκολες.

Όπως κι αυτές που πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι τρελός ή παράλογος και ότι δεν συμβιβάζεσαι με τους άλλους γύρω σου. Εγώ είχα έναν στόχο και χαίρομαι που τελικά διέψευσα όσους έλεγαν ότι είμαι τρελός με τον τρόπο που λειτουργώ. Δεν άφησα ποτέ κανέναν να με επηρεάσει. Άλλωστε είναι η συνήθεια πολλών είναι να σε τραβάνε προς τα κάτω κι όχι να έρχονται προς τα πάνω μαζί σου».

«Πάμε για το μετάλλιο»

Σχετικά με την συμμετοχή του στην Εθνική και τους στόχους που έχουν τεθεί ο παίκτης του Περιστερίου είπε: «Ο πρώτος μου στόχος ήταν να βρίσκομαι στην προεπιλογή. Πλέον ο στόχος μου είναι να είμαι στην 12αδα. Θα κάνω τα πάντα για να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και θα είμαι εκεί για τον κόουτς είτε με χρειάζεται για ένα λεπτό είτε για 40.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των τελευταίων ετών στην Εθνική ομάδα είναι ο χρόνος συμμετοχής. Πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ότι είμαστε «στρατιώτες» και ότι είτε παίξεις δέκα δεύτερα, είτε 10 λεπτά πρέπει να προσφέρεις το ίδιο. Η Εθνική είναι κάτι διαφορετικό και είναι πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στο Παγκόσμιο».

Για το αν πιστεύει ότι θα είμαστε στα μετάλλια είπε: «Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε μετάλλιο! Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα με τρομερούς χαρακτήρες. Είμαστε ένα ωραίο παρεάκι κι αυτό παίζει τον ρόλο του. Μέσα από τις προπονήσεις δενόμαστε και χτίζουμε τον χαρακτήρα μας. Αυτό θα μας κρατήσει στα δύσκολα».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην  παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είμαστε το επίκεντρο του Μουντομπάσκετ, έχουμε στην ομάδα μας τον καλύτερο παίκτη του κόσμου. Εγώ θεωρώ ότι είμαστε μια από τις πιο ισχυρές ομάδες. Η δουλειά μας είναι να βοηθήσουμε τον Γιάννη να προσαρμοστεί στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, να του κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη. Εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί έτσι ώστε αυτό το «υπέροπλο» που έχουμε να μην σταθεί εναντίων μας».

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση του Sportime το Σάββατο 3 Αυγούστου

The post Βασιλόπουλος: «Έχουμε ένα υπερόπλο» appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα