Τσιμίκας: Από την απογοήτευση στην αποθέωση

Ο τραυματισμός του Άντι Ρόμπερτσον ήταν η ευκαιρία του για να πάρει σερί αγώνων στη Λίβερπουλ. Ο Κώστας Τσιμίκας πλέον παίζει σταθερά.

Χρειάστηκε χρόνο για να βρει τα πατήματά του. Δεν είναι απλό να είσαι στο on-off, να μην έχεις ρυθμό σε αυτό το επίπεδο και ξαφνικά να μπαίνεις στα βαθιά.

Λίγες μέρες πριν η Λίβερπουλ πραγματοποίησε το χειρότερό της παιχνίδι. Έχασε από την Τουλούζ με 3-2 έχοντας τρομερά αμυντικά προβλήματα. Ο Τσιμίκας έκανε το λάθος στο πρώτο γκολ. Έχασε την μπάλα εύκολα

και είδε τον Ντόνουμ να σκοράρει.

Αλλαγή στο ημίχρονο τον έκανε ο Γιούργκεν Κλοπ. Συνήθως ο Γερμανός τεχνικός δεν προχωρά σε παρεμβάσεις τόσο νωρίς στους αγώνες. Αυτό προφανώς δείχνει και τη γενικότερη απογοήτευσή του.

Τέσσερις μέρες αργότερα ο Έλληνας αριστερός μπακ έβαλε δύο ασίστ στο 3-0 επί της Μπρέντφορντ. Στην πρώτη και πιο δύσκολη, πρόλαβε για χιλιοστά να γυρίσει την μπάλα στον καλό του φίλο Σαλάχ, με τον οποίο πανηγύρισαν μετά μαζί. Στη δεύτερη τα έκανε όλα πιο εύκολα ο Ζότα.

Δύο ασίστ είχε δώσει ο Τσιμίκας τόσο στο περσινό 9-0 επί της Μπόρνμουθ, όσο και στο 3-3 με την Μπενφίκα για το Champions League. Παρόλα αυτά ήταν ένα καλό μπουστάρισμα για τον ίδιο. Τον αποθέωσαν στα σόσιαλ, η Λίβερπουλ έκανε σχετική ανάρτηση, αλλά το καλύτερο ήταν πως μίλησε ξεχωριστά για εκείνον ο Κλοπ. Μεταξύ άλλων ο 56χρονος στάθηκε στις καλές ενέργειες του «Τσίμι» και τόνισε πόσο ανέβηκε μετά την πρώτη ασίστ. Σε μία γενικότερη προσπάθειά του να εξηγήσει πόσο εύκολα από τη μία στιγμή στην άλλη ένας παίκτης μπορεί να πάρει τα πάνω του, αναφέρθηκε στον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού με κολακευτικά λόγια.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα