Δασκαλάκης: Ο Κωνσταντέλιας, η πρόταση της ΑΕΚ και η χαμένη ευκαιρία για την Ολλανδία

Ο Χριστόφορος Δασκαλάκης αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της Ελλάδας, κάνοντας τη διαφορά από μικρή ηλικία και έχοντας αγωνιστεί σε όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης ξεχωρίζοντας με την παρουσία του.

Στα 20 του πλέον, έκανε το step up για την ομάδα του Ηρακλή και αποτελεί ένα κλασικό δεκάρι, με την ευχέρεια να παίζει και αριστερά,

έχοντας ιδιαίτερη σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα.

Επί πέντε χρόνια φορούσε τη φανέλα των μικρών ομάδων του Άρη, φτάνοντας μέχρι και την Κ19 και κάνοντας εξαιρετικά πράγματα με πολλές διακρίσεις και 72 γκολ με 49 ασίστ σε πέντε σεζόν.

Φυσικά η εκπληκτική του παρουσία στις «κιτρινόμαυρες» ακαδημίες δεν περνούσε απαρατήρητη από την πρώτη ομάδα, αφού όντας αγωνιζόμενος στην Κ16 έφτασε ένα βήμα από το να γίνει επαγγελματίας, με τον Μίχαελ Ένινγκ να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον ίδιο. Το γεγονός πως απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία έπαιξε τον δικό του ρόλο στη μη προαγωγή στην ανδρική ομάδα.

Το όνομα του νεαρού μεσοεπιθετικού βρισκόταν στο μπλοκάκι αρκετών ομάδων, με την ΑΕΚ μάλιστα να κάνει πρόταση στον Άρη για την απόκτησή του, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση, δείγμα του πόσο πίστευαν στις δυνατότητές του.

Οι συνθήκες δεν βοήθησαν στο να κάνει το μεγάλο βήμα για το εξωτερικό, αφού η Γκρόνιγκεν τον είχε «βολιδοσκοπήσει», με το ολλανδικό όνειρο να μη γίνεται πραγματικότητα αφού συνέπεσε με τον κορονοϊό, όταν όλα είχαν «παγώσει».

Ανήκει στη γενιά του Γιάννη Κωνσταντέλια και μαζί έκαναν πράγματα και θάματα στις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες, με τον ίδιο να… έρχεται από τις ακαδημίες των «Μπέμπηδων», παίζοντας μαζί για δύο χρόνια και ξεχωρίζοντας με την παρουσία τους.

Με τον «Ντέλια» συνυπήρξε τέλεια και οι δύο τους έπαιξαν μαζί και στις μικρότερες ηλικίες της Εθνικής Ελλάδας.

Δείγμα της εκπληκτικής πορείας του, ήταν το γεγονός πως αναδείχθηκε σε τρία τουρνουά σε Ελλάδα και Βουλγαρία πρώτος σκόρερ, ενώ ήταν MVP στο τουρνουά Lokoball στη Μόσχα.

Δούλεψε, κόπιασε, βίωσε ωραίες στιγμές, πήρε πολύτιμες εμπειρίες σε εγχώρια και διεθνή τουρνουά, παίρνει πλέον χρόνο συμμετοχής στη Super League 2 με τον Ηρακλή και περιμένει την δική του ευκαιρία για το μεγάλο «άλμα» στην καριέρα του, χτυπώντας παράλληλα ξανά την πόρτα της «Γαλανόλευκης», έχοντας όλα τα εχέγγυα ώστε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Όντας σε μια πολύ ώριμη ποδοσφαιρική φάση και με όπλο του το εύκολο γκολ (πάντα μετράει και πληρώνεται το γκολ), αλλά και τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά (έχει την ίδια ευχέρεια με την μπάλα χρησιμοποιώντας και τα δύο πόδια), είναι λογικό να έχει πέραση σε ομάδες επαγγελματικών κατηγοριών.

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα