Κι όμως! Η ΑΕΚ είχε παίξει ευρωπαϊκό εντός έδρας μόνο με ξένους οπαδούς

Η ΑΕΚ πριν από 13 χρόνια είχε βρεθεί στη θέση που θα είναι ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (14/12). Η απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τα ποδοσφαιρικά γήπεδα έχει προκαλέσει φυσικά διάφορες αντιδράσεις. Άλλοι κλαίνε γιατί μεταξύ άλλων χάνουν και τα λεφτά που έδωσαν για διαρκείας, άλλοι γελάνε ειρωνικά για τον δρόμο που διάλεξαν πάλι οι πολιτικοί, που δείχνουν να μην το έχουν και πολύ. Άλλοι βρίζουν. Το ζήτημα είναι πως η Κυβέρνηση έδειξε χωρίς

να κατονομάσει φυσικά πως το πρόβλημα είναι ο Ολυμπιακός.

Πως αλλιώς να εκλάβει κάποιος την κίνηση το παιχνίδι με την Τόπολα να είναι εκείνο που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ή για την ακρίβεια με την παρουσία μόνο οπαδών από τη φιλοξενούμενη ομάδα. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα παίξουν κανονικά με κόσμο.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, δε θα έχει την πρωτιά σε αυτό το σκηνικό. Η ΑΕΚ τον Αύγουστο του 2010 είχε παίξει στην Ελλάδα ευρωπαϊκό αγώνα αλλά στις εξέδρες δεν βρίσκονταν δικοί της οπαδοί. Ήταν μόνο οπαδοί των φιλοξενούμενων.

Το ρολόι των αναμνήσεων γυρίζει 13 χρόνια πίσω, η ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει στο ΟΑΚΑ που είχε ως έδρα γιατί ο χλοοτάπητας είναι χάλια. Το ματς πάει στη Νέα Σμύρνη αλλά το γήπεδο μέσα σε ένα βράδυ γνωρίζει απίστευτες καταστροφές. Λες και πέρασε ανεμοστρόβιλος.

Μπροστά στον κίνδυνο το Ελληνικό ποδόσφαιρο να βιώσει πρωτοφανές ρεζιλικί (όχι ότι δεν τα έχει καταφέρει με άλλα πράγματα), το ματς πάει στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

ΑΕΚ: Χωρίς δικούς της οπαδούς

Η κάθοδος οπαδών της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη ήταν φυσικά εφιαλτικό σενάριο για την Αστυνομία. Δε δίνει με τίποτα το ok να βρεθούν στις εξέδρες και έτσι η Ένωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς υποδέχεται την Νταντί Γιουνάιτεντ χωρίς δικό της κόσμο.

Ήταν ματς για τα πλέι οφ του Europa League. Η ΑΕΚ με γκολ του Τζεμπούρ είχε νικήσει 1-0 στη Σκωτία αλλά εδώ παραλίγο να γνωρίσει επικό σοκ. Προηγήθηκε με γκολ του Ντιόπ αλλά η Νταντί Γιουνάιτεντ ισοφάρισε κοντά στο 80’ και λίγο μετά λίγο έλειψε να κάνει και το 1-2. Τελικά, η ΑΕΚ προκρίθηκε στους ομίλους της διοργάνωσης.

Για την ιστορία, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε παρατάξει την ΑΕΚ με τους Σάχα, Γεωργέα (46′ Γκέντσογλου), Γιάχιτς, Μανωλά, Λαγό, Μάκο, Ντιόπ, Καφέ, Λεονάρντο (89′ Καράμπελας), Σκόκο, Τζεμπούρ (58′ Μπλάνκο).

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα