Τουρκία: Απελπισμένος ο Ερντογάν, στρέφεται για βοήθεια στην Κίνα

Δεν έχουν τέλος οι συμφωνίες ανάμεσα σε Τουρκία και Κίνα. Πριν λίγες ώρες, υπεγράφη Τουρκοκινεζική συμφωνία για την παράδοση από την Τουρκία στην Κίνα όσων Ουιγούρων ακτιβιστών καταφεύγουν στην Τουρκία!

Ο Ερντογάν λοιπόν ενώ στήριζε τους ακραίους  Ουιγούρους, τώρα τους παζαρεύτηκε με σκοπό να κερδίσει την εύνοια της Κίνας! Μην ξεχνάμε πως πριν λίγα χρόνια υποστήριξε όχι μόνο τις αποσχιστικές τάσεις που είχαν εντός Κίνας, αλλά ταυτόχρονα τους έστελνε σε Συρία και Λιβύη

για να πολεμήσουν!

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν άρεσε στο Πεκίνο, το οποίο προφανώς με ανταλλάγματα κατάφερε να πείσει τον Ερντογάν. Μην ξεχνάμε δε, πως μόλις πριν λίγες ημέρες, η Άγκυρα έριξε «άκυρο» στη Ρωσία για το εμβόλιο κατά του Covid, διότι θα το προμηθευτεί από την Κίνα!

«Ο ιστότοπος του κοινοβουλίου της Κίνας το Σάββατο το απόγευμα, ανακοίνωσε ότι οι αυτονομιστές Ουιγούροι που βρίσκονται στο έδαφός της Τουρκίας θα επιστραφούν στην Κίνα», αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραληρεί ο Τατάρ και οραματίζεται την «Γαλάζια Πατρίδα»: «Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση»

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi πραγματοποίησαν τηλεφωνική συνομιλία στις 14 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δήλωση που έγινε στον ιστότοπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνάντησης, ο Wang είπε ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να πολεμήσουν την τρομοκρατία και ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να βλάψει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας!

Με λίγα λόγια, οι Τούρκοι παραδίνονται στη Κίνα. Και όλα αυτά, την στιγμή που ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο παρακάτω βίντεο ακούγεται να λέει τα εξής:

«Αν οι κυρώσεις CAATSA επιβληθούν στην Τουρκία, έχουμε χρήματα στην τσέπη μας μόνιμα. Αλλά το σημαντικότερο είναι πως η Τουρκία άλλαξε τη δυναμική των χερσαίων ενόπλων τακτικών μάχης. Το γερμανικό υπουργείο Αμύνης και το Πεντάγωνο, μιλούν για αυτό.

Οι Αμερικανοί αλλάζουν τις τακτικές μάχης από φόβο μήπως τα τουρκικά drones ρίξουν ρουκέτες πάνω στα κεφάλια τους. Και υπάρχει και κάτι ακόμη. Η Τουρκία πέτυχε ένα εξαιρετικό Know how για τις μελλοντικές υβριδικές μάχες. Απέκτησε αυτήν την ικανότητα στο πεδίο».

Americans are terrified of Turkish armed drones and had to change tactics for fear of strikes, claims #Turkey's President #Erdogan's advisor Mesut Hakki Casin. pic.twitter.com/Rs4SLqqBr7

— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) December 27, 2020

Πηγή: Pentapostagma.gr

Το άρθρο Τουρκία: Απελπισμένος ο Ερντογάν, στρέφεται για βοήθεια στην Κίνα εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα