Basket League: Ένα δίμηνο γεμάτο αλλαγές προπονητών και παικτών!

Η Basket League άρχισε στις 24 Οκτωβρίου. Κι έχει φτάσει στην 9η αγωνιστική μέσα σε ένα δίμηνο! Είτε το πιστεύετε είτε όχι έχει ήδη γράψει… παγκόσμιο ρεκόρ σε αντικαταστάσεις, προσθήκες και μετακινήσεις.

Αυτά τα ωραία γίνονται στη φετινή Basket League. Ήδη μέσα σε δύο μήνες μετράμε πέντε αντικαταστάσεις προπονητών (σχεδόν οι μισοί, δώδεκα είναι οι ομάδες)! Συνολικά

13 ξένοι παίκτες που αποχώρησαν και 19 που προστέθηκαν (είτε αντικαθιστώντας είτε ως προσθήκες). Επίσης έξι Έλληνες (Μαντζούκας, Μαυροκεφαλίδης, Περσίδης, Γιάννης Αγραβάνης, Αθηναίου και Μάντζαρης) άλλαξαν ομάδες κι ένας (Μπουρούσης) έγινε προσθήκη. Επίσης υπήρξαν και τρεις περιπτώσεις ξένων παικτών που είχαν δηλωθεί αλλά λίγα 24ωρα πριν το πρώτο τζάμπολ, αντικαταστάθηκαν!

Η μόνη ομάδα που δεν έχει κάνει ούτε μία κίνηση είναι ο Άρης. Ας τα δούμε αναλυτικά.

ΑΕΚ: Μια προσθήκη                                     

Μια προσθήκη έκανε η ΑΕΚ με την έλευση του Κίνγκσλεϊ Μόουζες προκειμένου να ενισχυθεί η frontline.

Αρης: Τα ban βλέπετε…

Ο Άρης προφανώς και θα ήθελε να ψαχτεί λίγο για αλλαγές στο ρόστερ του. Όμως τα απαγορευτικά που υπάρχουν από την FIBA δεν του επιτρέπουν και τόσα πολλά.

Ηρακλής: Προπονητής και ένας ξένος

Ο Αστέριος Καλύβας αντικατέστησε τον Βαγγέλη Ζιάγκο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Επίσης υπήρξε αλλαγή και στη θέση των γκαρντ με τον έμπειρο Γουίλιαμ Χάτσερ να αντικαθιστά τον Μπράντον Τσίλντρες.

Ιωνικός: Κοσμογονία…

Κατ’ αρχήν είχαμε κι εδώ αλλαγή προπονητή. Ο Βαγγέλης Αγγέλου αντικατέστησε τον (παραιτηθέντα) Στέργιο Κουφό αφού μεσολάβησε ένας αγώνας όπου κοουτσάρισαν οι συνεργάτες του, Άγγελος Τσίκληρας και Μιχάλης Θάνος. Από το αρχικό ρόστερ δεν βρίσκονται πια στην ομάδα ο Νικ Ζέισλοφτ, ο Κλιφ Χάμοντς ενώ προστέθηκαν οι Μουχαϊμίν Μουσταφά, Τζον Έλμορ και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Παρεμπιπτόντως οι Νικαιώτες είχαν ανακοινώσει και τον Τζέιμς Λουλ (23χρ-2,13μ) που ποτέ δεν φόρεσε τη φανέλα τους.

Παναθηναϊκός: Αυτός ο γκαρντ…

Ο Πιερ Τζάκσον δεν πρόλαβε καν να αγωνιστεί, ο Κίφερ Σάικς έπαιξε μόλις έναν αγώνα αλλά ο Σέλβιν Μακ που τον αντικατέστησε αποδείχθηκε… τρίτος και φαρμακερός καθώς θα στεριώσει στο ΟΑΚΑ μέχρι το τέλος του χρόνου. Επίσης αποχώρησε ο Νίκος Περσίδης για το Λαύριο ενώ ο Λευτέρης Μαντζούκας που αποκτήθηκε από τον Προμηθέα, προς το παρόν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League.

Κολοσσός: Δύο ξένοι αποχαιρέτησαν!

Η θέση που κλήθηκαν να καλύψουν πρώτα ο Τζακουάν Λάιλ και μετά ο αντικαταστάτης του, Ντάστι Χάνας είναι μάλλον «καταραμένη». Αφού και ο Χάνας αποχαιρέτησε τη Ρόδο.

Λάρισα: Προπονητής και Αμερικάνοι

Κι εδώ είχαμε αλλαγή προπονητή καθώς ο Νίκος Παπανικολόπουλος αντικατέστησε τον Λίγο Γαβριήλ ενώ στο μεσοδιάστημα οι Γιάννης Τζήμας και Βαγγέλης Κουτσοκέρας κοουτσάρισαν στον αγώνα με το Περιστέρι.

Ο Ντάριους Ρόι απομακρύνθηκε δύο μέρες πριν το τζάμπολ στην Basket League. Στην πορεία έγινε η προσθήκη του Ντέβιον Μπέρι ενώ παρελθόν αποτελεί και ο Σακίλ Γκούντγουϊν. Και θα υπάρξουν επιπλέον κινήσεις.

Λαύριο: Ένας Αμερικάνος, ένας Έλληνας κι ένας δεν άρχισε!

Ο τραυματισμός του Σιζ Άλστον έφερε στο Λαύριο τον Γκλεν Κόζι ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες έφτασε στην ομάδα και ο Νίκος Περσίδης από τον Παναθηναϊκό. Επίσης ήταν ν’ αρχίσει τη σεζόν ο Ντέιβ Μπελ, αυτό όμως δεν έγινε ποτέ καθώς στις 11/11 (κι ενώ η ομάδα είχε ταλαιπωρηθεί από τον COVID χωρίς επίσημη υποχρέωση) αποφασίστηκε η αντικατάστασή του από τον Σον Έβανς

Μεσολόγγι: Πολλές αλλαγές

Αποχώρησε ο Γιάννης Αγραβάνης, μετά από διαφωνία με τη διοίκηση κι επέστρεψε στον Προμηθέα όπου και ανήκει. Επίσης αποχώρησαν οι Τζαζμάρ Φέργκιουσον και Άντονι Μάθις ενώ ήρθαν οι Κέβιν Λάνγκφορντ, Γιουτζίν Λόρενς και Τόντρικ Γκότσερ. Επίσης λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Τάι Κόκφιλντ.

ΠΑΟΚ: Προπονητής και σέντερ

Ο Άρης Λυκογιάννης αντικατέστησε τον Κώστα Μέξα. Επίσης ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε και μια αλλαγή στην frontline του με τον Σαγκαμπά Κονατέ να αντικαθιστά τον Άλαν Χέρντον.

Περιστέρι: Είναι άλλη ομάδα!

Εδώ κι αν έγινε… χαμός! Κατ’ αρχήν υπήρξε αλλαγή στον πάγκο με τον Αργύρη Πεδουλάκη να παίρνει τη θέση του Νίκου Παπανικολόπουλου. Αποχώρησαν οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Τζόναθαν Άρλετζ, Αμπντούλ Γκάντι και Γιάννης Αθηναίου ενώ εντάχθηκαν οι Ράιαν Χάροου, Γιάννης Μπουρούσης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Τζέι Κρόκετ!

Προμηθέας: Επίσης… άλλη ομάδα!

Και στον Προμηθέα έγιναν πολλές αλλαγές. Κατ’ αρχην εντάχθηκαν στην ομάδα ο Γιάννης Αγραβάνης και οι Τζεράι και Τζέριαν Γκραντ! Κάπως έτσι ο Προμηθέας γίνεται η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος με… δύο ζευγάρια αδέρφια, τους Αγραβάνηδες και τους Γκραντ. Επίσης αποχώρησε ο Μάντζαρης για το Περιστέρι, ενώ ήρθε από το Περιστέρι ο Αθηναίου κι επίσης πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό ο Λευτέρης Μαντζούκας. Στην ομάδα δε βρίσκονται πλέον οι Μοχάμεντ Φαγιέ, Ντερλόι Τζέιμς ενώ ο Γκάρετ παραμένει δηλωμένος στον ΕΣΑΚΕ αν και τραυματίας. Επίσης εντάχθηκε ο Νίκολα Ραντίσεβιτς κι αναμένονται επιπλέον αλλαγές!

Το άρθρο Basket League: Ένα δίμηνο γεμάτο αλλαγές προπονητών και παικτών! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα