Το δεξί μπακ ακόμα παίζεται για τον ΠΑΟΚ – Δύσκολη εξίσωση για τον Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για την επιστροφή στην ενεργό δράση, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να καλείται να βρει λύση σε μια δύσκολη εξίσωση που έχει εμφανιστεί στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.

Σίγουρα ο προπονητής του δικεφάλου του βορρά μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση για την πληθώρα επιλογών στις περισσότερες θέσεις του φετινού ΠΑΟΚ,

όμως για το δεξί μπακ, υπάρχουν διάφορες σκεψείς.

Μπορεί ποσοτικά οι ασπρόμαυροι να είναι καλυμμένοι καθώς έχουν 4 παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν στο δεξί άκρο της άμυνας, όμως κανείς έως τώρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως βασικός.

Κανένας μέχρι στιγμής δεν μπορεί να μπει σε σύγκριση με την κατάσταση που επικρατεί στη θέση του αριστερού μπακ, εκεί όπου ο Μπάμπα έχει πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του.

Δύσκολη εξίσωση για τον Ραζβάν Λουτσέσκου το δεξί μπακ

Ειδικότερα, στο δεξί μπακ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής, τόσο ο Τόμας Κεντζιόρα όσο και οι Αντελίνο Βιεϊρίνια, Ζοάν Σάστρε, Λευτέρης Λύρατζης, με τον τελευταίο να μετράει και τα λιγότερα λεπτά.

Με αυτόν τον τρόπο γίνεται εύκολα κατανοητό πως κανείς και για διάφορους λόγους, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μόνιμη θέση στο αρχικό σχήμα.

Όσον αφορά τον Τόμας Κεντζιόρα που αποκτήθηκε κυρίως με το σκεπτικό της αντικατάστασης του Γιάννη Κάργα, δηλαδή ως δεξιός στόπερ έχει αγωνιστεί περισσότερο από όλους ως δεξί μπακ, θέση που σαφώς γνωρίζει πολύ καλά καθώς εκεί έχει γράψει τον μεγαλύτερο αγωνιστικό χρόνο στην καριέρα του.

Παράλληλα, δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στην τελευταία του χρονιά στους αγωνιστικούς χώρους, με τον Πορτογάλο αρχηγό του ΠΑΟΚ να κάνει μια ηρωική εμφάνιση στην εντός έδρας ευρωπαϊκή νίκη με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-1).

Τέλος και όσον αφορά τις άλλες δύο επιλογές για τη θέση, ο Ζοάν Σάστρε έμεινε πίσω μετά τον τραυματισμό του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία, όμως είναι ένας παίκτης που υπολογίζει ο Ραζβάν Λουτσέσκου ενώ φυσικά υπάρχει και ο Λευτέρης Λύρατζης που βρίσκεται τελευταίος στη σχετική λίστα με μόλις 16 λεπτά εντός γηπέδου.

Αναλυτικά οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί στη θέση βάσει αγωνιστικού χρόνου:

1. Τόμας Κεντζιόρα: 12 συμμετοχές (10 ως δεξί μπακ, 2 ως κεντρικός αμυντικός) / 901′ αγωνιστικά λεπτά (750΄ στο δεξί άκρο της άμυνας)

2. Αντελίνο Βιεϊρίνια: 8 συμμετοχές / 484 αγωνιστικά λεπτά

3. Ζοάν Σάστρε: 2 συμμετοχές / 102 αγωνιστικά λεπτά

4. Λευτέρης Λύρατζης: 1 συμμετοχή / 16 αγωνιστικά λεπτά

Χρήστος Μαγγίνας για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα