Τα τελευταία νέα του Αϊνστάιν της F1 Andrian Newey! Τρόμος η άδεια θέση, το podcast και οι απαγορεύσεις του Horner

F1 Andrian Newey : Πρόγραμμα οδήγησης στον «μοναδικό» Newey: Εκφοβισμένος από τον πίνακα σχεδιασμού

Ο Adrian Newey φεύγει από τη Red Bull: Οι πρώην οδηγοί του έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για τον γκουρού του σχεδιασμού και θυμούνται ένα ή δύο ανέκδοτα

Η αποχώρηση του Adrian Newey από τη Red Bull αφορά επίσης πολλούς οδηγούς στον τρέχοντα τομέα της Formula 1, ειδικά αυτούς που είχαν ήδη

τη χαρά να οδηγήσουν ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο από τον ίδιο.

Adrian Newey εξηγεί τα τελευταία κόλπα στο αυτοκίνητο στους οδηγούς του

Η συνεργασία με έναν ζωντανό θρύλο της Formula 1 όπως ο Newey μπορεί επίσης να σας δώσει πολύ σεβασμό, όπως εξηγεί ο οδηγός των Racing Bulls Daniel Ricciardo – ο Αυστραλός ήταν στη Red Bull με τον Newey από το 2014 έως το 2018 : «Ήταν φυσικά ένα προνόμιο όταν υπέγραψα με Red Bull, ο μπαμπάς μου είπε αμέσως: “Ω, θα δουλέψεις με τον Adrian”. Αυτό ήταν συναρπαστικό ακόμα και για εκείνον». Ειδικά όμως για τον γιο του Ντάνιελ…

«Το να μπαίνεις στο γραφείο του είναι τρομακτικό κατά κάποιον τρόπο λόγω του τεράστιου σχεδιαστικού πίνακα», γελάει ο Ricciardo, υπενθυμίζοντας τις ανησυχίες του για τη συνάντηση με τον γκουρού του σχεδιασμού: «Μάλλον με ρωτάει πράγματα που δεν έχω ιδέα για το τι «ελπίζω να μην το κάνει. ρωτήστε με πάρα πολλά, γι’ αυτό πάντα προσπαθούσα να κρατώ τις συζητήσεις όσο πιο απλές γινόταν για το καλό μου», χαμογελάει ο Ricciardo.

Αλλά τι εντυπωσίαζε πάντα τον Αυστραλό σχετικά με τον εξαιρετικά ταλαντούχο μηχανικό της Red Bull: “Είναι απλά ένας μεγάλος οπαδός του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ασχολείται πολύ με το θέμα και συχνά συμμετέχει στο Goodwood, το Revival ή άλλα τέτοια γεγονότα. Έτσι, στο τέλος είναι ένας θαυμαστής όπως όλοι μας, το γεγονός ότι έχει ακόμα τόσα πολλά για το άθλημα δείχνει πόσο πολύ το αγαπά».

Ο σημερινός οδηγός της Williams, Alex Albon, οδήγησε επίσης για τον Newey κατά τη διάρκεια του Red Bull και έχει μόνο θερμά λόγια για τον 65χρονο: “Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, πολύ δημοφιλής και ανοιχτός. Τα πήγαινα πολύ καλά μαζί του.” Ο Albon, ο οποίος είναι ενθουσιασμένος με την αποχώρηση του Newey: “Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε την επόμενη κίνησή του. Είμαι σίγουρος ότι κάθε ομάδα τον κυνηγά τώρα”.

Η αγωνιστική ομάδα της Ουίλιαμς του Άλμπον άνοιξε επίσης πρόσφατα το κόκκινο χαλί στο πρόσωπο του επικεφαλής της ομάδας Τζέιμς Βόουλς, αλλά το αν ο σταρ σχεδιαστής θέλει να συνεχίσει στη Formula 1 είναι ακόμα στον αέρα: «Ό,τι και να γίνει, αν θα σταματήσει ή αγωνιστικά, του εύχομαι τα καλύτερα και φυσικά η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή», λέει ο Albon.

F1 Andrian Newey : “Λίγο διαφορετικός τρόπος δουλειάς”

Τι εντυπωσίασε ιδιαίτερα τον οδηγό της Williams: “Ήταν πολύ συνδεδεμένος με εμάς τους οδηγούς, ήθελε πραγματικά να μάθει πώς ήταν. Νομίζω ότι κατάλαβε ότι το αυτοκίνητο πρέπει να ρυθμιστεί σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση για να αξιοποιήσει στο έπακρο. Και υπάρχουν κάποια πράγματα κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη Red Bull που θυμάμαι ότι ήταν λίγο διαφορετικός τρόπος δουλειάς».

F1 Andrian Newey – Albon: “Ερχόμενος από τη μια κούρσα στην άλλη, με αυτές τις ιδέες και φιλοσοφίες… Απλώς πολύ εμπνευσμένο και ωραίο να βλέπεις, από την οπτική γωνία του τρίτου μέρους, πώς κάνει τη δουλειά του και αναλύει τα πάντα.”

Ο Άλμπον μπόρεσε επίσης να περάσει από το αξιοσέβαστο γραφείο σχεδιασμού του Νιούι «λίγες φορές»: «Το γραφείο του ήταν απέναντι από το γραφείο του Κρίστιαν (του Χόρνερ), οπότε έμπαινα πάντα για να τον δω». Ειδικά τη σεζόν του 2021, όταν ο Άλμπον εργαζόταν ως οδηγός προσομοιωτή στη Red Bull, θα περνούσε περισσότερο χρόνο με τον Νιούι: «Πάντα ερχόταν σε εμένα μετά τις Κυριακές και ήθελε να ακούσει τη γνώμη μου. Ήταν ωραίο που είχα αυτή τη σχέση με κάποιος να έχει κάποιον που έχει προφανώς τόσο μεγάλη επιρροή».

Ο Pierre Gasly, τώρα στην Alpine, ήταν ο προκάτοχος του Albon στη Red Bull το 2019. Όταν ρωτήθηκε για την εκτίμησή του για τον Newey, απαντά: “Θα έλεγα μια μοναδική ιδιοφυΐα. Εξαιρετικά ταλαντούχος, ο πιο επιτυχημένος μηχανικός στην ιστορία του αθλητισμού μας.”

“Και με μια πολύ συγκεκριμένη προσέγγιση: θυμάμαι ότι ήρθα στον Μίλτον Κέινς και σχεδίαζε όλα τα είδη των πραγμάτων στο ταμπλό του. Σκέφτηκα: “Έτσι σχεδιάζουμε ακόμα αυτοκίνητα της Formula 1 σήμερα;” Είναι απλώς πολύ εντυπωσιακό και ίσως η καλύτερη μου ανάμνηση από τις μέρες μου στο Red Bull να δουλεύω με μια τόσο ιδιαίτερη προσωπικότητα».

Ο Gasly αναφέρει ότι είχε πάντα «πολύ καλές σχέσεις» με τον Newey. “Ένας πολύ ταπεινός και προσγειωμένος τύπος”, επαινεί ο Γάλλος: “Οι γνώσεις του και ο τρόπος που αντιμετωπίζει τη Formula 1 είναι απλά πολύ αποτελεσματικοί. Αλλά ναι, υπήρχαν πολλές καλές αναμνήσεις και πάντα πίστευα ότι ήταν υπέροχο , Το να μπαίνω στο γραφείο του και να βλέπω τα διάφορα πράγματα που βρίσκονταν στο γραφείο του και στον πίνακα ήταν απλά πολύ μοναδικό.”

PODCAST: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ NEWEY ΜΕΤΑ ΤΗ RED BULL + ΟΙ ΠΡΩΪΜΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ANTONELLI ΣΤΗ F1

F1 Andrian Newey : Συζητήσανε τα τελευταία για το μέλλον του Adrian Newey και την αγορά οδηγών της Formula 1 στην τελευταία έκδοση του The Race F1 Podcast.

Ο Mark Hughes και ο Glenn Freeman ενώνονται με τον Edd Straw για να εμβαθύνουν στην πιο πρόσφατη κουβέντα για τα paddock σχετικά με τον πιθανό επόμενο προορισμό του Newey και τις διάφορες ομάδες που κάνουν παιχνίδι για τις υπηρεσίες του.

Επίσης, λαμβάνουμε ερωτήσεις από το The Race Members’ Club σχετικά με τους αντίστοιχους του Newey σε άλλες ομάδες, μια πιθανή εναλλακτική διαδρομή για το μέλλον του στη F1 και τις προειδοποιήσεις του Zak Brown σχετικά με την έξοδο του προσωπικού της Red Bull.

Οι φήμες ότι ο Max Verstappen μπορεί να προσπαθεί να βρει μια διέξοδο από τη Red Bull μετά την αποχώρηση του Newey και τις τελευταίες ελπίδες F1 του Kimi Antonelli, αντιμετωπίζονται επίσης.

Το Race F1 Podcast είναι διαθέσιμο δωρεάν για εγγραφή από όλους τους καλούς προμηθευτές podcast, συμπεριλαμβανομένων  των Apple Podcast  και  Spotify .

Ο Horner αποκαλύπτει ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ στη δραστηριότητα της Newey Red Bull

F1 Andrian Newey : Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, αποκάλυψε τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στον Adrian Newey πριν από την αποχώρησή του το 2025 .

Ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ο άσος του σχεδιασμού θα αποχωρούσε από την ομάδα το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους μετά από σχεδόν 20 χρόνια.

Η έξοδος του Νιούι έρχεται μετά από λίγους ταραχώδεις μήνες για το ρούχο του Μίλτον Κέινς και τη διαμάχη γύρω από τον Χόρνερ .

Ο άσος του σχεδιασμού είπε στο Γκραν Πρι του Μαϊάμι ότι ήταν «κουρασμένος» και ο Χόρνερ επέμεινε ότι το ζευγάρι θα παραμείνουν φίλοι μετά το τέλος των εργασιακών τους σχέσεων .

Ο Horner αποκαλύπτει μειωμένη «πρόσβαση» στο Newey

F1 Andrian Newey : Αν και δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση για την επόμενη κίνηση του Newey, η Ferrari έχει συνδεθεί έντονα ως πιθανός προορισμός .

Ο Χόρνερ είπε ότι η Red Bull περιόρισε την πρόσβαση του Νιούι σε πληροφορίες και σε ποιες δραστηριότητες συμμετέχει καθώς πλησιάζει η έξοδός του.

«Στο Μαϊάμι, ο Νιούι δεν συμμετείχε σε καμία ενημέρωση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εκτός από αυτή για τη στρατηγική», είπε ο Χόρνερ.

«Δεν έχει πρόσβαση σε κανένα στοιχείο και δεν σχεδιάζει κανένα κομμάτι.

«Πλέον είναι συγκεντρωμένος στο RB17 μέχρι το τέλος του συμβολαίου του», πρόσθεσε.

«Από τώρα έως το τέλος της χρονιάς θα συμμετάσχει σε ορισμένους αγώνες, κυρίως σε αυτούς όπου έχουμε πελάτες RB17».

Το RB17 είναι το έργο hypercar της Red Bull , στο οποίο ο Newey έχει εργαστεί ως επικεφαλής σχεδιαστής. Θα είναι το τελευταίο του μονοθέσιο με τη Red Bull.

Η ομάδα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα παρουσιαστεί στο φετινό Goodwood Festival of Speed .

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα