Συντάξεις Νοεμβρίου: Τότε θα καταβληθούν – Οι αλλαγές που έρχονται για τους συνταξιούχους

Οι συνταξιούχοι στρέφουν πλέον την προσοχή τους στις συντάξεις Νοεμβρίου ενώ σύμφωνα με το κανάλι του MEGA αναμένονται σημαντικές αλλαγές με φόντο το 2024.

Πιο συγκεκριμένα και αναφορικά με τις πληρωμές του νέου μήνα, αυτές αναμένεται να γίνουν από τις 26 μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου, ημερομηνίες κατά τις οποίες θα καταβληθούν οι συντάξεις του 11ου μήνα του τρέχοντος έτους.

Όσον αφορά τους συνταξιούχους των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ,

ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ αναμένεται να δούνε χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου χωρίς να παίξει κάποιο ρόλο το ΑΜΚΑ στη σειρά προτεραιότητας ενώ η κατάθεση θα γίνει καλώς εχόντων των πραγμάτων, το απόγευμα της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου.

Από εκεί και πέρα, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου θα πληρωθούν τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου με την αντίστοιχη κατάθεση να πραγματοποιείται έως και το απόγευμα της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου.

Μετά τις συντάξεις Νοεμβρίου έρχονται αλλαγές για τους συνταξιούχους

Παράλληλα, τέσσερα νέα μέτρα αναμένεται να έρθουν στο προσκήνιο, πέρα από το επίδομα προσωπικής διαφοράς, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Στόχος είναι να ενισχυθούν οι συνταξιούχοι με αυξήσεις που θα κυμανθούν από 3% έως 3,5%, με την Κυβέρνηση να θέλει να καλύψει επικοινωνιακά τα λάθη της προς τη συγκεκριμένη ομάδα πολιτών.

Τις αυξήσεις αυτές, σύμφωνα με τις προθέσεις αναμένεται να λάβουν 2.600.000 συνταξιούχοι και θα φανούν στα τέλη του Δεκεμβρίου 2023.

Θυμίζουμε πως όσον αφορά το επίδομα που θα δοθεί, αναμένεται να είναι ύψους 100 – 200 ευρώ και θα είναι ένα από τα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών.

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα