Στοχοποιούν και πάλι τους ανεμβολίαστους – Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν

Νέα μέτρα σκέφτεται να πάρει εντός της εβδομάδας η Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία αντιλαμβανόμενη την δυσκολία της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, αποφασίζει να στοχοποιήσει και πάλι τους ανεμβολίαστους.

Πιο συγκεκριμένα, σε συναντήσεις που θα υπάρξουν τις προσεχείς ημέρες με τους ειδικούς, η κυβέρνηση ρίχνει στο τραπέζι το σενάριο της εκ νέου αυστηροποίησης των μέτρων για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19.

Τα νέα μέτρα που θα αποφασίσει η
Κυβέρνηση

Τα μέτρα που αναμένεται να αλλάξουν για ακόμη μια φορά, αφορούν κυρίως την εστίαση, εκεί όπου τα καταστήματα θα λειτουργούν με μεγαλύτερες αποστάσεις των τραπεζιών και λιγότερους καθήμενους πελάτες ανά τραπέζι.

Παράλληλα, σε οποιοδήποτε καφέ ή μπαρ, που στο εξωτερικό του, λειτουργεί χώρος, καλυμμένος με plexi glass ή τέντες, τότε θα θεωρείται εσωτερικός χώρος, που κατά συνέπεια θα απαγορεύει την είσοδο σε ανεμβολίαστους.

Μάλιστα, για την τήρηση των μέτρων θα φροντίσει η Αστυνομία, με τους ελέγχους να είναι αυστηροί και με τους παραβάτες, είτε πελάτες, είτε καταστηματάρχες, να βρίσκονται αντιμέτωποι με κυρώσεις και πολύ τσουχτερά πρόστιμα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρξει και το κλείσιμο του εκάστοτε μαγαζιού.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, θα συνεχίσει να ισχύει η υποχρεωτική υποβολή σε rapid test, 2 φορές την εβδομάδα, ενώ υπάρχουν οι σκέψεις να γίνουν τρεις οι φορές για τους εργαζόμενους της εστίασης.

H κυβέρνηση, συνεχίζει να βαδίζει για ακόμη ένα μήνα χωρίς κανένα απολύτως στρατηγικό σχεδιασμό, αναφορικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Έτσι λοιπόν την στιγμή που οι πολίτες είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τη στιγμή που επιτρέπονται – και καλώς επιτρέπονται – πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας…ο εχθρός για την κυβέρνηση παραμένουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες, που για δικούς τους λόγους είναι σκεπτικοί απέναντι στον μαζικό εμβολιασμό.

Όπως βλέπουμε η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την ανικανότητα της να διαχειριστεί μια τόσο σοβαρή κατάσταση, έχει βρει το κατάλληλο άλλοθι για να ρίχνει εκεί τις όποιες αποτυχίες της… 2 χρόνια μετά όμως…δύσκολα πείθει κάποιον.

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα