Πώς δημιουργήθηκε η Λίβερπουλ;

Λίβερπουλ, μια ομάδα με τεράστια ιστορία. Δημιουργός της ομάδας ο Τζον Χούλντινγκ, ο πρόεδρος της της Έβερτον. Η Έβερτον δημιουργήθηκε το 1878 και έδρα της ήταν το Άνφιλντ από το 1884. Ο Τζον Χούλντινγκ απόκτησε τα δικαιώματα του γηπέδου του σταδίου και ζήτησε αύξηση του ενοικίου. Η Έβερτον αρνήθηκε την αύξηση που από £100 έφτασε στις £250 και μετακόμισε στο Γκούντισον Παρκ.

Ο Χούλντινγκ έμεινε με τρεις παίκτες κι ένα γήπεδο χωρίς κόσμο. Δεν είχε ομάδα. Έπρεπε να βρει μια λύση κι αυτή ήρθε από τη Σκωτία. Με προπονητή τον Τζον

ΜακΚένα, υπέγραψε με δεκατρεις Σκωτσέζους ποδοσφαιριστές κι έφτιαξε την Everton F.C. and Athletic Grounds, Ltd. Η ομάδα δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αλλά αρνήθηκαν να δεχθούν το όνομα αυτό και το 1892 άλλαξε σε Liverpool F.C.

Τον πρώτο αγώνα της έδωσε με την ομάδα της Rotherham Town. Η Λίβερπουλ νίκησε με 7-1.

Η αίτηση της Λίβερπουλ είχε απορριφθεί, οπότε έπρεπε να βρε πρωτάθλημα να παίξει. Ξεκίνησε να παίζει στο πρωτάθλημα της Λάνκασιρ. Πρώτος αγώνας εναντίον της Higher Walton. Η Λίβερπουλ νίκησε με 8-0. Την πρώτη χρονιά πήρε το πρωτάθλημα και τη δεύτερη χρονιά κέρδισε το κύπελλο εναντίον της Έβερτον.

Τα χρώματα της Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε φορώντας φανέλες με μπλε κι άσπρο. Το 1896, ήρθε στην ομάδα ο Tom Watson, από την Sunderland. Η ομάδα αλλάζει τα χρώματα της σε κόκκινο κι άσπρο. Το 1901 κερδίζει το πρώτο της πρωτάθλημα, δύο βαθμούς μπροστα από τη Sunderland!

Η Πορεία στον χρόνο

Τα χρόνια της Λίβερπουλ δεν ήταν πάντα αγαστά. Το 1904 έπεσε στη δεύτερη κατηγορία. Κατάφερε όμως να πάρει το πρωτάθλημα το 1905 και να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία. Το 1906 πήρε το πρωτάθλημα της κατηγορίας.

Τα σκάνδαλα του στοιχήματος

Το 1915 υπήρξε ένα μεγάλο σκάνδαλο που ενέπλεκε παίκτες και στοίχημα. Η Μάντσεστερ Γ. κέρδισε με 2 – 0 την Λίβερπουλ στο Ολντ Τράφορντ και μεγάλος αριθμός παικτών έγιναν πλούσιοι. Τρεις παίκτες της Μάν-Γιου και τέσσερις της Λίβερπουλ αποβλήθηκαν ισόβια από το πρωτάθλημα. Οι ποινές αυτές διαγράφηκαν μετά τον ‘Α Παγκόσμιο πόλεμο.

Περισσότερα νέα για την ομάδα της Λίβερπουλ

Champions League: «Τρένο» η Λίβερπουλ, «ξεφούσκωσε» η Σέριφ

Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μ.: Ζότα και Μανέ βάζουν μπροστά τους Άγγλους με 2-0

Λίβερπουλ: Βασικός με Ατλέτικο Μαδρίτης ο Τσιμίκας

Με πηγή από την Wikipedia

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα