Ελληνοτουρκικά: Σοκ στην Άγκυρα – 1.000 αμερικανικά τανκς και 120 ελικόπτερα στον Έβρο

Ελληνοτουρκικά: Χαμένα δείχνουν να τα έχουν στην Τουρκία, αν κρίνει κανείς από το αποψινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας milliyet.com.tr.

«Τρομερή αμερικανική στρατιωτική συγκέντρωση στα σύνορα», αναφέρεται στον τίτλο της είδησης, η οποία αναρτήθηκε εκτάκτως.

Θυμίζουμε ότι λίγο νωρίτερα μία άλλη τουρκική ιστοσελίδα είχε αναφερθεί στα Ελληνοτουρκικά.

Έπειτα, στο μακροσκελές αυτό δημοσίευμα, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων:

«Μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωσε έχει αρχίσει στην Αλεξανδρούπολη,

μόλις 45 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα.

Αριθμός ρεκόρ ελικοπτέρων και αρμάτων μάχης στάλθηκε στη βάση, η οποία διατέθηκε στις ΗΠΑ, εξ ου και το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ερντογάν αντέδρασε έντονα.

Με χρηματοδότηση των ΗΠΑ, θα κατασκευαστούν επιπλέον εγκαταστάσεις στο αρχηγείο για να φιλοξενήσουν 300-400 Αμερικανούς στρατιώτες.

Τα Ελληνοτουρκικά στο προσκήνιο με τον Πάιατ να αγχώνει την Τουρκία

Στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας, θα επεκταθεί ο χώρος της Ναυτικής Βάσης των ΗΠΑ στην Κρήτη.

Για αμερικανική χρήση έχει διατεθεί και το πεδίο βολής στην περιοχή Λιτόχωρο, 92 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ παραχωρήθηκε και το αρχηγείο του τάγματος πεζικού «Γεωργούλα», το οποίο βρίσκεται γύρω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Στεφανοβίκειο, κοντά στην πόλη της Λάρισας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ, ύστερα από την υπογραφή της νέας πενταετούς Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας, αναμένεται αύξηση των κοινών ασκήσεων, όχι μόνο στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Θράκης.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ είπε: «Θα έχουμε μεγάλη στρατιωτική συρροή στην Αλεξανδρούπολη τον Νοέμβριο. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αεροπλάνων και ελικοπτέρων που έχουμε φέρει ποτέ από το λιμάνι».

Αναφέρθηκε ότι ο συνολικός αριθμός των ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, τα οποία θα αναχωρήσουν από την Αλεξανδρούπολη στα μέσα Νοεμβρίου, θα είναι 120 και ο αριθμός των αρμάτων μάχης θα είναι περίπου 1.000.

Πέρα από την πρόσφατη προσέγγισή της με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, η διοίκηση της Αθήνας, η οποία κλείνει το μάτι στη Γαλλία σε κάθε ευκαιρία, δεν φαίνεται να εγκαταλείπει την προκλητική της στάση σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα