ΠΑΟΚ – Μπριζ: Έχασε το κέντρο, έχασε και την πρόκριση – Οι Βέλγοι έκαναν το τέλειο παιχνίδι

ΠΑΟΚ – Μπριζ 0-2 , με τον δικέφαλο του βορρά να λέει αντίο σε αυτό το ευρωπαϊκό του ταξίδι στο UEFA Europa Conference League το οποίο έφτασε έως τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με τέσσερις αλλαγές σχετικά πάντα με το αρχικό σχήμα στο Jan Breydel.

Τόμας Μουργκ, Γιόνι Ότο, Μπράντον Τόμας και Κίριλ Ντεσπόντοφ, τα νέα

πρόσωπα στις βασικές επιλογές του Ρουμάνου τεχνικού.

Ο Νίκι Χάγεν στον αντίποδα, ελέω και των απουσιών δεν είχε και πολλές επιλογές με τη μοναδική έκπληξη τη μη χρησιμοποίηση του κατά τα άλλα αμφίβολου Σπίλερς.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι όμως πολύ γρήγορα η Μπριζ βρήκε τα πατήματα της αλλά και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο μισό του αγώνα.

ΠΑΟΚ – Μπριζ: Έχασε το κέντρο, έχασε και την πρόκριση – Οι Βέλγοι έκαναν το τέλειο παιχνίδι

Οι Βέλγοι μετά το πρώτο τέταρτο νίκησαν κατά κράτος τον ΠΑΟΚ, με τους Ονιεντίκα και Βάνακεν να παίρνουν το κέντρο από τους Μεϊτέ και Σβαμπ, αποδεικνύοντας με μια αψεγάδιαστη εμφάνιση πως είναι χαφ υψηλού επιπέδου.

Καθάρισαν κάθε φάση, σκούπισαν όλες τις μπάλες και έκλεισαν με απόλυτο τρόπο τους διαδρόμους προς τους γηπεδούχους.

Ακόμη, ο δικέφαλος δεν μπόρεσε να χτυπήσει ούτε στο transition που παραδοσιακά φέτος ήταν το δυνατό του σημείο.

Αντιθέτως, έδειξε να υστερεί στην τελική πάσα, όταν ο ίδιος δημιούργησε τις συνθήκες για να γίνει απειλητικός.

Μια στη κακή πάσα του Μπράντον Τόμας προς τον Κίριλ Ντεσπόντοφ στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και μια στη μη σωστή μεταβίβαση του Τάισον πριν τη φάση του 0-2.

Παράλληλα όμως, ήταν φανερή και η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα εκεί όπου ο ΠΑΟΚ σχεδόν δεν πήρε ούτε ένα «ριμπάουντ» από τις αποκρούσεις του Ντομινίκ Κοτάρσκι. Κάπως έτσι άλλωστε δέχθηκε και το δεύτερο τέρμα από τον Γιούτγκλα.

Όλα θα μπορούσαν να είχαν έρθει τούμπα αν ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει όντως το πέναλτι στο τράβηγμα του Μπαλάντα στον Ντεσπόντοφ όμως ο Βούλγαρος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Οι Βέλγοι όμως τον τιμώρησαν σε κάθε περίπτωση. Με μια τέλεια εμφάνιση σε όλους τους τομείς, οι Φλαμανδοί δεν άφησαν περιθώρια, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να παραδέχεται την ανωτερότητα τους.

Στο ΠΑΟΚ – Μπριζ πέρασε η καλύτερη ομάδα, κάτι που φυσικά δεν αναιρεί το γεγονός της δεύτερης πρόκρισης του ΠΑΟΚ στην προημιτελική φάση του Conference League μέσα σε 3 χρόνια.

Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως ξεκίνησε αυτό το ταξίδι από την πρόκριση στην Ιερουσαλήμ κόντρα στη Μπεϊτάρ. Όλοι υπό αμφισβήτηση. Οι Θεσσαλονικείς μπορούν να αισθάνονται πως πέτυχαν πάρα πολλά. Και οικονομικά αλλά και για το ευρωπαϊκό τους μέλλον.

Χρήστος Μαγγίνας για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ – Μπριζ, Έχασε, Βέλγοι,paok – briz, echase, velgoi