Παναθηναϊκός: Το μεγάλο τεστ και οι αλλαγές

Χειρόφρενο στην κατηφόρα πρέπει να τραβήξει ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη (20/12) στον αγώνα με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό (19:00, CS1).

Τα προβλήματα αυτό το χρονικό διάστημα είναι πολλά και γνωστά. Θα πρέπει όμως, όλα να μπουν στην άκρη, να έρθει η νίκη στον Βόλο και στη συνέχεια να γίνει προσπάθεια ώστε να διορθωθούν. Ακολουθεί η διακοπή και εκεί θα υπάρχει ο χρόνος και το καθαρό μυαλό, ενώ ανοίγει και το μεταγραφικό παράθυρο.

Είναι μεγάλη συζήτηση το αν ο Παναθηναϊκός

χρειάζεται όντως μόνο στόπερ. Κανείς δεν διαφωνεί, όμως, πως η απόκτηση βασικού κεντρικού αμυντικού είναι αναγκαία. Ιδανικά, μάλιστα, θα έπρεπε αυτό το κενό να κλείσει άμεσα ώστε να φανεί και εάν η προσθήκη ενός παίκτη και μόνο μπορεί να βελτιώσει τόσο το γενικότερο αμυντικό πρόβλημα. Πρόβλημα που δεν αφορά, πάντως, μόνο τους στόπερ. Είναι συνολική η αδυναμία του «τριφυλλιού» να αμυνθεί όπως πρέπει και αυτό ξεκινάει από τη μεσαία γραμμή.

Σε πρώτη φάση ο Παναθηναϊκός πρέπει να περάσει από το Πανθεσσαλικό. Είναι μεγάλο τεστ αυτό το παιχνίδι κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Όσο για την ενδεκάδα, είναι δεδομένες οι αλλαγές. Ο Λοντίγκιν θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια, ο Μλαντένοβιτς στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Αράο θα πάρει φανέλα βασικού. Ανάλογα με το πού θα παίξει, θα γίνουν και άλλες διαφοροποιήσεις. Τέλος, με τα προβλήματα τραυματισμών να είναι πολλά, ιδιαίτερες λύσεις σε κάποιες θέσεις δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό και το rotation δεν θα ανοίξει τόσο.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα