Ντ. Κιούμπαουερ για Σβαμπ-Μουργκ: «Πιστεύω πως πρέπει να μείνουν στον ΠΑΟΚ» (video)

Ο 52χρονος Αυστριακός τεχνικός ήταν απολαυστικός μιλώντας για τους δύο συμπατριώτες του, τόνισε πως πρέπει να παραμείνουν στον Δικέφαλο του Βορρά και σημείωσε τα διαφορετικά χαρακτηριστικά τους.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Είμαι χαρούμενος που ακούω πως ο Σβαμπ και ο Μουργκ κάνουν καλή χρονιά. Είναι δύο πολύ καλοί παίκτες, είναι διαφορετικοί άνθρωποι αλλά όταν τους έχεις στα αποδυτήρια, είναι θετική επίδραση. 

Ο Μουργκ είναι ένας παίκτης που σκοράρει και δίνει ασίστ, δεν μου

κάνει εντύπωση γιατί ξέρω τι παίκτης είναι και το έκανε και στη Ραπίντ. Δυσκολεύτηκε στις δύο πρώτες χρονιές, αλλά δεν τα παράτησε και συνέχισε να παλεύει. Τώρα παίζει στη θέση του, εκεί αποδίδει καλύτερα, είναι ένας εξαιρετικός αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής. 

Ο Σβαμπ είναι εντελώς διαφορετικός, ήταν πάντα ηγέτης, αυτό ίσχυε και στη Ραπίντ. Δουλεύει πολύ και μου αρέσει η ικανότητά του να ηγείται, πάντα βοηθάει τους συμπαίκτες του. Όταν έχεις τον Σβαμπ στην ομάδα του θα περάσεις καλά, είναι πιο επαγγελματίας από τον Μουργκ. Ο Μουργκ είναι ένας ποδοσφαιριστής που χρειάζεται σπρώξιμο, θέλει… κλωτσιά στον πωπό κάθε μέρα (γελώντας). Τους αγαπάω πολύ και θα είναι πάντα στην καρδιά μου».

Για το αν πρέπει να μείνουν στον ΠΑΟΚ: «Πιστεύω πως πρέπει να μείνουν στον ΠΑΟΚ, έχω επαφές ακόμη μαζί τους και ξέρω πως είναι χαρούμενοι. Ο Μουργκ είναι σε πολύ καλή ποδοσφαιριστή ηλικία, ο Σβαμπ σε παραγωγική ηλικία και έχει να δώσει πράγματα. Αν ήμουν προπονητής θα έλεγα στη διοίκηση πως πρέπει να μείνουν. Έχουν φιλοδοξίες στον ΠΑΟΚ, να πάρουν τίτλους με την ομάδα και γι’ αυτό εκτιμώ πως θα πρέπει να παραμείνουν».

Για την αλλαγή του Μουργκ τη φετινή χρονιά: «Έχει αλλάξει το σκεπτικό του για το ποδόσφαιρο. Και στην Αυστρία του το έλεγα πως το ποδόσφαιρο έχει δύο πλευρές στο γήπεδο, είναι ένας πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Έβλεπε πως υπάρχει μια κατεύθυνση, του έλεγα πως πρέπει να γυρίσει πίσω και να μαρκάρει. Το έχει βελτιώσει αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στον προπονητή του ΠΑΟΚ που τον έκανε να βελτιωθεί».

Για τον Σβαμπ: «Ήταν πάντα ο ηγέτης, ξέρει ποδόσφαιρο, σκέφτεται διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Είναι συνεπής και αφοσιωμένος».

Keywords
Τυχαία Θέματα