Παναθηναϊκός: Οι σίγουρες αλλαγές και η απόφαση που πρέπει να πάρει ο Γιοβάνοβιτς

Μία πολύ δύσκολη σειρά αγώνων δίνει ο Παναθηναϊκός αυτό το χρονικό διάστημα. Με Βιγιαρεάλ και Αστέρα Τρίπολης ήταν αυτός που έπρεπε, με ΑΕΚ όχι.

Σημασία, βέβαια, έχει πάντα το επόμενο παιχνίδι. Αυτό είναι με τον ΠΑΟΚ. Μόνο που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει την πολυτέλεια να κοιτάει μόνο τον αγώνα με τους «ασπρόμαυρους».

Φυσικά και κάθε

παιχνίδι είναι ξεχωριστό, αλλά εκείνος πρέπει να κάνει το πλάνο του και για τον αγώνα που ακολουθεί με τη Μακάμπι Χάιφα. Δεν είναι εύκολο όσοι παίξουν την Κυριακή (1/10), να πάρουν φανέλα βασικού και τέσσερις μέρες μετά στο Ισραήλ.

Στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός είχε εννιά αλλαγές στο αρχικό σχήμα του συγκριτικά με την ΑΕΚ. Το πόσοι εξ αυτών θα επιστρέψουν στην ενδεκάδα, δεν είναι βέβαιο. Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ και Ιωαννίδης εκτός απροόπτου θα ξεκινήσουν. Μπερνάρ και Βιλένια θέτουν επίσης υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα.

Από όσους έπαιξαν στην Τρίπολη σίγουρα θα παραμένει στην ενδεκάδα ο Γεντβάι, ενώ δύσκολα θα αλλάξει και ο Κώτσιρας. Ο Παλάσιος ήταν θετικός με τους Αρκάδες και έχει και εκείνος προβάδισμα να ξεκινήσει.

Ο Γιοβάνοβιτς αποφασίζει για το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Για τις περισσότερες θέσεις ο κόουτς του «τριφυλλιού» έχει δείξει ποια είναι η ιεραρχία στους παίκτες του σε κάθε θέση. Μόνο που σε μία τη δεδομένη χρονική στιγμή αρχίζουν να μπαίνουν νέα δεδομένα. Ο λόγος για αυτή του αμυντικού μέσου.

Εκεί που τα προηγούμενα χρόνια ο Ρούμπεν δεν έβγαινε ούτε στην προπόνηση. Ο Ισπανός στην καλή του μέρα είναι μαέστρος. Καθοδηγεί τους πάντες, δίνει ρυθμό, χτίζει τις επιθέσεις. Όταν δεν είναι καλά, όμως, επηρεάζει πολύ και το σύνολο. Γιατί οι «πράσινοι» βγάζουν μία εξάρτηση.

Ωστόσο, ο Αράο έδειξε πως μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια. Είναι άλλου στυλ ποδοσφαιριστής, αλλά ο Βραζιλιάνος μπορεί να δώσει πράγματα που έλειπαν. Γι’ αυτό και ο συναγωνισμός για τη θέση του εξαριού ανέβηκε κατακόρυφα. Και το ερώτημα είναι Πέρεθ με τον ΠΑΟΚ και Αράο με τη Μακάμπι Χάιφα ή το αντίστροφο;

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα