Ο Ολυμπιακός τρομάζει – Ο Παναθηναϊκός θέλει πολλή δουλειά για να γίνει ομάδα

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Super Cup απέναντι στον Παναθηναϊκό και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τη σεζόν 2023-2024.

Μια εμφάνιση, την οποία ούτε οι πιο αισιόδοξοι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» δεν θα περίμεναν να δουν. Το πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Παναθηναϊκό και το ιστορικών διαστάσεων 37-11 έγραψε και δεν…

ξεγράφει.

Μια εμφάνιση εφάμιλλη μ’εκείνη απέναντι στη Μονακό στον περσινό ημιτελικό της Euroleague, την οποία υποχρέωσε σε μόλις ένα καλάθι σε μια περίοδο. Στο ματς του Super Cup, το «τριφύλλι» έμεινε με μόλις 4 πόντους για πάνω από 15 λεπτά.

Αν μη τι άλλο, απίθανη επιτυχία, η οποία έκανε τον κόσμο του Παναθηναϊκού να ξεσπάσει στο Twitter.

Το 75-51 είναι ένα αποτέλεσμα, το οποίο προσφέρεται για εξαγωγή μερικών, αλλά όχι καθολικών συμπερασμάτων.

Ήταν απλώς η πρώτη μονομαχία των αιωνίων από τις τουλάχιστον δέκα που θα ακολουθήσουν (μάξιμουμ 17).

Ολυμπιακός πιο έτοιμος – Ψάχνεται ακόμα ο Παναθηναϊκός

Οι Πειραιώτες έδειξαν ότι είναι πιο έτοιμη ομάδα. Μπορεί να μην έχει αποκτηθεί διάρι, αλλά και πάλι οι λύσεις στην εκτέλεση βρέθηκαν. Βέβαια, όσο η σεζόν θα προχωράει, Κάναν, Λούντζης και Λαρεντζάκης δεν γίνεται να επιτελέσουν άριστα τον ρόλο του εκτεταμένου σκοραρίσματος.

Γι’αυτό θα υπάρξει ανάλογη εισήγηση από Coach B. Στα θετικά, οι ερυθρόλευκοι έχουν μια front-line που τρομάζει. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι Μιλουτίνοβ-Φαλ έκαναν την άμυνα των πράσινων να μοιάζει με σχολική.

Κάτι που θα συμβαίνει με πολλές άμυνες φέτος. Επομένως, στο εν λόγω κομμάτι, τα καλύτερα έρχονται.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έχει πολλά… καρβέλια να φάει προκειμένου να δέσει το οικοδόμημα του Αταμάν. Η στροφή στα παρατεταμένα τρίποντα, μιας και οι Λεσόρ – Μπαλτσερόφσκι έδειχναν ανήμποροι να ματσάρουν σε δύναμη και έκρηξη τους σέντερ του Ολυμπιακού ήταν πολύ πρόχειρη λύση, που νομοτελειακά δεν απέδωσε.

Θα πρέπει να βρεθεί λύση στο μαρκάρισμα πληθωρικών σέντερ, αν η ομάδα του Αταμάν θέλει να προχωρήσει προς τους στόχους της με επιτυχία.

Ένα άλλο κομμάτι, είναι τα χαμηλά ποσοστά ενέργειας, αλλά και πάθους. Με το -26 στο τέλος του ημιχρόνου, θα περίμενε κανείς οι πράσινοι να βγουν με το μαχαίρι στα δόντια. Αντ’αυτού, οι hustlers ήταν οι Πειραιώτες.  Ίσως να σώθηκε μόνο ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που ήταν ο μόνος που προσπαθούσε διαρκώς να ξυπνήσει τους συμπαίκτες του.

Σε κάθε περίπτωση, η απόσταση που οφείλει να διανύσει το ρόστερ του Αταμάν είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του Μπαρτζώκα.

Η σεζόν μόλις ξεκίνησε!

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα