Θρίαμβος του Ολυμπιακού στη Ρόδο

Μετά το αρχικό 5-4 η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Ολυμπιακός επέβαλλε τον ρυθμό του με άξονα τη σφικτή του άμυνα απέναντι σε ένα άστοχο και ασύνδετο επιθετικά Παναθηναϊκό. Το αποτέλεσμα ήταν μάλλον πρωτοφανές για ντέρμπι αιωνίων: Ο Παναθηναϊκός έμεινε για σχεδόν 15 λεπτά άποντος και ο Ολυμπιακός με ένα 27-0 έστειλε το σκορ

στο 32-4 με τρία λεπτά για το ημίχρονο. Στην ανάπαυλα οι ερυθρόλευκοι ήταν μπροστά με 37-11 με τον Παναθηναϊκό να έχει 0/13 τρίποντα και 0 ασίστ!!!

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του Παναθηναϊκού βελτιώθηκε αισθητά και έβγαλε μια μορφή αντίδρασης βελτιώνοντας το επιθετικό του παιχνίδι αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε να κρατάει τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια του αντιδρώντας σε κάθε μικρό ήμεγαλύτερο αντίπαλο ξέσπασμα: Το 43-22 έγινε 48-22 και μετά 50-29. Στο τέλοΓκραντ 14, Λεσόρ 8, ς της τρίτης περιόδου πολύ λίγα πράγματα είχαν αλλάξει παρά την ισορροπία του δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει διαφορά ασφαλείας προηγούμενος με 56-34. Η τέταρτη περίοδος ήταν απολύτως διαδικαστική αφού τίποτε ουσιαστικό δεν άλλαξε στοσκηνικό του αγώνα με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τον πρώτο τίτλο της σεζόν και τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουόκαπ 2, Κάναν 12, Λούντζης 5, Λαρεντζάκης 20, Φαλ, Παπανικολάου 10, Πίτερς 4, Μιλουτίνοφ 10, Σίκμα 4, Μακίσικ 8.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ: Καλαιτζάκης, Βιλντόσα, Γκάι, Καλαϊτζάκης, Μπαλτσερόσκι, Σλούκας 9, Παπαπέτρου, Γκραντ 14, Αντετοκούνμπο 2, Ερνάνγκομεθ 15, Μαντζούκας 3.

Keywords
Τυχαία Θέματα