Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-0: Το έκρινε ο Μακέντα

Καλοί για ένα ημίχρονο… Παναθηναϊκός και ΟΦΗ στο πρώτο τους δυνατό τεστ έδειξαν κάποια θετικά στοιχεία, αλλά έκαναν και μία αναμενόμενη για την εποχή κοιλιά στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» ήταν συνολικά ανώτεροι, αν και δεν είχαν πολλές ευκαιρίες, και νίκησαν με 1-0. 

Στα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός

ήταν αυτός που κυκλοφορούσε την μπάλα.. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 20′ με το σουτ του Βαζ. Μετά από εννιά λεπτά χάθηκε η πρώτη κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Φιγκεϊρέδο έφυγε στην πλάτη της άμυνας του «τριφυλλιού», αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο στέλνοντας με πλασέ την μπάλα εκτός.

Σταδιακά ο ΟΦΗ ανέβηκε, πήρε πρωτοβουλίες, προσπάθησε να κρατήσει λίγο την μπάλα στην κατοχή του και είχε και μία ακόμη καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Σακόρ, το οποίο απέκρουσε ο Διούδης. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε μία ακόμη επέμβαση σε μονοκόμματο σουτ του Φιγκεϊρέδο. Κάπου εκεί, όμως, και κόντρα στη ροή του αγώνα ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα. Αφού πρώτα προειδοποίησε με τον Σένκεφελντ στο 39′, άνοιξε το σκορ με τον Μακέντα στο 41′. Από σέντρα του Σαβιέρ στο δεύτερο δοκάρι ο Ιταλός φορ κατέβασε την μπάλα και με ωραίο διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Γουάιλι.

Επί της ουσίας μόνο στο πρώτο ημίχρονο είδαμε ποδόσφαιρο, αφού στο δεύτερο ήταν εντελώς διαφορετικό το παιχνίδι. Εγιναν από την ανάπαυλα κάποιες αλλαγές και στην πορεία πολλές παραπάνω. Ο Φιγκεϊρέδο στο 56′ δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας από τη σέντρα του Βαζ για να ισοφαρίσει και αυτή ήταν η μοναδική πραγματικά καλή στιγμή σε όλο το δεύτερο 45λεπτο.

Ο Πογιάτος άλλαξε όλη την ενδεκάδα του με εξαίρεση τον Μαυρομμάτη και ο τελευταίος έμεινε μέσα γιατί δεν υπήρχε άλλος ποδοσφαιριστής. Κάποια στιγμή ο Πογιάτος σκέφτηκε ακόμα και να βάλει τον Καραγιάννη που είχε ξεκινήσει, αλλά ο τέταρτος τον ενημέρωσε πως δεν γινόταν γιατί το φιλικό ήταν επίσημο.

Δοκίμασε πράγματα και ο Σίμος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χρησιμοποίηση του Διαμαντή ως αμυντικού μέσου. Ο ΟΦΗ στάθηκε καλά, αλλά ήταν ακίνδυνος στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για τους γηπεδούχους. Δεν πήραν πολλές προσπάθειες οι παίκτες που μπήκαν. Εμμανουηλίδης και Χατζηγιοβάνης ήθελαν να δείξουν πράγματα, αλλά είχαν κατά κύριο λόγο ημιτελείς προσπάθειες, ενώ ο Ιωαννίδης δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου. Απολύτως λογικό βάσει της εικόνας του αγώνα, επομένως, να μείνει έως το σφύριγμα της λήξης το 1-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης (61′ Ξενόπουλος), Καραγιάννης (46′ Σαμαράς), Σένκεφελντ (46′ Βέλεθ), Μαυρομμάτης, Ζαγαρίτης (61′ Λαζαρίδης), Κουρμπέλης (61′ Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ (61′ Τζαβίδας), Σερπέζης (46′ Μπουζούκης), Σαβιέρ (61′ Εμμανουηλίδης), Αϊτόρ (46′ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (61′ Ιωαννίδης).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάιλι (69′ Σωτηρίου), Ουές (69′ Βαφέας), Σελίμοβιτς, Βούρος (69′ Διαμαντής), Κοροβέσης (46′ Γιαννούλης), Σακόρ (46′ Στάικος), Ναμπί (46′ Νοικοκυράκης), Σουρνάκης, Σαρδινέρο (46′ Μαρινάκης), Βαζ (69′ Γρίβας), Φιγκεϊρέδο (69′ Γκαργκαλατζίδης).

Το άρθρο Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-0: Το έκρινε ο Μακέντα εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα