Ολυμπιακός: Ποιος Άρης; Ο Ρέτσος…

21:58 3/4/2024 - Πηγή: Sportime

Ο Ολυμπιακός πήρε το ζητούμενο κόντρα στον Άρη. Η πρώτη νίκη στα Super League offs είναι γεγονός, όμως το κέρδος είναι αλλού και πολύ μεγαλύτερο. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Ρέτσο. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στήριξε τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό και αυτό δείχνει πολλά για το παρόν και το μέλλον.

Οι λύσεις είναι πάρα πολλές στο κέντρο της άμυνας. Οι περισσότερες δε, δοκιμασμένες έστω και σε ένα παιχνίδι. Ο δε

Μπιανκόν έχει παίξει και ντέρμπι, με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, πόσο μάλλον να ξεκινήσει ένα παιχνίδι εντός έδρας με τον Άρη. Ο Παναγιώτης Ρέτσος όμως παρέμεινε στη θέση του.

Από τα αποδυτήρια προέκυπτε και η θέληση όλων των παικτών να στηρίξουν τον συμπαίκτη τους. Διότι, η κριτική που δέχθηκε μετά την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ δεν ήταν μέσα στο μέτρο του λογικού. Ωστόσο, ήταν κατανοητή στο πλαίσιο του «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Οι αρκετές μικρές γκάφες μέσα στη σεζόν του Ρέτσου ήταν που πυροδότησαν ένα μένος προς το πρόσωπό του.

Στην πραγματικότητα όμως, στη φάση με το γκολ του Ελίασον έκανε αυτό που προγραμμάτισε τον εαυτό του να κάνει σε όλο το ματς όταν δέχθηκε κίτρινη κάρτα: Να μην αποβληθεί. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις το… τσιπάκι σε κλάσματα δευτερολέπτου. Γίνεται όταν είσαι Φαν Ντάικ, Μέλμπεργκ ενδεχομένως και Κάρμο. Ο Παναγιώτης Ρέτσος είχε προδιαγραφές να γίνει κεντρικός αμυντικός top class, τελικά δεν έγινε. Αυτή του η χρονιά είναι η πρώτη γεμάτη μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας.

Ο Μεντιλίμπαρ πιστεύει τον παίκτη του και μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό. Πέρα από το ότι θέλει να τον κρατήσει ζεστό και ενεργό για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχει και καλή άποψη γενικότερα. Η ψήφος εμπιστοσύνης ήταν δεδομένη. Η τύχη ήταν με το μέρος στη μία φάση που έκανε κακή εκτίμηση, το Καραϊσκάκη χειροκρότησε και η επόμενη μέρα είναι πιο αισιόδοξη για τον 25χρονο Έλληνα διεθνή.

Επιπρόσθετα, οφείλουμε να κοιτάμε και τη μεγάλη εικόνα. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, τουλάχιστον, την κοιτάει. Η ανάγκη που έχει ο Ολυμπιακός να δημιουργήσει ένα ισχυρό πυρήνα παικτών που θα παίζει για χρόνια μαζί περνάει από παίκτες σαν τον Ρέτσο. Ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν την ομάδα από την ακαδημία, ξέρουν το DNA και τις δυσκολίες της. Ο Ισπανός τεχνικός υπολογίζει για την πρώτη γραμμή (2ος ή 3ος στόπερ) τον Ρέτσο και για τη νέα σεζόν…

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα