Ολυμπιακός: Ο καλός Μπόατενγκ θα ήταν ιδανικός – Δε θυμίζει τον παίκτη που ξέραμε ο Γερμανός!

Σίγουρα ο Ολυμπιακός με την έλευση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και του Αντόνιο Κορδόν έχει αλλάξει για τα καλά, καθώς παίζει μπάλα, πείθει με τις εμφανίσεις του και είναι και στην κορυφή της Stoiximan Super League.

Μία από τις αδυναμίες ωστόσο που έχει το φετινό ρόστερ, είναι η έλλειψη ηγέτη στην άμυνα, που κοστίζει ιδιαίτερα στα παιχνίδια του Europa League,

όπως άλλωστε είδαμε με την Μπάκα Τόπολα στο 2-2 της Σερβίας.

Έτσι ήδη έχει αρχίσει συζήτηση για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, προκειμένου ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής να βρει τον κατάλληλο παίκτη που θα πλαισιώσει τους Φρέιρε, Ρέτσο, Ντόι και Πορόζο.

Ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται τα πρώτα ονόματα για την άμυνα του Ολυμπιακού, με αυτό που ξεχωρίζει να είναι ο Ζερόμ Μπόατενγκ με τη σπουδαία καριέρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Η περίπτωση του Μπόατενγκ και το πλάνο του Ολυμπιακού!

Ο Ζερόμ Μπόατενγκ ήταν ένας εξαιρετικός αμυντικός, με σπουδαίες παραστάσεις και πολλούς τίτλους στη μέχρι τώρα καριέρα του.

Ωστόσο αν και οι φήμες φαίνεται να φουντώνουν, δεν είναι αυτό που ψάχνει ο Ολυμπιακός. Στα καλά του, σίγουρα θα ήταν ιδανικός για παρτενέρ του Ρέτσου, ωστόσο στην κατάσταση που είναι πλέον δύσκολα θα κάνει τη διαφορά.

Αρχικά μιλάμε για έναν παίκτη που βρίσκεται στα 35 του χρόνια, έχοντας αρκετούς τραυματισμούς την περασμένη σεζόν, αγωνιζόμενος μόλις 8 ματς με τη φανέλα της Λυόν και μάλιστα μόνο τα έξι ως βασικός.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν παίκτη σε πολύ καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία, προκειμένου να… χτίσει πάνω του, ειδικά με το μεταγραφικό πλάνο που έχει ο Κορδόν και έδειξε το καλοκαίρι, αποκτώντας παίκτες όπως ο Έσε, ο Ορτέγκα και άλλοι.

Που έχουν δηλαδή καλό ποδοσφαιρικό παρόν αλλά και μέλλον και μπορούν να φέρουν και αρκετά χρήματα στο σύλλογο.

Ο Μπόατενγκ δε βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία και όσο και σημαντική να είναι η εμπειρία, δεν μπορεί να σταθεί μόνο με αυτή, ειδικά στο υψηλότερο επίπεδο.

Η επιστροφή στην Μπάγερν που δεν ήρθε και η ξεκάθαρη ανετοιμότητα!

Από κει και πέρα γράφτηκε ότι ο Μπόατενγκ έχοντας μείνει ελεύθερος, συζητούσε για την επιστροφή του στην Μπάγερν Μονάχου, προκειμένου να κλείσει την καριέρα του.

Ο Τόμας Τούχελ δεν ήταν αρνητικός, ωστόσο η ανετοιμότητα του παίκτη ήταν αυτή που τελικά έκανε την υπόθεση να μην προχωρήσει και τελικά να μείνει χωρίς ομάδα, κάτι που λέει πολλά.

Ακόμα και τώρα να τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός λοιπόν, θα έχει έναν παίκτη ο οποίος δεν έχει κάνει ολοκληρωμένη προετοιμασία και θα πρέπει να τον ετοιμάσει για να τον βάλει στους αγώνες από τον Ιανουάριο και έπειτα.

Θα έχει δικαίωμα μόνο για συμμετοχή στις προπονήσεις και σίγουρα μόνο αυτό και όχι αγωνιστικός ρυθμός, μπορεί να φέρει εύκολους τραυματισμούς, όταν θα μπει σε κανονική αγωνιστική δράση.

Και ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια να το περάσει αυτό, για έναν παίκτη που βρίσκεται στα 35 του και έχει και προϊστορία.

Σίγουρα ο Αντόνιο Κορδόν γνωρίζει καλύτερα από όλους, ωστόσο δεν έχει δείξει μέχρι τώρα ότι αυτή είναι μία περίπτωση για την οποία θα έδινε εκείνος τη θετική του απάντηση.

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα