Ολυμπιακός: Ο Αντόνιο Κορδόν και οι πωλήσεις που θα έρθουν θα φέρουν δύο προκρίσεις Champions League στον Ολυμπιακό;

Ολυμπιακός: Ο Αντόνιο Κορδόν και οι πωλήσεις παικτών του από τους ερυθρόλευκους θα φέρουν δύο προκρίσεις Champions League στον Ολυμπιακό όπως και στην Μπέτις;

Ο Ολυμπιακός από το καλοκαίρι

έχει εντάξει στον οργανισμό τον καλύτερο καλά πολλούς αθλητικό διευθυντή της Ευρώπης, τον Ισπανό Αντόνιο Κορδόν (σ.σ. λέγεται πως μίλαγε με Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ πριν υπογράψει στους ερυθρόλευκους).

Δεν ήταν εύκολη η υπογραφή του Κορδόν και η συμφωνία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Κορδόν όπως πείστηκε και τρέχει όχι μόνο τον προγραμματισμό του Ολυμπιακού αλλά και της Νότιγχαμ Φόρεστ και της Ρίο Άβε, με συμπαίκτη τον επίσης άμεσο συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Πορτογάλο μεγαλοατζέντη Ζόρζε Μέντες.

Ο Κορδόν ήρθε στον Ολυμπιακό για να ενεργοποιήσει τη… «μέθοδο Κορδόν», δηλαδή αγοράζουμε φθηνά νέους παίκτες, τους αναπτύσσουμε και τους πουλάμε υψηλά. Δύο τέτοιες περιπτώσεις αναμένεται να είναι αυτές του 22χρονου Σαντιάγκο Έσε και του 24χρονου Φανσίσκο Ορτέγκα, τους οποίους ο Κορδόν έφερε στον Πειραιά από την Αργεντινή.

Καθόλου τυχαίο ότι ο Αντόνιο Κορδόν έχει τα μάτια στραμμένα και για τον Ιανουάριο στην Λατινική Αμερική, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται το μεγάλο του… ατού. Πολλές και καλές οι επαφές του Ισπανού στα πρωταθλήματα της Λατινικής Αμερικής.

Ολυμπιακός: Ο Αντόνιο Κορδόν και οι πωλήσεις που θα έρθουν θα φέρουν δύο προκρίσεις Champions League στον Ολυμπιακό;

Φρέιρε, Πορόσο, Έσε, Ορτέγκα, όλοι με προέλευση ή αρχή της καριέρας του από την Λατινική Αμερική, όπου ο Ολυμπιακός ψάχνει πάλι για σέντερ μπακ, καθώς Φρέιρε και Πορόσο δεν έπεισαν. Δανεικοί μεν και οι δύο μικρό το… κακό.

Τώρα ο Ολυμπιακός θέλει να φέρει από την Βραζιλία τον Λέο Περέιρα. Τον απόλυτο στότερ από την Φλαμένγκο. Στα 27 του, ο Περέιρα πιστεύεται ότι θα λύσει πολλά από τα αμυντικά προβλήματα των ερυθρόλευκων ενώ η ηλικία του δεν είναι απαγορευτική για μία μετέπειτα πώληση.

Πάμε τώρα στο… ζητούμενο. Πριν τον Ολυμπιακό, η τελευταία ομάδα με την οποία συνεργάστηκε ο Αντόνιο Κορδόν ήταν η ισπανική Μπέτις.

Τι έκανε εκεί ο Κορδόν; Ότι κάνει και στον Ολυμπιακό. Έφερε παίκτες για να αποκτήσουν αξία μεταπώλησης ή πούλησε ακριβά παίκτες της Μπέτις. Το αποτέλεσμα; Να φέρει ο Κορδόν έσοδα 40,9 εκατ. ευρώ στην Μπέτις (από τις πωλήσεις των Λουίς Φελίπε, Κανάλες, Ραούλ Γκαρσία, Λαϊνέζ, Έντγκαρ και Πολ).

Το νούμερο είναι τεράστιο, αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για μία μικρομεσαία ισπανική ομάδα, χωρίς τις δυνατότητες που έχει ο Κορδόν στον Ολυμπιακό και τη βιτρίνα των ευρωπαϊκών παιχνιδιών.

θα καταφέρει να φέρει ο Κορδόν χρήματα όσο δύο… προκρίσεις σε ομίλους του Champions League στον Ολυμπιακό; Για να δούμε. Άνθρωποι πάντως που ξέρουν τον τρόπο που δουλεύει το θεωρούν βέβαιο. Και όπως λένε τα ίδια θα γίνουν και στη Νότιγχαμ Φόρεστ και τη Ρίο Άβε.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: Τόσα δίνει ο Μαρινάκης για τον παικταρά

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτόν ξέχασε να βάλει αντί του Μπρνιτς

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα