Ολυμπιακός: Κανονικός προπονητής και 5-2 – Τι έκανε με τους παίκτες για πρώτη φορά

Ολυμπιακός: Κανονικός προπονητής και 5-2 οι ερυθρόλευκοι στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν, έως το επόμενο.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έπρεπε να παίξει στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο των ερυθρόλευκων έναν τελικό. Και τα κατάφερε πολύ καλά.

Αρχικά ο Ολυμπιακός κέρδισε άνετα με 5-2 την Μπάτσκα Τόπολα και προκρίθηκε στα νοκ άουτ του Conference League.

Οι

ερυθρόλευκοι ήθελαν μόλις έναν βαθμό για να επιτύχουν το στόχο τους να παίζουν και το χειμώνα του 2024 στην Ευρώπη, όμως δεν στάθηκαν σε αυτό. Πήραν μία ευρεία νίκη με 5-2 και… αγόρασαν παράλληλα και την απαραίτητη ηρεμία, μέχρι το επόμενο παιχνίδι τους, καθώς φέτος κάθε παιχνίδι θα είναι τελικός.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ δεν έκανε… μαγικά, όμως έκανε τα αυτονόητα και κινήθηκε σε μία πλήρη κανονικότητα. Κανονική η ενδεκάδα που επέλεξε, κανονική τακτικά η ομάδα των ερυθρόλευκών (το 4-4-2 το είχε δοκιμάσει και ο Μαρτίνεθ).

Αυτό που φαίνεται πως είναι πλέον διαφορετικό είναι πως ο Καρβαλιάλ διαβάζει το παιχνίδι, βλέπει τους παίκτες του και δεν διστάζει να κάνει αλλαγές αν χρειαστεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αλλαγή του Κώστα Φορτούνη με τον Αγιουμπ Ελ Κααμπί, όταν ο Κάρλος Καρβαλιάλ είπε στον Μαροκινό να πάει στο δεξί άκρο της επίθεσης των ερυθρόλευκων, αλλάζοντας θέση με τον Κώστα Φορτούνη, για να πάρει ανάσες ο Έλληνες μέσος.

Ολυμπιακός: Κανονικός προπονητής 5-2 – Τι έκανε με τους παίκτες για πρώτη φορά

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έδειξε επίσης διαβασμένος για το που είναι καλύτερος ο κάθε παίκτης του Ολυμπιακού. Έβαλε τον Πεπ Μπιελ, όταν τον πέρασε στο παιχνίδι, στο κέντρο, σε έναν ελεύθερο ρόλο, όπως του αρέσει να παίζει. Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις ο Ισπανός πήγε να πετύχει και δύο υπέροχα γκολ που απέκρουσε όμως ο αντίπαλος γκολκίπερ.

Έβαλε μέσα τον Ελ Αραμπί, ο οποίος σε τέσσερα λεπτά από την είσοδό του έβαλε γκολ, τα οποία γκολ του τόσο έλειψαν φέτος στον Ολυμπιακό.

Έβαλε τον Καρβάλιο, τον οποίο πέρασε στη θέση του Έσε ενώ πέρασε και αριστερό εξτρέμ τον Ρίτσαρντς (σ.σ. στην θέση του Καμαρά), δίνοντάς του το βάπτισμά του πυρός στην πρώτη ομάδα των ερυθρόλευκων, αλλά και τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο στην θέση του Κώστα Φορτούνη που είχε κουραστεί.

Όλα βέβαια τα έκαναν πιο εύκολα ο τρομερός με τους Σέρβους, Ντάνιελ Ποντένσε, ο συγκινητικός Ρόντινέι, ο γνωστός (σ.σ. και αφηνιασμένος εδώ και δύο χρόνια) Κώστας Φορτούνης και ο πρώτος σκόρερ φέτος του Ολυμπιακού, Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Ποντένσε και Ελ Κααμπί έβαλαν τρία (2+1) υπέροχα γκολ, δείχνοντας στους συμπαίκτες τους τον δρόμο.

Επίσης, ήταν εμφανές για άλλη μία φορά πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση στην άμυνά του και μεγάλη βελτίωση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Τα δύο γκολ των Σέρβων προήλθαν από ατομικά λάθη των ερυθρόλευκων, τα οποία σε κρίσιμα παιχνίδια… στοιχίζουν.

Να σημειωθεί πως το πρώτο κεκλεισμένων των θυρών δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τους ερυθρόλευκους και σίγουρα έβαλε έναν επιπλέον βαθμό δυσκολίας στον Κάρλος Καρβαλιάλ. Ο 58χρονος Πορτογάλος όμως δεν είχε… προβλήματα από την ροή του παιχνιδιού ενώ στο τέλος έκανε και τις… αλλαγές του για να δει πράγματα, αφού δεν είχε άλλο επίσημο παιχνίδι νωρίτερα.

Θυμίζουμε πως η Μπάτσκα Τόπολα, την οποία ίδρωσε για να κερδίσει η Γουέστ Χαμ στις 30 Νοεμβρίου στην Σερβία, πριν από λίγο καιρό (στις 25 Νοεμβρίου) είχε κερδίσει 0-4 την Πάρτιζάν στην έδρα της ενώ πήρε ισοπαλία επίσης στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα (την 1η Νοεμβρίου) για το πρωτάθλημα Σερβίας, δηλαδή μόνο εύκολη ομάδα δεν ήταν.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ποντένσε πήρε μπρος, διέλυσε την Τοπόλα και ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Conference League

Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι στο Conference League – Θυμίζει κλήρωση προκριματικών

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα