Ολυμπιακός: Είσαι ο Καρβαλιάλ – Χαλάς την τριπλέτα Ποντένσε-Μασουρας-Φορτουνης για να βάλεις Μπιελ;

Μετά τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και Ολυμπιακός θα παίξει εκτός έδρας. Αντίπαλός του, ο Πανσερραϊκός (17:00, Novasports Prime).

Το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία, το οποίο έκοψε βαθμούς από την ΑΕΚ στο πρώτο γύρο, θα επιχειρήσει να σοκάρει τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι είχαν ζοριστεί κι εκείνοι στο ματς

στο Φάληρο.

Μετά τη νίκη επί της Τόπολα, ο Κάρλος Καρβαλιάλ θα πάρει γεύση και από Stoximan Super League. Φυσικά, έπειτα και από το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού, ο στόχος είναι η νίκη και μόνο η νίκη.

Γι’αυτό και απαιτούνται τα καλύτερα όπλα στο οπλοστάσιο των Πειραιωτών, ώστε να έρθει ομαλά το «διπλό».

Η τριάδα Φορτούνης-Μασούρας-Ποντένσε δεν δείχνει να αλλάζει. Ή μήπως όχι; Για να μπούμε λίγο στο μυαλό του Καρβαλιάλ.

Να μην ξεχνάμε και ποιος παίκτης μπορεί να αποδειχθεί πολυεργαλείο για τον τεχνικό των Πειραιωτών.

Ολυμπιακός – Πεπ Μπιελ: Χρόνος συμμετοχής ναι, βασικός όχι

Η μεσοεπιθετική τριπλέτα του Ολυμπιακού, μαζί με τους Έσε-Ροντινέι αποτελεί ό,τι πιο ποιοτικό και ουσιαστικό διαθέτει η ομάδα. Ας κάνουμε υπόθεση εργασίας. Ας πούμε ότι μπαίνουμε στη θέση του Καρβαλιάλ.

Διακινδυνεύει κανείς τη διατάραξη της μεσοεπιθετικής λειτουργίας βάζοντας τον Μπιέλ βασικό; Ναι, να πάρει ευκαιρίες ο Ισπανός, αλλά εν προκειμένω δεν είναι για βασικός. Θα είναι τεράστια έκπληξη αν παίξει από το πρώτο λεπτό.

Επομένως, ο Καρβαλιάλ θα το παίξει safe. Θα πάει με την πεπατημένη, να κλειδώσει το ματς και ύστερα θα δώσει χρόνο στον Μπιέλ. Αυτό λέει το manual, το εγχειρίδιο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ερωτηματικό στην άμυνα. Ο Μπιανκόν θα αποτελεί το σίγουρο πρόσωπο στο κέντρο της άμυνας και ως παρτενέρ του, τα κουκιά βγάζουν τον Ντόι.

Τι συμβαίνει άραγε με τον Ντόι που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ ξανά ως αμυντικός μέσος;

Πάντως για τις ανάγκες του ματς, με τον Ρέτσο τιμωρημένο, τοποθέτηση του Ιμπόρα δίπλα στον Μπιανκόν δεν θα δούμε.

Επομένως, μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Μασούρας, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα