Άρης: Του έλειψε ο κόσμος, αλλά πήρε σημαντική νίκη!

Με κόσμο στην κερκίδα ή χωρίς, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να κερδίζουν. Αυτή είναι η αποστολή τους. Κι αυτό το κατάλαβαν πολύ καλά οι παίκτες του Άρη στο χθεσινό (17/12) εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Βγήκαν από τα νερά τους αγωνιζόμενοι στο άδειο από κόσμο και “κρύο” “Κλεάνθης Βικελίδης”, δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω εκεί που έπρεπε και όταν έπρεπε και λίγο έλειψε να αυτοκτονήσουν βαθμολογικά. Ευτυχώς γι’ αυτούς δεν πλήρωσαν την έλλειψη συγκέντρωσής τους, πήραν πολύτιμο τρίποντο και συνεχίζουν με άλλον αέρα στη Stoiximan Super League.

Το… “μας ικανοποιεί η νίκη, όχι το σκορ, γιατί έπρεπε να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ και να νιώσουμε πιο άνετα στο παιχνίδι”, που δήλωσε ο Άκης Μάντζιος στη NOVA αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ήταν ότι πιο επιεικές μπορούσε να πει on camera ο προπονητής του Άρη. Λίγο πριν, μπροστά στον πάγκο του, ωρυόταν κυριολεκτικά βλέποντας τους παίκτες του να χάνουν κραυγαλέες ευκαιρίες στη σειρά.

Ο Μάντζιος είναι έμπειρος προπονητής και γενικώς πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Τον άγραφο νόμο που λέει ότι αν χάνεις ευκαιρίες σωρό, θα δεχτείς εσύ γκολ, τον γνωρίζει πολύ καλά. Αυτό στριφογύριζε στο μυαλό του και μια που μονολογούσε αναθεματίζοντας την τύχη και μια που φώναζε και χτυπιόταν, μπας και συγκεντρωθούν οι παίκτες του και κλειδώσουν το ματς με ένα δεύτερο γκολ. Μισό βήμα πριν περάσει την κόκκινη γραμμή ήταν χθες ο τεχνικός του Άρη, ο οποίος μάλλον μπόλικα θα έχει να πει στα αποδυτήρια αναλύοντας τον αγώνα.

Βεβαίως, για να στρογγυλέψει τις γωνίες, αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, στάθηκε και στο καλό της υπόθεσης, που ήταν η δημιουργία. “Στα περισσότερα παιχνίδια δεν είχαμε τόση δημιουργία όπως σήμερα. Βοήθησε και ο ΟΦΗ, αλλά κι εμείς κάναμε καλά τη δουλειά μας”, δήλωσε, όμως, μέσα του ξέρει ότι από μόνη της η δημιουργία δεν αρκεί για να νικήσει μια ομάδα. Η στατιστική έγραψε 16-7 τελικές (Άρης-ΟΦΗ, αντίστοιχα) στο τέλος της αναμέτρησης, αλλά ένα γκολ των Κρητικών αρκούσε για να βάλει φωτιά στο “παγωμένο” γήπεδο. Και το χειρότερο θα ήταν, αν αυτό ερχόταν από αμυντικό λάθος των “κίτρινων”, οι οποίοι δεν έκαναν και λίγα.

Την εξήγηση για όλα αυτά την έδωσε εν μέρει ο Χούλιαν Κουέστα, ο οποίος με τη σειρά του, στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA, χαρακτήρισε “περίεργο” το ματς. Συγκεκριμένα, είπε ο αρχηγός της ομάδας: “Πράγματι, σε κάποια σημεία του παιχνιδιού είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης. Ήταν, όμως, περίεργο παιχνίδι: νωρίς το μεσημέρι και χωρίς κόσμο. Εμείς είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε με τον κόσμο μας μαζί”. Ενδεχομένως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να πάρουν συγχωροχάρτι από την τεχνική ηγεσία, γιατί ήταν η πρώτη φορά και διότι νίκησαν. Δεύτερη, όμως, μάλλον δεν θα έχει! Δεν είναι επιχείρημα από επαγγελματίες παίκτες αυτό.

Κοντολογίς, ο Άρης από το χθεσινό ματς κρατάει τη νίκη, τη δημιουργία, και μάλιστα χωρίς καθαρόαιμο “δεκάρι” στη σύνθεσή του, και τη διάθεση να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Επίσης, κρατάει το αγωνιστικό ανέβασμα κάποιων παικτών, όπως του Μόουζες Οντουμπάτζο και του Ρούμπεν Πάρντο. Αυτά που σίγουρα δεν κρατάει είναι η αφέλεια να πετάει τόσες ευκαιρίες και το αγωνιστικό “ξενέρωμα” στο τελευταίο εικοσάλεπτο, στο οποίο ήρθε να προστεθεί και το άγχος της διαχείρισης του αποτελέσματος.

Τώρα που οι “κίτρινοι” εδραιώθηκαν στην πέμπτη θέση και διατήρησαν την επαφή με την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα, δεν έχουν περιθώρια για τέτοιου είδους λάθη. Σκοπός τους, όπως ακριβώς επισήμανε και ο Βλαντιμίρ Νταρίντα μετά το τέλος του αγώνα, είναι να κλείσουν την ημερολογιακή χρονιά με νέα νίκη, κόντρα στη Λαμία εντός έδρας, και να κερδίσουν κι άλλο χρόνο για περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ τους, αλλά και επιστροφή των τραυματιών (έξι είναι αυτή τη στιγμή: Μανού Γκαρθία, Παναγίδης, Βέλεθ, Φεράρι, Μοντόγια και Πάβισιτς). Αν γίνουν αυτά, μόνο ευοίωνη μπορεί να είναι η συνέχεια γι’ αυτούς.

Και μιας και μιλάμε περί μεταγραφών, ήδη το θέμα έχει ανοίξει, με τον Μάντζιο να κάνει λόγο στις δηλώσεις του πριν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ για… “ποιοτική ενίσχυση της ομάδας και γρήγορα, κατεύθυνση προς την οποία δουλεύει ήδη η διοίκηση, γιατί τις πρώτο εικοσαήμερο του Ιανουαρίου έχουμε έξι σημαντικά παιχνίδια να δώσουμε”. Το μήνυμα το έστειλε ήδη ο προπονητής. Αν παραλήφθηκε, θα φανεί στην πράξη και σύντομα!

Keywords
Τυχαία Θέματα