Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1: Του έγινε συνήθεια!

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που ήθελε απέναντι στον Ατρόμητο μέσα στο Καραϊσκάκη. Πήρε τη νίκη με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή. Όπως ακριβώς είχε γίνει στο ματς του πρώτου γύρου μεταύ των δύο ομάδων.

Ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να βγάλει κάτι καλό μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έτσι προηγήθηκε κιόλας, αλλά στο δεύτερο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε τον έλεγχο του ματς και ανέτρεψε το σκορ.

Επίσης στο Περιστέρι

ο Ατρόμητος ήταν αυτός ο οποίος είχε προηγηθεί στο ματς, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καταφέρει να ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν το τρίποντο στις καθυστερήσεις του αγώνα με 2-1.

Η διαφορά ήταν ότι ο Ατρόμητος το έβαλε

Δεν είδαμε κακό πρώτο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ατρόμητο. Αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο και έχασαν αρκετές ευκαιρίες. Υπήρξε όμως μία διαφορά, ότι ο Ατρόμητος κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να προηγηθεί, εν αντιθέσει με τους «ερυθρόλευκους» που δημιούργησαν αλλά δεν σκόραραν.

Μόλις στο 2′ οι φιλοξενούμενοι απείλησε με το δοκάρι του Ουάρντα από απευθείας εκτέλεση φάουλ, σε μία φάση όπου ο Σα κατάφερε να βάλει το χέρι του όσο χρειάστηκε για να σταματήσει στη συνέχεια στο δοκάρι.

Στο 13′ ο Ολυμπιακός δημιούργησε την πρώτη του καλή στιγμή στο ματς, όταν ο Φορτούνης έκανε τη «βαθιά» μπαλιά με τον Μασούρα να κοντρολάρει ωραία μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του σταμάτησε ο Μέγιερι!

Ο Ατρόμητος δύο λεπτά μετά απάντησε στην ευκαιρία των γηπεδούχων, με Μπρούνο και Μάτσον να αλλάζουν την μπάλα μέσα στην περιοχή και τον τελευταίο να κάνει ξαφνικά το πλασέ από πλάγια δεξιά με τον Σα να διώχνει.

Με τη συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας στον αγώνα η ομάδα του Περιστερίου κατάφερε να προηγηθεί. Ο Κουλούρης «άνοιξε» δεξιά για τον Μπρούνο ο οποίος «επέστρεψε» την μπάλα στον Κουλούρη και με προβολή άνοιξε το σκορ στο Καραϊσκάκη!

Οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια πίεσαν με τον Ποντένσε να δείχνει να έχει κέφια και στο 43′ από το δικό του πόδι «βγήκε» η ευκαιρία του Φορτούνη. Ωραία σέντρα του Πορτογάλου από τα αριστερά για τα δεξιά όπου ο Φορτούνης βγήκε μόνος του αλλά δεν κατέβασε την μπάλα όπως ήθελε και δεν μπόρεσε να πλασάρει για την ισοφάριση αφού τον εμπόδισε και ο Μέγιερι.

Έτσι έμεινε το 0-1 και οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν για τα αποδυτήρια.

Στον ρυθμό του Ποντένσε!

Το δεύτερο ημίχρονο του ματς ήταν κάπως διαφορετικό σε σχέση με το πρώτο. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ο Ατρόμητος προσπαθούσε να σταματήσει τους γηπεδούχους! Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν έναν δαιμονιώδη ρυθμό τα πρώτα 20 λεπτά του ημιχρόνου, σε διάστημα στο οποίο κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να δημιουργήσουν και ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ.

Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο ο Ντανιέλ Ποντένσε! Ο Πορτογάλος εξτρέμ των Πειραιωτών έκανε αρκετή δουλειά μέσα στο γήπεδο και ταλαιπώρησε τους ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου πολλές φορές.

Δημιουργούσε συνεχώς για την ομάδα του και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στο τελείωμά του θα μπορούσε να είχε χρηστεί και σκόρερ στο παιχνίδι.

Στην ισοφάριση όμως δεν είχε συμμετοχή ο Ποντένσε, όταν συγκεκριμένα στο 50′ ο Φορτούνης βρέθηκε στα δεξιά και με σέντρα βρήκε τον Γκιλιέρμε ο οποίος έκανε την κίνηση μέσα στην περιοχή και με το κεφάλι ισοφάρισε σε 1-1!

Στη συνέχεια ο Χασάν νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Μέγιερι στο 57′, ενώ από την πλευρά του ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Σα, όπως έκανε στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

Όσο περνούσε η ώρα όμως ο Ολυμπιακός έριχνε τον ρυθμό του, αλλά κατάφερε να «βγάλει» το δεύτερο γκολ που ήθελε για τη νίκη. Στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ποντένσε ήταν ο δημιουργός, όταν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά για τον «ξεχασμένο» Μπουχαλάκη. Ο Έλληνας μέσος έκανε το πλασέ στην κίνηση και έτσι «έγραψε» το τελικό 2-1!

Ο Ποντένσε μετά είχε δύο συνεχόμενες καλές ευκαιρίες, αλλά τα τελειώματά του δεν ήταν τέτοια ώστε να του επιτρέψουν να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Ο Ατρόμητος στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε δύο φορές το σύστημά του για να μπορέσει να αντιδράσει στην επιθετικότητα του Ολυμπιακού, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ξεκίνησε το ματς με σύστημα 4-3-3, το μετέτρεψε σε 5-3-2 στο 1-1 και μετά το 2-1 ο Κάναντι το έκανε πάλι 4-3-3.

Το 2-1 όμως δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ατρόμητο.

Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live ενημέρωση του αγώνα, από το sportime.gr.

MVP: Ένα ακόμη ματς στο οποίο ο Ποντένσε είχε κέφια! Ο Πορτογάλος κούρασε αρκετά τους αμυντικούς του Ατρόμητου με τις ενέργειές του και δεν ήταν λίγες οι φορές που τροφοδότησε τους συμπαίκτες του για να απειλήσουν, όπως έκανε στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού δίνοντας την ασίστ στο γκολ του Μπουχαλάκη.

UP: Ο Ζοσέ Σα μπαίνει σε αυτήν την κατηγορία, γιατί ήταν αυτός ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο είχε απάντηση σε όλες τις προσπάθειες του Ατρόμητου για ένα δεύτερο γκολ! Συνολικά τρεις φορές είπε «όχι» στον Ατρόμητο και έτσι ο Ολυμπιακός μπόρεσε να μπει στο δεύτερο ημίχρονο και να κάνει την ανατροπή.

DOWN: Ο Ενσικουλού ήταν από τους παίκτες που δεν μπήκε στο ματς για τον Ατρόμητο και δεν κατάφερε να βοηθήσει τόσο την ομάδα του. Λίγο στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του και από εκεί και πέρα τίποτα…

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Είχαν παράπονα οι «ερυθρόλευκοι» από τη διαιτησία του Γκεστράνιους. Περισσότερο για το γεγονός ότι άφησε το σκληρό παιχνίδι του Ατρόμητου και άφησε να εξελιχθεί το ματς σε φάουλ που ζήτησαν οι γηπεδούχοι έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων.

ΓΚΟΛ: 50′ Χασάν, 75′ Μπουχαλάκης – 30′ Κουλούρης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 68′ Ελαμπντελαουί – 52′ Μαντσόν

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σισέ, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Φορτούνης (90+2′ Καμαρά), Μασούρας (46′ Ντίας), Ποντένσε, Γκερέρο (46′ Χασάν).

Ατρόμητος (Ντ. Κάναντι): Μέγιερι, Ρισβάνης Κιβρακίδης (77′ Μανούσος), Χατζηισαΐας, Σάκιτς, Μπουσούλατζιτς, Ουάρντα (74′ Καρασαλίδης), Ενσικουλού (82′ Μούγιακιτς), Μπρούνο, Ματσόν, Κουλούρης.

Σε λίγο περισσότερα…

The post Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1: Του έγινε συνήθεια! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα