Οι οδηγοί της F1 παίζουν με την φωτιά και η FIA δίνει απαντήσεις για το επικίνδυνο GP του Κατάρ

FIA: Οι οδηγοί της F1 παίζουν «Επικίνδυνα με τη φωτιά» στο Γκραν Πρι του Κατάρ. Ο υδράργυρος εκτινάχθηκε πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου στην πίστα του Lusail 

ο Εστέμπαν Όκον έκανε εμετό μέσα στο κράνος τουο Λανς Στρολ έχασε για λίγο τις αισθήσεις του καθώς οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 50 βαθμούς στα πιλοτήριαΟ Ράσελ ισχυρίστηκε ότι έως και το 50 τοις εκατό του δικτύου είχε επηρεαστεί από τη ζέστηΟ Logan Sargeant έφτασε μέχρι τη σύνταξη λόγω ασθένειας που προκλήθηκε από τη ζέστη την Κυριακή

Η FIA εξέδωσε δήλωση

: Οι οδηγοί της F1 επέκριναν το φετινό Γκραν Πρι του Κατάρ επειδή ήταν πολύ επικίνδυνο αφού ένας έχασε για λίγο τις αισθήσεις του και ένας άλλος έκανε εμετό μέσα στο κράνος του.   

Ο Τζορτζ Ράσελ και ο Λάντο Νόρις χτύπησαν την εκδήλωση της Κυριακής, η οποία ξεπέρασε το όριο του αποδεκτού, με πολλούς οδηγούς να λένε ότι αισθάνονται άρρωστοι και ότι κοντεύουν να λιποθυμήσουν. 

Οι θερμοκρασίες στα πιλοτήρια των οδηγών ξεπέρασαν τους 50 βαθμούς για τον αγώνα 57 γύρων στο Lusail που διήρκεσε μία ώρα και 28 λεπτά.

Ο Καναδός οδηγός Λανς Στρολ  είπε ότι είχε ξεθωριάσει μέσα και έξω από τις αισθήσεις του λόγω της υπερβολικής ζέστης και υγρασίας κατά τη διάρκεια και εθεάθη επίσης να σκοντάφτει προς ένα ασθενοφόρο λίγες στιγμές αφότου βγήκε από την Aston Martin του.

Ο Γάλλος οδηγός της Alpine Esteban Ocon έκανε επίσης εμετό στο κράνος του κατά τη διάρκεια του αγώνα,  ενώ  ο γεννημένος στο Λονδίνο οδηγός Alex Albon υποβλήθηκε σε θεραπεία για οξεία έκθεση στη ζέστη στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Ο συμπαίκτης του Albon, Logan Sargeant, αναγκάστηκε να αποσυρθεί με «έντονη αφυδάτωση». Ο Esteban Ocon έκανε εμετό ενώ αγωνιζόταν στο GP της F1 Κατάρ 2023

Δεδομένου ότι το GP του Κατάρ ήταν τόσο έντονο για τους οδηγούς, υπήρξαν αρκετά περιστατικά για τα οποία η κοινότητα της F1 ενημερώθηκε μετά το τέλος του αγώνα.

Ένα τέτοιο περιστατικό περιελάμβανε τον Esteban Ocon , ο οποίος πέταξε νωρίς στον αγώνα απλώς και μόνο λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε. Ο οδηγός των Άλπεων δήλωσε πώς έκανε ρίψη για δύο γύρους, αλλά κράτησε το κεφάλι του σκυμμένο και με κάποιο τρόπο ολοκλήρωσε ολόκληρο τον αγώνα.

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΧίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας5 +1 βόμβες μεταγραφικές κινήσεις που συγκλόνισαν το MotoGPΗ McLaren τα πήρε όλα στο Grand Prix του QatarEA Sports WRC: Όλες οι χώρες και οι ειδικές διαδρομές για να οδηγήσεις

“Έκανα εμετό στον 15ο, 16 γύρο, για δύο γύρους, νομίζω. Το έκανα και σκεφτόμουν, “S***, θα είναι μακρύς”. Πάρτε τον υπό έλεγχο μόνο διανοητικά και επικεντρωθείτε σε αυτό που πρέπει να προσπαθήσω και να κάνω», είπε στο Sky Sports F1.

Ο Ocon κατέληξε στο P7, καταφέρνοντας έξι πόντους στο Lusail. Ο Γάλλος είναι αυτή τη στιγμή 12ος στον πίνακα του πρωταθλήματος οδηγών, μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον συμπαίκτη του από τους Άλπεις, Pierre Gasly .

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen και άλλοι οδηγοί της F1 δυσκολεύτηκαν στη ζέστη του ΚατάρΟ Logan Sargeant αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα αφού υπέφερε από «έντονη αφυδάτωση» στο Lusail InternationalΟ Τζορτζ Ράσελ ήταν ειλικρινής για την τιμωρητική ζέστη στο γκραν πρι της πολιτείας του Κατάρ την ΚυριακήJONATHAN McEVOY: Το καυτό GP του Κατάρ εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους κινδύνους στη F1 και στην ασφάλεια των οδηγών και του αγώνα.

Η FIA εξετάζει αλλαγές λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων μετά το «επικίνδυνο» Grand Prix του ΚατάρΟ Ράσελ, 25 ετών, ο οποίος είναι διευθυντής της Ένωσης Οδηγών Grand Prix, και αποκάλυψε ότι κόντεψε να πάθει μπλακ άουτ αφού οδήγησε από την τελευταία στην τέταρτη θέση μετά το ατύχημα στην πρώτη γωνία με τον Λιούις Χάμιλτον , είπε: «Σήμερα ήταν πέρα ​​από το όριο είναι αποδεκτό.

«Πάνω από το 50 τοις εκατό του grid είπε ότι αισθάνονται άρρωστοι, δεν μπορούσαν να οδηγήσουν και κόντευαν να λιποθυμήσουν.

«Δεν θέλετε να λιποθυμάτε στο τιμόνι όταν οδηγείτε με 200 μίλια/ώρα, και έτσι ένιωθα μερικές φορές.

«Αν ήταν πιο ζεστό θα είχα αποσυρθεί γιατί το σώμα μου ήταν έτοιμο να τα παρατήσει».

Ο Russell συνέκρινε επίσης τη «βίαιη» εμπειρία με την οδήγηση σε μια «σάουνα» μετά από μόλις 20 γύρους του αγώνα των 57 γύρων. 

Αυτή ήταν μόνο η δεύτερη διεξαγωγή του Grand Prix του Κατάρ, το οποίο διεξήχθη εναρκτήρια το 2021 πριν σταματήσει το 2022 λόγω της σύγκρουσής του με το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA της χώρας – αυτό το τουρνουά είχε ήδη μετατοπιστεί από την παραδοσιακή του καλοκαιρινή περίοδο στο χειμερινό σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από την αποπνικτική ζέστη.  

Το 2021, ο Lewis Hamilton φόρεσε ένα κράνος ουράνιου τόξου σε μια προσπάθεια να προσελκύσει «εξονυχιστικό έλεγχο» στο ιστορικό της χώρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους νόμους κατά των μελών των LGBTQ+ κοινοτήτων. 

Ο Χάμιλτον -ο οποίος έχει επίσης μιλήσει ανάλογες γραμμές σε γκραν πρι στη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν- πρόσθεσε επίσης ότι «είχε επίγνωση» ότι το έθνος «προσπαθούσε να κάνει (θετικά) βήματα». 

Η FIA εξέδωσε δήλωση μετά το GP της F1 Κατάρ 2023 σχετικά με τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ήταν τόσο ζέστη και υγρασία κατά τη διάρκεια του αγώνα γύρω από την πίστα Lusail που αρκετοί οδηγοί ήταν εντελώς εξαντλημένοι και ακόμη και στα πρόθυρα να λιποθυμήσουν ενώ ο αγώνας συνεχιζόταν. Δεδομένου ότι η κατάσταση γινόταν απειλητική για τη ζωή, η FIA παρενέβη και συζήτησε τι μπορεί να βελτιωθεί για το μέλλον.

Σε πρόσφατη δήλωση, το διοικητικό όργανο αναγνώρισε την κατάσταση και δήλωσε ξεκάθαρα ότι, παρά το γεγονός ότι οι οδηγοί της F1 είναι εξαιρετικοί αθλητές, η ασφάλειά τους δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο.

«Η FIA σημειώνει με ανησυχία ότι η ακραία θερμοκρασία και η υγρασία κατά τη διάρκεια του Grand Prix της FIA Formula 1 του Κατάρ του 2023 είχαν αντίκτυπο στην ευημερία των οδηγών. Αν και είναι αθλητές ελίτ, δεν θα έπρεπε να αναμένεται να αγωνιστούν υπό συνθήκες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους ή ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παρά το γεγονός ότι το GP του Κατάρ έχει προγραμματιστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία το 2024, όταν οι θερμοκρασίες γύρω από το Lusail θα είναι χαμηλότερες, η FIA θα συνεχίσει να εστιάζει σε παράγοντες που βρίσκονται στα χέρια της. Αυτό γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προκύψει ποτέ μια τέτοια ακραία κατάσταση.

“Η FIA έχει ξεκινήσει μια ανάλυση της κατάστασης στο Κατάρ για να παρέχει συστάσεις για μελλοντικές καταστάσεις ακραίων καιρικών συνθηκών. Πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ η επόμενη έκδοση του Κατάρ Grand Prix έχει προγραμματιστεί αργότερα μέσα στο έτος, όταν οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι χαμηλότερα, η FIA προτιμά να αναλάβει ουσιαστική δράση τώρα για να αποφύγει την επανάληψη αυτού του σεναρίου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η FIA θα έχει μια συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση της ιατρικής επιτροπής σχετικά με την καλύτερη ροή αέρα στο πιλοτήριο και επίσης θα εξετάσει άλλους αγώνες για να αναδιαμορφώσει το ημερολόγιο σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες.

“Μια σειρά από μέτρα θα συζητηθούν στην προσεχή συνεδρίαση της ιατρικής επιτροπής στο Παρίσι. Τα μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν καθοδήγηση για τους ανταγωνιστές, έρευνα για τροποποιήσεις για πιο αποτελεσματική ροή αέρα στο πιλοτήριο και συστάσεις για αλλαγές στο ημερολόγιο ώστε να ευθυγραμμιστούν με αποδεκτές κλιματικές συνθήκες, μεταξύ των άλλοι», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο Max Verstappen Πρωταθλητής F1 για το 2023CFMoto 800MT Explore Edition η παρουσίαση που πρέπει να δεις πριν αγοράσειςTo Red Bull Imagination είναι η απόλυτη παιδική χαρά FMX21o Motor Festival και ο απόηχος δεν σταματά…

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
fia, φωτια, καταρ, fia, οδηγοι, sky sports, lewis hamilton, formula 1, red bull, mclaren, sports, wrc, sky, max, grid, russell, fifa, hamilton, δραση, ημερολόγιο, red, bull, motor, festival, εθνος, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κεν ρασελ, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, ημερολογιο 2021, ημερομήνια, υδραργυρος, ιατρικο κεντρο, χωρες, ημερολόγιο, λονδινο, υγεια, ωρα, formula 1, mclaren, wrc, αγωνες, αρθρο, αλπεις, ανθρωπινα δικαιωματα, ατυχημα, βομβες, γεγονος, γινεται, δηλωση, ειλικρινης, ειπε, εκθεση, εξι, επρεπε, ερευνα, ετοιμο, ετων, ετος, ευημερια, ζεστη, ζωη, υγρασια, ιστορικο, κελσιου, κυπελλο, οδηγος, οδηγηση, παιδικη χαρα, παρουσιαση, παρισι, ροη, ρασελ, ριψη, σαουδικη αραβια, συζητηση, συνταξη, σειρα, σωμα, σπιτι, τοις εκατο, το εθνος, χαρα, αγωνας, ασφαλεια, bull, sky, δικαιωματα, festival, fifa, grid, hamilton, ιατρικο, lewis hamilton, max, οξεια, sports, red, red bull, russell, σωμα μου, sky sports, θεματα, θερμοκρασια, motor, χερια
Τυχαία Θέματα