Ο Βούρος και η ΑΕΚ που τον μπέρδεψε – Πιστώνεται ο Καρυπίδης την ήττα Ζέρβα – Σίγουρα δεν αλλάζει το status στο γήπεδο του Παναθηναϊκού;

Έχασε ο Γιάννης Βούρος, κέρδισε ο Θόδωρος Καρυπίδης, μισή… χαρά ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και όχι ακόμα. Θολό τοπίο σε ότι έχει να κάνει με τον Βοτανικό και την έλευση του Χάρη Δούκα στο Δήμο Αθηναίων. Με άλλα λόγια, X-Ray Politics με μπόλικο αθλητικό παρασκήνιο μετά το τέλος των εκλογών στην αυτοδιοίκηση.

Ομάδας σημαίνει και Δήμος; Εν πολλοίς, ναι. Βέβαια,

κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ο Αχιλλέας Μπέος έχει τον Βόλο για να εξυπηρετεί τον Δήμο, για παράδειγμα. Κόσμο δικό της δεν έχει η ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά έχει ένα μεγάλο γήπεδο. Το Πανθεσσαλικό γεμίζει στους αγώνες με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ εισπράττει από τα εισιτήρια και οι Βολιώτες από τον κόσμο που έρχεται στην περιοχή.

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου έκανε το αντίθετο. Δημιουργώντας μια ισχυρή Λαμία, με ισχυρές μεταγραφές όπως ο Τζαγκόεφ και ο Καρλίτος, πήρε το έξτρα που ήθελε και κέρδισε τον Δήμο της Λαμίας από την πρώτη κιόλας Κυριακή. Καλά, για τον Δήμο Πειραιά δεν το συζητάμε. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός είναι μια κατηγορία από μόνοι τους εκεί. Χρόνια τώρα, από τη στιγμή που μπήκε στην εξίσωση βέβαια ο Γιάννης Μόραλης, ακόμα παραπάνω. Διότι, ο Δήμαρχος Πειραιά είναι ένας άνθρωπος που κερδίζει τους Πειραιώτες. Όχι καθολικά μεν, συντριπτικά δε.

Ο Βούρος δεν είχε την ΑΕΚ ενωμένη μαζί του

Ο Γιάννης Βούρος στήριξε πολλά στο φρόνημά του, σε ότι αφορά τον Δήμο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αναμφίβολα είναι μια τεράστια ήττα, προσωπική. Ενδεχομένως μεγαλύτερη κι από αυτή του Κώστα Μπακογιάννη. Σε όλα τα events μέσα. Εγκαίνια γηπέδου της OPAP Arena, απονομή πρωταθλήματος, συχνή παρουσία στα VIP. Θεωρητικά, δεν είχε αντίπαλο. Ας μην ξεχνάμε και τη δυναμική που έχει λόγω της δημοφιλίας που απολαμβάνει λόγω επαγγέλματος. Μιλάμε για έναν αναγνωρίσιμο ηθοποιό…

Η παρουσία του Λύσανδρου Γεωργαμλή μπέρδεψε κάπως το κοινό της ΑΕΚ στην πόλη. Μάλιστα, στην ΑΕΚ δεν αρνήθηκε κανείς τη στήριξη και στον παλαίμαχο παίκτη της Ένωσης. Παρουσία στο γήπεδο είχε και ο κ. Γεωργαμλής και φωτογραφίες με τον μεγαλομέτοχο. Αλλά και πάλι, αν μπερδεύτηκαν οι ΑΕΚτζήδες στον πρώτο γύρο, στον δεύτερο δίλημμα δεν υπήρχε. Δεδομένο θεώρησαν πως θα βγει ο Γιάννης Βούρος. Η διαφορά άλλωστε από τον Ιωάννη Τομπούλογλου δεν ήταν μεγάλη τουναντίον. Ούτε 100 ψήφοι, για να καταλάβετε.

Πάντως, τα προβλήματα που έφερε το γήπεδο στους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας, έπαιξαν κι αυτά τον ρόλο τους. Αν και το κύριο πρόβλημα για τον απερχόμενο πλέον Δήμαρχο, σύμφωνα με όσα έλεγαν οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης, ήταν πως δεν εγκατέλειψε τα Βριλήσσια ποτέ…

Τεράστια νίκη ο Καρυπίδης στη Θεσσαλονίκη

Δεν είναι και στα καλύτερά του ο Θόδωρος Καρυπίδης. Από οικονομικής άποψης. Βέβαια, μαθημένα είναι τα βουνά στα χιόνια. Πολλές είναι οι φορές που ο ισχυρός άνδρας του Άρη έχει βρεθεί σε… στενότητα, αλλά την έχει βρει την άκρη του. Η πρώτη του Κωνσταντίνου Ζέρβα πάντως φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Οι προθέσεις του είχαν φανεί όταν ο Γιώργος Κολτσίδας αποχώρησε από τον συνδυασμό του Ζέρβα. Ο Θόδωρος Καρυπίδης έλεγε ανοιχτά πως ο απερχόμενος Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης έχει ανοικτή γραμμή με τους Μαρινάκη και Κουρτάκη. Πως ο συγκεκριμένος δίαυλος επικοινωνίας ήταν αυτός που του στερούσε δουλειές. Δεν μπορώ να σας επιβεβαιώσω τις επαφές του Ζέρβα με τον Μαρινάκη ή τον Κουρτάκη. Αλλά επικοινωνιακά ο Θόδωρος Καρυπίδης πέρασε στον κόσμο πως ο Ζέρβας είναι άνθρωπος του… Πειραιά.

Την ίδια ώρα ο Ιβάν Σαββίδης και συνολικά ο ΠΑΟΚ… κώφευαν. Καμία σχέση με τις προηγούμενες εκλογές που είχαν βγει με… φωτάκια υπέρ του Ζέρβα. Αυτή η σιωπή, εκλήφθηκε ως συνενοχή. Από τον Καρυπίδη κυρίως έχασε ο Ζέρβας, αναμφίβολα. Ο δε «Κάρυ» ήθελε Αγγελούδη από πολύ νωρίτερα. Και μόνο που… «πέρασε» Δήμαρχο πάντως, δείχνει μια πυγμή.

Δεν είναι όλα ρόδινα για τον Βοτανικό

Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε. Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την εκλογή του Χάρη Δούκα και την αποχώρηση του Κώστα Μπακογιάννη από τον Δήμο της Αθήνας, ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Παναθηναϊκού πήρε φωτιά. «Δεν αλλάζει τίποτε με τον Βοτανικό και το γήπεδο του Παναθηναϊκού με τη νίκη του Χάρη Δούκα». Πρωτοσέλιδο το είδαμε σε εφημερίδα, άρθρα σε μέσα που προβάλλουν τις θέσεις του Παναθηναϊκού επίσης έκανε την εμφάνισή τους.

Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε εκτιμήσεις και κρίσεις. Ιδέα δεν έχει κανείς αν αλλάζει κάτι ή όχι. Κρατήστε μόνο τούτο: Το έργο στον Ελαιώνα έπρεπε να τρέχει με γοργούς ρυθμούς σε ότι αφορά τη γραφειοκρατία ήδη. Ακόμα και με Μπακογιάννη το 2026 έμοιαζε σχεδόν ανέφικτο. Θα επανέλθουμε με πιο συγκεκριμένες αναφορές.

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ – ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΙΣ

Sportime Team για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα