Παναθηναϊκός: Ο κύκλος 2,5 μηνών με αλλεπάλληλες "πληγές" στα μετόπισθεν και η πιθανή μεταγραφή στόπερ

Είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα "γκίνιας". Τεράστιας "γκίνιας"... Διότι εδώ δεν πρόκειται για ζητήματα αλλεπάλληλων μυϊκών τραυματισμών, για να επικεντρωθεί ο όποιος προβληματισμός σ’ αυτό το κομμάτι, αλλά για τραυματισμούς με χτυπήματα και στραβοπατήματα που έκοψαν την ανάσα εν ώρα αγώνα.

Όπως έγινε με τον Χόρντουρ Μάγκνουσον μόλις στο 9ο (!) δευτερόλεπτο του αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο (25/9) όταν πάτησε άτσαλα στο πρώτο

άλμα του ματ και υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο ή με το χτύπημα που δέχθηκε ο Έρικ Πάλμερ-Μπράουν στα τελευταία λεπτά του α’ ημιχρόνου του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα και να "γυρίσει" ο αστράγαλός του και να υποστεί οστικό οίδημα.

Ακόμη και ο μικροτραυματισμός του Χουάνκαρ στη Χάιφα από κλωτσιές στην ποδοκνημική ήταν, ακόμη και οι μυϊκοί τραυματισμοί των Μπαρτ Σένκεφελντ στο Κόζιτσε (στο 20λεπτο του πρώτου αγώνα με την Ντνίπρο) ή του Τεν Γεντβάι (στο 43’ της ρεβάνς με την Μπράγκα), ακόμη και του Γιώργου Βαγιαννίδη (στο 38’ του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες") από "δίπλωμα" των ποδιών τους σε μονομαχίες και κόντρες με αντιπάλους προήλθαν κι όχι σε κάποιο σπριντ.

Ο Παναθηναϊκός μετράει σε 2,5 μήνες επίσημων αγώνων, πάρα πολλές μαζεμένες "πληγές" στα μετόπισθεν και κυρίως στο κέντρο της άμυνάς του. Με αποκορύφωμα βεβαίως τη "ζημιά" που έπαθε ο Μάγκνουσον ο οποίος τέθηκε νοκ-άουτ μίνιμουμ για ένα εξάμηνο, αλλά και τους υπόλοιπους τραυματισμούς των τριών υπολοίπων στόπερ της "πρώτης γραμμής".

Με τελευταίο σοβαρό πρόβλημα στο ιατρικό δελτίο της ομάδας το οστικό οίδημα του Πάλμερ-Μπράουν, που θα τον κρατήσει off έως την επόμενη διακοπή των Εθνικών Ομάδων και θα τον οδηγήσει για άλλον ένα μήνα (πέρα απ’ τις 17 μέρες που απουσιάζει ήδη) στα "πιτς". Ο Αμερικανός στόπερ, που έχει χάσει ήδη τους αγώνες με ΠΑΟΚ, Μακάμπι κι Ατρόμητο και θα χάσει ακόμη άλλα έξι ματς. Συγκεκριμένα θα λείψει απ’ τους αγώνες:

Με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο στις 22/10 στο μεγάλο "clasico" της Stoiximan Super League. Με τη Ρεν στη Λεωφόρο (26/10) στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Με τον Πανσερραϊκό στη Λεωφόρο (29/10). Με τη Λαμία στο "Αθανάσιος Διάκος" (4/11). Με τη Ρεν στη Γαλλία (9/11) στην 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Με την ΑΕ Κηφισιάς στη Λεωφόρο (12/11).

Ακολουθεί το νέο "break" των Εθνικών Ομάδων στα μέσα Νοεμβρίου για τους τελευταίους προκριματικούς αγώνες του Euro 2024, με τον Πάλμερ-Μπράουν να υπολογίζεται πως θα είναι (πρώτα ο Θεός) διαθέσιμος για τον αγώνα με τον Άρη στο "Βικελίδης" στις 26 Νοεμβρίου!

Η αλληλουχία των τραυματισμών

Νωρίτερα, στην εκκίνηση της σεζόν, ο Παναθηναϊκός "έχασε" με θλάση στο δικέφαλο μηριαίο μυ απ’ το 24ο λεπτό του πρώτου αγώνα της χρονιάς με την Ντνίπρο στο Κόζιτσε τον Σένκεφελντ, ο οποίος έχασε τη ρεβάνς με τους Ουκρανούς, τα δύο ματς με τη Μαρσέιγ και το πρώτο με την Μπράγκα (ήταν στον πάγκο αλλά ακόμη ανέτοιμος) κι επανεμφανίστηκε ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Γεντβάι στη ρεβάνς με τους Πορτογάλους στο ΟΑΚΑ (μπήκε στο 43ο λεπτό).

Ο Κροάτης στόπερ υπέστη θλάση στον δικέφαλο κι έχασε τα ματς με Βόλο, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό, Βιγιαρεάλ κι επέστρεψε μπαίνοντας ως αλλαγή στη θέση του Μάγκνουσον στα πρώτα λεπτά του αγώνα με την ΑΕΚ, σ’ αυτό το "γαϊτανάκι" των ατυχιών των στόπερ του Παναθηναϊκού.

Αν προσθέσει κανείς τη θλάση του Βαγιαννίδη που τον κράτησε off για ένα μήνα και την ίωση και τον μικροτραυματισμό του Χουάνκαρ, έχει ένα πλήρες "παζλ" της κακοδαιμονίας των "πράσινων" στο πρώτο σκέλος της σεζόν. Κι εξηγείται απόλυτα γιατί κι ο ίδιος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει υποχρεωθεί (πέρα απ’ το rotation και τις απαιτούμενες "ανάσες") να παρατάξει όχι μία και δύο, αλλά συνολικά 9 (!) διαφορετικές αμυντικές τετράδες στα πρώτα 15 παιχνίδια του "τριφυλλιού" σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη!

Οι επιλογές του και η μεταγραφή

Σε ότι αφορά το πώς θα πορευτούν οι "πράσινοι" ειδικά στο θέμα των στόπερ από τούδε και στο εξής. Για τον επόμενο μήνα, ο Σέρβος τεχνικός θα αναγκαστεί να κάνει μία πολύ προσεκτική διαχείριση με τους Σένκεφελντ-Γεντβάι, έχοντας ως μοναδικές back-up επιλογές τη χρησιμοποίηση του Αράο στα μετόπισθεν κι από εκεί και πέρα τον 21χρονο Γιώργο Σιδερά (με μόλις 2 ματς στη Super League, αλλά 43 στη Super League 2 με τη Β’ ομάδα) και τον 19χρονο, αλλά απολύτως "άγουρο" αν κι άκρως ταλαντούχο Έλτον Φικάι.

Οι "πράσινοι" κοιτάζουν ήδη την αγορά για στόπερ ενόψει Ιανουαρίου. Κι άρχισαν να το κάνουν, πριν τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων στις οποίες υποβλήθηκε ο Πάλμερ-Μπράουν κι ανέδειξαν το πρόβλημά του που θα τον πάει πίσω για ένα μήνα περιορίζοντας τις επιλογές στα μετόπισθεν. Απ’ το διάστημα του τραυματισμού του Μάγκνουσον άρχισαν στον Παναθηναϊκό να "βλέπουν" το θέμα απόκτησης στόπερ στο χειμερινό, μεταγραφικό "παράθυρο", είτε με "σκέτο" εξάμηνο δανεισμό, είτε ακόμη και με οψιόν αγοράς.

Ιδανικά στόπερ αριστεροπόδαρο

Διότι η σεζόν είναι μεγάλη κι απρόβλεπτη, διότι τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά ως τον Μάιο και οι "πράσινοι" θα χρειαστούν να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη, ασφάλεια κι επάρκεια στο κέντρο της άμυνάς τους.

Το ιδανικό για τους "πράσινους" θα ήταν να αποκτηθεί ένας αριστεροπόδαρος στόπερ με χαρακτηριστικά κοντινά σ’ αυτά του Μάγκνουσον, αν και βεβαίως αυτό δεν είναι και το πιο... εύκολο πράγμα. Χρόνος εντούτοις, υπάρχει ως τον Ιανουάριο για να εξεταστεί με προσοχή η αγορά και το τι μπορεί να "δώσει" σ’ αυτά που θα χρειαστεί ο Παναθηναϊκός στα μετόπισθέν του...

Keywords
Τυχαία Θέματα