Ο Ποντένσε έπρεπε να ντυθεί Φορτούνης και απέτυχε παταγωδώς

Ο Ολυμπιακός έκανε μια τρύπα στο νερό. Η ισοπαλία στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο είναι ένα τεράστιο πισωγύρισμα στη Stoiximan Super League. Ο Κώστας Φορτούνης απουσίαζε, ο Ντάνιελ Ποντένσε έπρεπε να βγει μπροστά, ωστόσο τα έκανε θάλασσα.

Κακά τα ψέματα δεν ήταν πολλοί αυτοί που περίμενε ο Κάρλος Καρβαλιάλ

να του πάρουν το παιχνίδι. Ο Κώστας Φορτούνης ήταν τιμωρημένος. Ο Πεπ Μπιέλ έμεινε εκτός λόγω ίωσης. Ο Μαντί Καμαρά έλειπε με άδεια λόγω οικογενειακού θέματος. Επιπρόσθετα, ο Ελ Αραμπί δεν ήταν στην αποστολή.

Μια ζαριά έριξε ο Πορτογάλος με τον Μπρνιτς στην ενδεκάδα και δεν του βγήκε. Έβαλε τον Γιόβετιτς στη συνέχεια και δεν έκανε καμία άλλη κίνηση από τον πάγκο. Σχετικό είναι το αν έπραξε σωστά ή λάθος. Πόσα θα μπορούσε να πάρει από τον Βρουσάι ή τον Αλεξανδρόπουλο σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός το μόνο που ήθελε ήταν γκολ. Μόνο το καθαρό μυαλό ή τα φρέσκα πόδια ενδεχομένως. Αλίμονο όμως αν πούμε πως αυτό είναι μία από τις βασικές αιτίες που δεν ήρθε η νίκη επί του Ατρομήτου.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό εν τη απουσία του Φορτούνη ήταν να βγει κάποιος άλλος μπροστά και να καθαρίσει την μπουγάδα. Ο Ροντινέι ήταν ένας από αυτούς. Το έκανε. Γκολ δεν μπορεί να βάλει. Δημιούργησε τις προϋποθέσεις ένα κάρο φορές για να σκοράρουν οι συμπαίκτες του. Δεν το έκαναν. Ο Ελ Κααμπί θύμισε τις μέρες που ήταν τσακωμένος με τα αντίπαλα δίχτυα. Εκτός φάσεων. Ο Γιόβετιτς προσπάθησε να αλλάξει λίγο τα δεδομένα, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Μασούρας θα δώσει όσα περισσότερα μπορεί, αλλά κι αυτός με το γκολ (στον Ολυμπιακό τουλάχιστον) έχει πάρει… διαζύγιο.

Ο Ποντένσε έπρεπε, αλλά απέτυχε

Ο Ντάνιελ Ποντένσε ήταν ο παίκτης που μπορούσε να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Δεν είναι μόνο η ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός. Ο Πορτογάλος έχει το απρόβλεπτο, έχει τα στοιχεία εκείνα που τον κάνουν μοναδικό και δεν μπορεί να τον σταματήσει ο αντίπαλος. Εντός των συνόρων δε, σε κάτι τέτοια παιχνίδια, είχε αποδείξει πως μπορεί να δώσει τις λύσεις που ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη.

Πέρα από τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά όμως, ο Ντάνιελ Ποντένσε είναι προσωπικότητα.

Στο Περιστέρι έμελλε να είναι ο μοιραίος. Απέτυχε παταγωδώς να γεμίσει τα παπούτσια του Φορτούνη. Ναι, ένα γκολ μπορεί να χαθεί από τον καθένα. Δύο όμως είναι πολλά σε τόσο κλειστά παιχνίδια που ο Ολυμπιακός δεν επιτρέπεται να γκελάρει. Ο Ποντέσε είχε δύο φάσεις που υπό κανονικές συνθήκες σκοράρει και στις δύο. Τα τελειώματά του όμως ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικά. Ήταν αποκαρδιωτικά, ερασιτεχνικού επιπέδου. Ειδικά το πρώτο σου του, αφού πρώτα έχει μοιράσει «σακούλες» σε 2-3 του Ατρομήτου ήταν από άλλο σπορ…

Βαριά η φανέλα, ακόμα βαρύτερη η ευθύνη. Ο Ποντένσε που έχει έναν λόγο παραπάνω να τραβήξει κουπί για τον Ολυμπιακό, απέτυχε. Ποτέ δεν φταίει ένας στο ποδόσφαιρο. Προς Θεού. Η σκληρή συνειδητοποίηση όμως πως στην ομάδα του Πειραιά μετά τον Φορτούνη το… χάος, βαραίνει τον Πορτογάλο λίγο παραπάνω.

ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα