Πω πω πω ένας ΠΑΟΚ! Έβαλε έξι γκολ στην Κηφισιά και αποχαιρέτησε το 2023 από την κορυφή

Τρομερή εμφάνιση από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε την Κηφισιά με το εμφατικό 0-6 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και αποχαιρέτησε το 2023 από την κορυφή.

Έξι γκολ, έξι διαφορετικοί σκόρερ για τους «ασπρόμαυρους», με τους Κωνσταντέλια, Μπράντον Τόμας,

Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Οζντόεφ και Τσιγγάρα να γράφουν κατά σειρά το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ.

Μάλιστα, ο Βούλγαρος εξτρέμ είχε ρόλο «μαέστρου», αφού εκτός από το τέρμα που πέτυχε, μοίρασε και τρεις ασίστ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να μην είχε στη διάθεσή του τους Τάισον και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ωστόσο ο Δικέφαλος έδειξε πως δεν «πτοείται» από τις απουσίες.

Οι «ασπρόμαυροι» πήραν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και χαρακτηριστικό είναι πως στα πρώτα 15 λεπτά η κατοχή ήταν στο 21%-79%.

Στο 13ο λεπτό κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκορ με τον Κωνσταντέλια, με τον νεαρό να φτάνει τα επτά γκολ τη φετινή σεζόν. Σε αντίθεση με την εξαιρετική επιθετική λειτουργία των «ασπρόμαυρων», η άμυνα δεν λειτουργούσε καθόλου σωστά. Έτσι, οι γηπεδούχοι έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες να απαντήσουν γρήγορα στο ματς.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Μπράντον Τόμας μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ντεσπόντοφ έκανε το 0-2.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Δικεφάλου, ξεδίπλωσαν άλλη μία τρομερή επίθεση, με τον Βούλγαρο εξτρέμ αυτή τη φορά να σκοράρει και να «κλειδώνει» ουσιαστικά τη νίκη από τα πρώτα 35 λεπτά.

Χαρακτηριστικό της εικόνας του πρώτου ημιχρόνου, ήταν οι 5(1)-7(5) τελικές και το 26%-74% κατοχή υπέρ των φιλοξενούμενων.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έδειχναν διάθεση να σταματήσουν και στο 52ο λεπτό ο Τόμας Μουργκ πρόσθεσε με τη σειρά του το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αποτελώντας τον τέταρτο ξεχωριστό σκόρερ των «ασπρόμαυρων» στην αναμέτρηση. Αυτό ήταν και το 7ο γκολ του Αυστριακού στο πρωτάθλημα και 8ο συνολικά.

Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Οζντόεφ να γίνεται ο 5ος σκόρερ της αναμέτρησης στο 72′ και τον Ντεσπόντοφ να μοιράζει την τρίτη του ασίστ.

Ο κυριαρχία των φιλοξενούμενων δεν σταμάτησε, η κατοχή ήταν στο 30%-70%, με τον Τσιγγάρα να βάζει και αυτός το «λιθαράκι» του στο ματς, σκοράροντας για το 0-6 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην «ασπρόμαυρη» νίκη. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον Δικέφαλο να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Μποτία, Λαντρ, Λούμορ (Γκόβελιτς 60’), Κωνσταντακόπουλος (Πρίτσας 60’, Πέιος 85’), Βαφέας , Παπασάββας, Ματέους Σάντος (Ίλιεφ 82’), Οζέγκοβιτς, Τετέι.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα (Μπάμπα 73’), Μιχαηλίδης, Έκονγκ, Σάστρε, Μεϊτέ (Τσιγγάρας 73’), Οζντόεφ (Μάρκος Αντόνιο 73’), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (Τζίμας 76’), Ντεσπόντοφ, Μπράντον (Σαμάτα 73’).

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα